Natsikerho Soldiers of Odin käyttää lauantaina Turun Puutoria siistiäkseen mainettaan

Soldiers of Odinin mobilisaatio jäi itsenäisyyspäivänä vaisuksi.

Lauantaina 16.12. klo 16-20 natsikerho Soldiers of Odin aikoo käyttää Turun Puutoria siistiäkseen mainettaan. Torilla järjestettävässä joulutapahtumassa on tarkoitus jakaa vaatteita, ruokaa ja juotavaa.

Soldiers of Odin teki itsenäisyyspäivänä selkeän kannanoton kansallissosialismin puolesta. He puolustivat silloin natsistisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) kokoontumista Helsingissä. PVL on tunnettu väkivaltaisuudesta: viime vuosina mm. Jimi Karttusen taposta 2016, Jyväskylän puukotuksista 2013 ja hyökkäyksistä Pride-kulkueen kimppuun 2010.

Aiemmin tällä viikolla kirjoittamassamme PVL:n mielenosoituksen analyysissä totesimme, että

Ainoa suomalainen ryhmä, joka ilmoitti etukäteen osallistuvansa PVL:n kansallissosialistiseen mielenosoitukseen 6.12. Helsingissä oli Soldiers of Odin (SOO). SOO:n tyyli vaikuttaa nykyään olevan viiden pennin versio PVL:stä ja onkin odotettavissa, että jos PVL saa jatkaa Suomessa toimintaa SOO:n jäseniä valuu järjestäytyneempään PVL:ään. SOO:n blokin pienuus itsenäisyyspäivänä kertoo omaa kieltänsä järjestön nykytilasta, sillä vaikka jäseniä tuli liiveissä olevien kaupunkitunnusten perusteella ympäri maata (Helsingin lisäksi ainakin Jyväskylästä, Järvenpäästä, Kouvolasta, Jämsästä, Riihimäeltä, Mikkelistä ja Asikkalasta) oli SOO:n blokissa juuri ja juuri 30 ihmistä. Samaan aikaan Kemissä järjestettiin SOO:n oma itsenäisyyspäivän soihtukulkue, johon osallistui parisenkymmentä jäsentä järjestön pohjoisista osastoista.

Itsenäisyyspäivän jälkeen PVL:n oululaisjohtaja Santeri Keränen hehkutti juontamassaan järjestön radio-ohjelmassa SOO:n osallistumista järjestön kansallissosialistisiin mielenosoituksiin ensin lokakuussa Tampereella ja sitten itsenäisyyspäivänä Helsingissä. Keräsen mielestä SOO:n osallistuminen kansallissosialistisiin mielenosoituksiin kertoo siitä, että SOO on ottanut selkeän linjan “kenen joukoissa seisoo”. Järjestön toimintaa seuraaville tämä ei tule yllätyksenä, sillä SOO:n perustaja Mika Ranta on alusta lähtien sanonut olevansa natsi.

Turun SoO-kerhon johtajalla täysin epäpoliittinen hakaristi tatuoituna olkapäähän.
Turun Soldiers of Odin -ryhmä partioimassa jokirannassa kesällä 2017. Toimintaan osallistuu vain kourallinen natseja.

SOO on aiemmin väittänyt puolustavansa valkoisen suomalaisen naisen oikeuksia ja nyt he ratsastavat valkoisten köyhien asialla. Samaan tyyliin natsipuolue Kultainen Aamunkoitto Kreikassa jakaa köyhille ruokaa, mutta vain kreikkalaisille. Samalla he hyökkäävät siirtolaisten kimppuun väkivaltaisesti. Myös PVL on tehnyt suomalaispua, joka on kohdistettu nimenomaaan “valkoisille suomalaisille”. Leipäjonot Suomessa ovat kasvaneet koko vuosikymmenen ja syy tähän löytyy yksinomaan hallituksen leikkauspolitiikasta, ei suinkaan siirtolaisista.

Emme voi antaa fasisteille tilaa kaduillamme tai naapurustoissamme. Kansallissosialistien, fasistien ja natsien toiminta tulee pysäyttää välittömästi. Fasisminvastaisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Suvaitsemattomuutta ei tarvitse suvaita!

Kehotamme kaikkia ottamaan näkyvästi ja kuuluvasti kantaa SOO:ta vastaan, esimerkiksi ripustamalla banderollin ikkunoista lauantaina tai kertomalla suoraan mielipiteensä heille.

Ota yhteyttä Turun kaupunkiin, anna palautetta ja kerro, ettet halua natseja Puutorille tai muuallekaan!

Kaupungin tapahtumalupiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Kaisa Kauma-Laula
lupavalmistelija
(02) 262 4136
kaisa.kauma@turku.fi
Puhelin:
(02) 262 4136
Matkapuhelin:
050 558 9136

Turun torit ja kadut eivät kuulu vain valkoisille suomalaisille, vaan meille kaikille.

Lisää luettavaa:

Analyysi: Ketkä osallistuivat PVL:n itsenäisyyspäivän kansallissosialistiseen mielenosoitukseen

Hyvässä hengessä? Yhtenäisyyden vaatimukset eivät saa merkitä vihanlietsojien hyväksymistä

Ehdonalaiseen pahoinpitelystä tuomittu Mika Ranta ja kansallissosialistin epäpoliittiset katujoukot

SoO lopettanut Turussa – kiitoskulkue peruttiin kun ketään ei kiinnostanut