HKI 4.3.: Tukikeikka Venäjän antifasisteille! Gray State, Hyggelig, Baron

Sunnuntaina 4.3. Vapaan taiteen tilassa (Vilhovuorenkuja 15-16) Kalliossa.

GRAY STATE (Tampere/Sastamala HC)
https://graystatehc.bandcamp.com/

BARON (HKI beatdown)
https://baronhardcore.bandcamp.com/

HYGGELIG (HKI grindcore)
https://xhyggeligx.bandcamp.com/

LIPUT ALKAEN 5e

Tarjolla paikan päällä on ruokaa, informaatiota Venäjän tilanteesta ja ohjelmanumerona kovan tykittelumusan lisäksi ARPAJAISET!

Varis Helsinki järjestää 4.3. Kurvin Vapaan Taiteen Tilassa (bunkkeri Katri Valan puiston alla, sisäänkäynti Vilhonvuorenkadulta) tukikeikan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja penzalaisten ja pietarilaisten antifasistien ja anarkistien puolustusasianajajia varten. Viimeisimpien tietojen mukaan pidätettyjä on tällä hetkellä viisi Penzassa ja kaksi Pietarista, mutta Venäjän valtion repression antifasisteja ja anarkisteja kohtaan voidaan olettaa vielä jatkuvan.

Pietarissa on vangittuina tällä hetkellä 23. tammikuuta pidätetty Viktor Filinkov, joka pidätettiin matkalta lentokentälle ja pari päivää myöhemmin pidätetty Igor Šiškin. Molempia on kidutettu ja he ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa ainakin kahden kuukauden ajan, syytettyinä Venäjän äärimmäisen laveasti tulkittavien terrorismilakien nojalla. Myös todistajia on otettu kiinni ja pahoinpidelty Venäjän turvallisuuspalvelun, FSB:n, toimesta, jotta nämä saataisiin todistamaan oikeudessa tovereitaan vastaan.

Keski-Venäjän Penzassa sortotoimenpiteitä on aloitettu laajemassa kaavassa jo lokakuussa myöskin terrorismilakeihin vedoten, ja heistä viisi on tälläkin hetkellä tutkintavankeudessa. FSB kidutti myös Penzassa kiinniotettuja. Lisää näistä viimeaikaisista tapahtumista voi lukea mm. Variksen sivuilta:

https://varisverkosto.com/2018/01/virkavalta-pietarin-antifasistien-kimpussa-pidatyksia-kidutusta-terrorismisyyte-kotietsintoja/

Oikeuden käyminen Venäjän valtiota vastaan ei ole halpaa ja vangitut tulevat tarvitsemaan huomattavia summia rahaa jotta he voivat saada säädyllisen puolustuksen oikeudessa. Lähikuukausina he tulevat tarvitsemaan tuhansia euroja yksinomaan asianajajien palkkioiden kattamiseen. Tapahtuman tuotot menevät suoraan paikalliselle Anarkistiselle Mustalle Ristille.

Tervetuloa siis kaikki joraamaan sunnuntaina Venäjän valtion vainoa vastaan!

1 Trackback / Pingback

  1. Finland: Solidarity events for Russian anarchists and anti-fascists in February and March – Mpalothia

Comments are closed.