Hipsterinatsit suuntaavat Lontooseen viettämään rasistista viikonloppua

Antifasistien banderolli Iso-Britanniassa päivä ennen Generation Identity -tapaamista.

Kirjoitus on julkaistu 11. huhtikuuta 2018 englanniksi Libcom.org -sivulla. Julkaisuhetkellä on selvinnyt, että jutussa mainittuja Martin Sellneria ja Bodi Abelia ei ole päästetty maahan. Lorenzo Fiato taas on itse perunut matkan eli äärioikeiston “kansainvälinen tapaaminen” on kutistunut merkittävästi.

Generation Identity järjestää Euroopanlaajuisen konferessin salaisessa sijainnissa ja antifasistit haluavat estää sen.

Tänä viikonloppuna rasistinen, koko Euroopan laajuinen Generation Identity -verkosto (GI), joihin usein viitataan “hipsterinatseina”, saapuu Lontooseen pitääkseen konferenssin, jonka tarkoituksena on saada jalansijaa Iso-Britanniassa. Tapahtuman, joka alkaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina uskotaan tuovan kaupunkiin nuoria äärioikeistoaktiiveja ympäri maata.

GI:n itävaltalainen johtohahmo Martin Sellner, jota äskettäin estettiin saapumasta maahan ja pidettiin pidätyskeskuksessa kolmen päivän ajan, yrittää päästä maahan jälleen. Sellnerin on määrä saapua Stanstedin lentokentälle perjantaina kello 19:15, ja hän on pyytänyt tukijoitaan kerääntymään lentokentälle, joko todistaakseen kun häneltä estetään pääsy tai toivottaakseen hänet tervetulleeksi.

Viime kerralla Sellnerin pääsy maahan evättiin hänen GI-toimintansa vuoksi. Generation Identityn tavoitteena on Eurooppa vain valkoisille, joka saavutettaisiin etnisen puhdistuksen kautta, josta he puhuvat “paluumuuttona”. Sellnerin piti puhua Hyde Parkin Speaker’s Cornerissa, hänen tapaamisensa UKIP-puolueen nuorisojärjestön peruunnuttua jo toista kertaa viime vuonna julkisen painostuksen johdosta.

Sellnerin ja hänen alt-right -vlogia pitävän naisystävänsä pidättäminen johti lukuisiin äärioikeiston mielenilmauksiin Speaker’s Cornerilla, ja alueesta on nyt tullut sananvapauskampanjoinniksi naamioidun muslimivihan keskus.

Antikapitalistisen Plan C -ryhmän video äärioikeiston sananvapausväitteistä.

Lauantain osuus konferenssista pidetään aamukymmenen ja iltaviiden välillä salassa pidetyssä tapahtumapaikassa Suur-Lontoon alueella. @OpposeGI-tiliä Twitterissä ylläpitävät antifasistit sanovat saaneensa haltuun lipun tapahtumaan, ja tapahtumapaikan sijainnin uskotaan tulevan paljastetuksi heidän sekä Lontoon antifasistien Twitter-käyttäjillä välittömästi, kun GI tiedottaa osanottajia tapahtuman sijainnista.

Sillä hetkellä, kun konferenssin sijainti julkistetaan, antifasistit aikovat suunnata paikalle, pyrkimyksenään estää tapahtuman toteutuminen.

Konferenssissa puhuu useita johtavia Generation Identityn organisaattoreita ympäri Eurooppaa. Ohjelmaan on merkitty puheita mm. Annika Franziskalta, toinen Saksan GI:n peitejärjestö #120db perustajiasta, Ábel Bódilta, GI:n Unkarin jaoston johtohenkilöltä ja tiedottajalta, sekä Lorenzo Fiatolta, Italian jaoston tiedottajalta, kuten myös Sellneriltä, mikäli hän pääsee rajan yli.

Myös Damhnait McKennan, Irlannin GI:n kasvojen, sekä entisen lapsinyrkkeilijän Charlie Foxin Etelä-Lontoon Elthanista, on määrä esiintyä tapahtumassa. Foxia, joka käyttää äärioikeistolaisessa poliittisessa toiminnassaan sukunimeä Roberts, on kiittäminen Generation Identityn julkisuuskuvan rakentamisessa auttamisesta Iso-Britanniassa.

