Murto ja fasistisia sprayauksia Black Mosquitossa

Tammikuun 10. ja 11. välisenä yönä anarkistiseen postimyyntikollektiivi Black Mosquitoon murtauduttiin Saksassa. Kuten viime kerralla noin kaksi vuotta sitten, tekijät veivät lähinnä tusseja ja grafittitarvikkeitta, minkä lisäksi käteiskassa ja pieniä määriä tuotevalikoimasta vietiin. Näitä lasketaan parhaillaan – tämän hetkisen arvion mukaan tuotteita vietiin noin 2500€ edestä, tosin arvio saattaa vielä nousta. Omaisuusvahinkoa ei ole tähän arvioon vielä laskettu.

Tämän lisäksi sisääntuloalueelle on piirretty hakaristejä sekä vaikeasti luettavissa oleva ‘me olimme täällä’ .

Tämän hetkisen käsityksen mukaan tekijät ovat tulleet naapurin puolelta sisäpihallemme, jossa he ovat kammenneet auki ikkunan, joka oli murtosuojattu. Tämä ja muut murron jäljet, etenkin kassakaapissa ja talon puoleisen oven osalta viittaavat tekijöiden ammattimaisuuteen.

Käsiteltävät tilaukset ja muut vähäiset tiedot (kuten esimerkiksi kalenteri), jotka ovat valitettavasti pakon edessä toimistossa saatavilla, säilyivät koskemattomina. Myöskään tietokoneissa ei ole nähtävästi jälkiä.

Se, ovatko teon taustalla – kuten töhryistä voisi olettaa – järjestäytyneet natsit on kyseenalaista. He olisivat varmasti olleet kiinnostuneempia tiedoista ja eivätkö olisi pidättäytyneet mahdollisuudesta aiheuttaa lisää vahinkoa sprayaamalla kaupan tuotteita. Vaikka kyseessä olisikin “tavallinen” murto, joka yritetään peittää seiniin jätetyillä viesteillä, otamme fasistisen uhan tosissamme. RTL Nord (paikallinen TV-kanava) oli kuvaamassa toimistoa ulkoapäin vain kaksi päivää aikaisemmin ohjelmaansa varten ja yhdistivät Black Mosquiton kiellettyihin Riotini-vihkosiin. Varmasti avoin kutsu järjestäytyneille fasisteille ja niiden oikeistolaisille matkijoille. On myös huomioitava mahdollisuus että kyseisen teon taustalla ovat valtiolliset sortoelimet. Tähän viittaavaa todistusaineistoa ei vielä tosin ole.

Varmuuden vuoksi asennamme kaikki järjestelmät uusiksi, salaamme kaikki tiedot uusiksi sekä uusimme kaikki salasanat. Tästä syystä asiakkaat joutuvat valitettavasti odottamaan vastauksia, tilausvahvistusta ja paketteja 1-2 päivää pidempään. Sen lisäksi takapihan ikkunaa korjataan ja vahvistetaan parhaillaan. Hakaristit ovat jo melkein siivottu pois.

Riippumatta siitä kuka hyökkäyksen takana on – meille tämä on fasistinen hyökkäys vasemmistolaisia rakenteita vastaan. Yhteiskunnan autoritaarisen kehityksen ilmentymä. Mutta emme missään nimessä anna tämän pelotella meitä. Teidän vihanne on meidän motivaatiomme!

Black Mosquito toimittaa tarroja, pinssejä, lippuja, vaatteita, graffititarvikkeita ja tusseja, musiikkia, kirjallisuutta ja paljon muuta vallankumouksellista merchandisea edullisilla, noin kymmenen euron postikuluilla ympäri Eurooppaa. Postikuluja voi painaa vielä pienemmiksi tilaamalla yhdessä muutaman ystävän kanssa. Jos et ole tutustunut “Moskiiton” valikoimaan aiemmin, nyt on hyvä hetki silmäillä sitä ja tukea hyökkäyksen kohteeksi joutunutta anarkistista ja antifasistista postimyyntikollektiivia.

Yllä suomeksi julkaistu Black Mosquiton tiedote on luettavissa saksaksi heidän nettisivuillaan.