Turkin hyökkäys Afriniin lopetettava -mielenosoitus 14.3. Tampereella

(English below)

Tervetuloa keskiviikkona klo 18:00 Turkin hyökkäystä Afriniin vastustavaan mielenosoitukseen Tampereelle. Mielenosoitus kokoontuu Tullinaukiolla ja liikkuu Keskustorille.

Turkki hyökkäsi 20. tammikuuta Pohjois-Syyriassa sijaitsevalle Rojavan autonomiselle alueelle tavoitteenaan miehittää siellä sijaitseva Afrinin alue. Nyt Afrinin kurdienemmistöinen väestö pelkää, että jos Turkki onnistuu tavoitteessaan alueella on todellinen kurdien kansanmurhan vaara.

Viime päivinä Helsingissä ja muualla ympäri Eurooppaa on viime aikoina järjestetty mielenosoituksia ja muita tapahtumia, joiden tarkoitus on nostaa tietoisuutta Afrinin tilanteesta ja vastustaa Turkin hyökkäystä. Vastaamme nyt Tampereella kansainväliseen toimintakutsuun (https://toimitus.co/2018/03/11/defendafrin-kiireellinen-toimintakutsu/) puolustaa Afrinia ja vastustaa Turkin hyökkäystä. Tule korottamaan äänesi afrinilaisten puolesta!

Rasistiset, seksistiset ja muut syrjivät iskulauseet ja tunnukset eivät ole tervetulleita tapahtumaan. Kannustamme kaikkia tekemään itse Turkin hyökkäystä vastustavia kylttejä, banderolleja ja niin edelleen ja tuomaan ne paikalle.

Jos järjestösi tai ryhmäsi haluaa tukea mielenosoitusta, voit laittaa viestiä sivulle tai yksinkertaisesti jakaa kutsua sosiaalisessa mediassa ja muilla kanavillasi.

Tapahtuman järjestää joukko Afrinin tilanteesta huolissaan olevia tamperelaisia yksityishenkilöitä.

Tule paikalle ja levitä kutsua!

Stop Turkey’s attack on Afrin -demonstration

Welcome to demonstration against Turkey’s attack on Afrin, at 6 p.m. (18:00) in Tampere. The demonstration gathers at Tullinaukio and moves to Keskustori.

On the 20th of January Turkey attacked into the autonomous area of Rojava in Northern Syria, with the aim of occupying the area of Afrin located there. Now the mainly Kurdish population fears that if Turkey succeeds in its objective in the area, there’s a real danger of genocide against the Kurds.

During the recent days in Helsinki and elsewhere in Europe, demonstrations and other events have been organized to raise consciousness about the situation in Afrin and to oppose Turkey’s attack. We in Tampere are now responding to the call for international mobilization (https://www.infoaut.org/english/defendafrin-urgent-call-for-mobilization ) to defend Afrin and to oppose Turkey’s attack. Join to raise your voice for the people of Afrin!

Racist, sexist and otherwise discriminatory slogans and symbols are not welcome to the event. We encourage everyone to make signs, banners etc. opposing Turkey’s attack and to bring them to the event.

If your organization or group wants to support the demonstration, you may message the page or simply share the call on social media and other channels.

The event is organized by a group of Tampere individuals worried about the situation in Afrin.

Come to the event and spread the call!