Scouser Jordan Diamond, joka käyttää pseudonyymiä James Windsor, oli pitkään Iso-Britanniassa Generation Identityn äänitorvi, mutta häntä ei ole listattu puhujien joukkoon. Diamond on pitänyt matalaa profiilia jäätyään kameroilla kiinni holokaustin laajuuden kiistämisestä toimittajan soluttauduttua järjestön perustamiskokouksiin.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii norjalainen Tore Rasmussen, joka on vastannut GI:n julkisuuskuvan luomisesta Iso-Britanniassa. Rasmussen on menestynyt yrittäjä, joka toimii johtotehtävissä useissa yrityksissä Norjassa. Hän myös äskettäin tiedotti julkisuudessa ottaneensa vastaan Phalanx Europan, Generation Identityyn linkittyneen oheistuotteiden jälleenmyyjän, Iso-Britannian sekä Skandinavian johtajan tehtävän.

Sunnuntaina monet konferenssin osanottajista suuntaavat Speaker’s Corneriin kuunnellakseen Franziskan puhetta #120db-kampanjasta. Kyseessä on GI:n pyrkimys ottaa haltuun #MeToo-liikettä, ja vahvistaa heidän kantaansa etnisen puhdistuksen puolesta poimimalla yksittäisiä tapauksia maahanmuuttajien harjoittamasta seksuaalisesta ahdistelusta.

Vastauksena tähän, Anti-Fascist Network pitää puhetilaisuuden naisten kohtaaman väkivallan muodoista, antifasistien ja feministien kerääntyessä Speaker’s Corneriin kymmeneltä sunnuntaiaamuna.

Generation Identity on yksi Iso-Britannian nopeiten kasvavia äärioikeistoryhmiä, ja täyttävät uusnatsistisen terroristijärjestö National Actionin täyttämää aukkoa. Monet entisistä National Action -aktiiveista ovat ilmaisseet sosiaalisessa mediassa tukensa GI:lle, ja entinen NA:n jäsen Jacob Bewick Sheffieldistä jopa liittyi järjestöön.

Aloitettuaan toimintansa Iso-Britanniassa viime lokakuussa, GI on kohdannut vaikeuksia perustamiskokouksiin soluttautujien vuoksi. Sellner, joka oli Lontoossa osallistuakseen uusnatsien äärioikeistotapaamiseen, tallentui kameralle käyttäessään termiä “p*ki” ja keskustellessaan “juutalais- ja muslimikysymyksistä”. ITV:n Exposure-dokumentin paljastukset hidastivat merkittävästi GI:n kasvua, mutta uudet aktivismin ja tapahtumien aallot ovat auttaneet ryhmää pääsemään yli näistä vaikeuksista.

Exposure-dokumentti Iso-Britannian äärioikeistosta.

Generation Identityn päästrategiana Iso-Britanniassa on ollut yritykset tuoda etnonationalismia vastajihad-liikkeeseen. Verkostolla on läheiset suhteet entiseen English Defence League -johtaja Tommy Robinsoniin, joka on tuottanut heille propagandaa YouTube-kanavallaan, ja juuri äskettäin piti Sellnerin puheen tämän puolesta, kun tämän pääsy maahan evättiin.

Yksi tavoista, joilla GI on pyrkinyt levittämään ideoitaan, on jakaa lämpimiä sianlihaa sisältäviä aterioita kodittomille valkoisille. Strategia on kopioitu Ranskasta, jossa GI piti “makkaraa ja viiniä” -mielenosoituksia keskeisillä paikoilla tavoitteenaan tietoisesti vieraannuttaa muslimeita sekä juutalaisia.

GI on myös yrittänyt saada jalansijaa yliopistojen kampuksilla, mm. pudottaen banderollin Birkbeckin ylioppilaskunnan tiloissa, joka heidän mukaan oli vastaus SOAS:in (School of Oriental and African Studies) vaatimuksiin filosofian lukulistojen dekolonisoinnista. Nämä vierailut ovat osa GI:n pyrkimyksiä rekrytoida rasistisia yliopisto-opiskelijoita, jotka voidaan indoktrinoida osaksi heidän eksklusiivisen valkoista ryhmäänsä. SOAS on joutunut järjestön aktioiden kohteeksi useita kertoja muutamina viime kuukausina, ja Generation Identity -tarroja on nähty muillakin kampuksilla.

Mutta heidän pyrkimyksensä yliopistoilla organisoitumiseen voivat pian ottaa takapakkia – monien opiskelijoiden odotetaan liittyvän antifasistisiin mielenosoituksiin viikonlopun aikana, osoittaen Generation Identitylle, etteivät he ole tervetulleita Lontooseen.

Seuraa lauantaina tapahtumia Twitterissä:

Katso myös