Tiedote antifasistisilta joukoilta Afrinissa

13. helmikuuta 2018 julkaistiin tiedote uudelta ryhmältä nimeltä Antifasistiset Joukot Afrinissa (engl. Antifascist Forces In Afrin). Afrin on yksi Rojavan (Pohjois-Syyria) kantoneista, johon Turkki hyökkäsi tammikuussa. Antifasistit ympäri maailmaa ovat jo vuosien ajan tukeneet Rojavan vallankumousta ja ISISin jo lähes kukistuttua monet kansainvälisistä vapaaehtoisista ovat siirtyneet Afriniin puolustamaan aluetta Turkin valtion hyökkäystä vastaan.

Tiedote antifasistisilta joukoilta Afrinissa

20.1.2018 Turkin armeija ja Turkin valtion tukemat ja rahoittamat islamistiset terroristit aloittivat hyökkäyksen Afriniin, kurdienemmistöiselle erillisalueelle Syyrian luoteisosassa. Operaatio on nimetty ironisesti Oliivinoksaksi.

Afrin on yksi Pohjois-Syyrian demokraattisen federaation – joka on tunnettu paremmin Rojava-nimellä – kantoneista. Vuonna 2011 ihmiset kaikkialta Afrinista, Kobanesta ja Cizrestä nousivat aseelliseen vastarintaan ja julistivat itsensä itsehallinnoksi keskellä konflikteja ja veristä sisällissotaa. Seuraavien kuuden vuoden aikana onnistuttiin sekä parantamaan naisten asemaa politiikassa ja yhteiskunnassa, hajottamaan vanhoja patriarkaalisia ja feodaalisia kulttuuriin sidoksissa olevia käytäntöjä; rakentamaan suoraa demokratiaa, munisipalismia ja moniarvoisuutta painottava poliittinen systeemi että luomaan talousjärjestelmä, joka perustuu tarpeille, tasa-arvolle ja kestävyydelle. Toisin sanoen Rojavan vallankumoukselliset saivat aikaan laajoja sosiaalisia uudistuksia.

Yksi kauheimmista Syyrian sisällissodan puolista oli niin kutsutun Islamilaisen valtion (ISIS) nousu. Tämä barbaarinen ryhmittymä otti kaiken hyödyn irti kaoottisista geopoliittisista olosuhteista, mikä mahdollisti laajojen alueiden valtaamisen. Kymmenettuhannet siviilit elivät terrorihallinnon alaisuudessa, mikä oli islamistisen terroriryhmän aikaansaama. ISIS näytti olevan pysäyttämätön, aina Kobanen taisteluun asti, jossa se koki ensimmäisen isomman tappionsa YPG:tä (Kansan itsepuolustusjoukkoja), YPJ:tä (Naisten itsepuolustusjoukkoja) ja niiden liittolaisia vastaan. Aina Kobanesta, Manbijista ja Raqqasta Deir ez-Zoriin asti Rojavan vallankumouksellisilla militioilla oli merkittävä rooli ISISin kukistamisessa.

Turkki on alusta lähtien yrittänyt pyrkinyt kaikin keinoin kiristämään, estämään, sabotoimaan ja tuhoamaan Rojavan vallankumousta. Kurdien järjestelmällisellä alistamisella ja syrjinnällä on pitkä historia, mutta se havainnollistaa samalla myös uudelleen herännyttä fasismin aaltoa Turkin hallintojärjestelmässä. Erdoganin ja hänen AKP-puolueensa hallinnon alaisena Turkki aloitti massiiviset joukkopidätykset, oppositioon kohdistuneet brutaalit ratsiat ja tiukan linjan sensuurin vapaata lehdistöä kohtaan terrorismin vastaisuuden varjolla. Tuhansia syyttömiä, mukaan lukien demokraattisesti valittuja opposition edustajia, on heitetty vankilaan ilman asianmukaista oikeudenkäyntiä. Konservatiivisten, uskonnollisten arvojen ja tapojen täytäntöönpano, kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuva syrjintä, sekä enenevissä määrin laajentumishaluinen ja uuskolonialistinen ulkomaanpolitiikka antavat selkeää viestiä fasistisen hallintojärjestelmän noususta Turkissa.

Tällä hetkellä Afrinissa voimme todistaa taas yhtä Turkin fasistisen valtion yritystä hyökätä autonomisten rojavalaisten vallankumouksellisia pyrkimyksiä vastaan. Erdogan on jopa avoimesti peräänkuuluttanut kurdilaisen Afrinin alueen “arabisaatiota”. Mutta vaikka vastassa on kansanmurhaan kykenevä vihollinen, joka on aivan toista luokkaa sotilaallisessa varustelussa, afrinilaiset ovat onnistuneet lujalla tahdonvoimalla ja päättäväisyydellä vastustamaan tätä imperialistista hyökkäystä jo yli 20 päivää samalla kun valtioiden johtajat ympäri maailman ovat sulkeneet silmänsä asialta.

Olemme ryhmä kommunisteja, sosialisteja, anarkisteja ja antifasisteja, kotoisin eri puolilta maailmaa. Huolimatta erilaisista ideologisista ja kulttuurisista taustoistamme, Rojava yhdistää meitä solidaarisuuden, internationalismin ja antifasismin nimissä. Manbijista Raqqaan olemme taistelleet yhdessä YPG:n, YPJ:n, Syyrian demokraattisten voimien (SDF) ja Turkin vallankumouksellisten joukkojen rinnalla barbaarista ISISiä vastaan. Nyt Afrinissa olemme jälleen kerran tulleet taistelemaan yhdessä toveriemme kanssa fasismia, imperialismia ja terrorismia vastaan.

Internationalistit ovat kirjaimellisesti vuodattaneet verta tässä kamppailussa fasismia vastaan. Esimerkiksi Sehid Ivanna Hoffman oli yksi ensimmäisiä kansainvälisiä naismarttyyreja Rojavassa, Sehid Michael Israel kuoli turkkilaisten ilmaiskussa Manbijissa ja Sehid Jac Holmes kaatui Raqqassa antifasistien vapaustaistelussa ISISin pääkaupungissa. Kunnioitamme marttyyreina kuolleita jatkamalla heidän taisteluaan.

Afrinin vastarinta on yksi tärkeimmistä virstanpylväistä tämän hetken kamppailussa fasismia vastaan. Aika toimia on nyt. Vetoamme ihmisiä tekemään Afrinin kamppailua tukevaa kansainvälistä solidaarisuutta. Vetoamme määrätietoisiin kansainvälisiin vallankumouksellisiin tulemaan mukaan kamppailuumme. Pyydämme myös ihmisiä ympäri maailman järjestämään laajalti Turkin valtion vastaista toimintaa. Yhdessä olemme voittamattomia. Solidaarisuuden nimissä lyömme vihollisemme.

Şehid namirin! Bijî berxwedana Efrînê!

Kuolema fasimille! Kuolema kolonialismille!

Kauan eläköön kansainvälinen solidaarisuus!

Antifascist Forces in Afrin (AFFA, suom. Antifasistiset Voimat Afrinissa)

Şehid Michael Israel Brigade, helmikuu 2018

Seuraa AFFAa sosiaalisessa mediassa: