Maaliskuun 18. kansainvälinen solidaarisuuspäivä venäläisille anarkisteille

Venäjän turvallisuuspoliisi on pidättänyt useita anarkisteja ja antifasisteja Penzan ja Pietarin kaupungeissa viime kuukausina. Heitä syytetään “terroristisen organisaation” luomisesta. Pidätettyjä kidutettiin sähköjohdoilla ja -shokeilla tuntien ajan, ja heitä pahoinpideltiin välittämättä siitä, jääkö kidutuksesta jälkiä tai vakavia vammoja. Kidutukseen osallistuneet poliisit nöyryyttivät pidätettyjä tovereitamme ja yrittivät saada heitä tunnustamaan itseään ja toisiaan vastaan. Nämä salaisen poliisin (FSB) gestapo-tyyliset toimintatavat voivat synnyttää ainoastaan protestimielialaa rehellisissä ihmisissä.

Kansainvälinen solidaarisuusviikko 7.-12. helmikuuta sai aikaan anarkistiliikkeen globaalin reaktion ja huomattavan mediavaikutuksen Venäjällä. Mutta se ei näytä riittävän tilanteen selättämiseen. Pian kävi ilmi, että joitakin pidätettyjä anarkisteja oltiin kidutettu ja ahdisteltu uudestaan. FSB:n virkailijat vaativat, että he lakkaavat osallistumista kidutuksen ja repression vastaiseen kampanjaan. Sen lisäksi poliisi alkoi vainota ihmisiä, jotka olivat osallistuneet solidaarisuusaktioihin Venäjällä. Moskovassa ja Chelyabinskissa tovereitamme asetettiin syytteeseen. Chelyabinskissa poliisit kiduttivat anarkisteja uudestaan sähköllä ja syyttivät heitä “huliganismista”. Pietarin pidätysten kanssa samaan aikaan FSB ratsasi tovereiden koteja Krimillä.

Solidaarisuuskampanjan jatkaminen ja voimistaminen on välttämätöntä Venäjän virkavallan painostamiseksi lopettamaan kidutus ja poliittinen repressio. Paras päivä uusille toimille on maaliskuun 18. päivä: Venäjän presidentinvaalin vaalipäivä. Tuona päivänä hallitseva järjestys on haavoittuvaisimmillaan ja koko maailman katseet on suunnattu maan tilanteeseen.

Pyydämme kiireellisesti kaikkia anarkistisia, vasemmistolaisia, antifasistisia ja demokraattisia ryhmiä ja yhteisöjä järjestämään monipuolisia protesteja ja vastarintaa Venäjällä tapahtuvaa kidutusta ja repressiota vastaan – suurlähetystöillä, konsulaateilla ja muilla Venäjän liittovaltion virastoilla maassanne.

Iskulauseemme ovat:

  • FSB is the main terrorist! (FSB on pääterroristi!)
  • Your electricity won’t kill our ideas! (Sähkönne ei tapa ideoitamme!
  • Freedom for Russian anarchists and antifascists! (Vapaus venäläisille anarkisteille ja antifasisteille!)

    #stopFSBtorture

https://avtonom.org/en/news/call-soli-actions-russian-anarchists

 

Helsingissä järjestetään maaliskuun 18. päivänä Mielenosoitus kidutusta vastaan. Mielenosoitus kokoontuu Venäjän suurlähetystöllä kello 13:00.

 

 

Katso myös:

Raportti kansainvälisen solidaarisuusviikon tukitoiminnasta Venäjän vangituille anarkisteille ja antifasisteille

Virkavalta Pietarin antifasistien kimpussa: pidätyksiä, kidutusta, terrorismisyyte, kotietsintöjä