Muuttuva äärioikeisto ja antifasismi

Arbis – Dagmarinkatu 3 – luokka 13 (1. krs)

Sunnuntai 22.4.

Klo 11:00-12:30

Viime vuosina Euroopassa on nähty erilaisten fasististen ja äärioikeistolaisten liikkeiden kasvua. Jotkut liikkeistä ovat pyrkineet uudistamaan imagoaan ja osa on jatkanut historiasta lainatuilla iskulauseilla ja organisaatiomalleilla. Osa liikkeistä haluaa näyttää salonkikelpoisilta, kun taas osa vaalii ympärilleen muodostunutta pelon ja terrorin ilmapiiriä. Tapahtumassa käydään keskustelua aina Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä Perussuomalaisiin ja pohditaan esimerkkejä Suomesta ja muualta.

A-ryhmä ja Varis Helsinki kutsuvat paikalle kuuntelemaan ja keskustelemaan siitä siitä mitä yhteistä on erilaisilla äärioikeistolaisilla ja fasistisilla liikkeillä? Miten ne eroavat toisistaan? Miten liikkeiden ja yhteiskunnan tulisi reagoida? Miltä näyttää tulevien vuosien antifasismi?

Tapahtuma on osa Suomen sosiaalifoorumi 2018-tapahtumaa.

Järjestäjät:

A-ryhmä

Varis Helsinki