HKI 5.12. luento: Nationalistic Backlashes and the New Strategies of Far-right in Eastern Germany

Tiistaina 5. joulukuuta klo 19 Oma maa -kahvilassa, Kaarlenkatu 15, Kallio, Helsinki. Sören Kohlhuber saapuu Varis Helsingin vieraaksi luennoimaan viime aikaisista kehityksistä Saksassa.

Sören Kohlhuber (syntynyt 1980, Berliini) on työskennellyt vuodesta 2011 alkaen kuvajournalistina. Sören tutkii äärioikeistolaisia liikkeitä, erityisesti Saksan itäisissä osissa. Tähän mennessä hän on dokumentoinut yli 150 äärioikeiston mielenosoitusta ja tapahtumaa. Viimeisen kahden vuoden aikana Sören on kirjoittanut kaksi kirjaa näistä kokemuksistaan. Kohlhuber ei keskity pelkästään äärioikeiston tarkasteluun, vaan seuraa samalla myös antifasististen liikkeiden taktiikoita sekä poliisin reaktioita vastamielenosoituksia kohtaan. Viimeisen kahdentoista kuukauden aikana Sören on kiertänyt useissa Euroopan maissa dokumentoimassa äärioikeistolaisia mielenosoituksia.

Lisätietoa:
Flickr: https://www.flickr.com/photos/soerenkohlhuber/
Twitter: https://twitter.com/soerenkohlhuber?lang=fi

Julkaisut:
Sören Kohlhüber (2016): Deutschland, deine Nazis, Epubli, ISBN 978-3-7375-9247-5.
Sören Kohlhüber (2016) Retrofieber – Wenn Neonazis die ostdeutschen Straßen zurückerobern, Epubli, ISBN: 9783741844430.

Sören Kohlhuber esiintyy myös Tampereella sunnuntaina 3. joulukuuta.

*  *  *  *  *

Sören Kohlhuber (1980, Berlin) has been working as a photojournalist since 2011. Sören investigates far-right movements, especially in Eastern Germany. So far he has documented more than 150 right wing demonstrations and events. During the last two years Sören has written two books based on his experience. Kohlhuber doesn’t limit his viewpoint only on far right movements, but follows also developments in anti-fascist tactics and police reactions against counter mobilisations. During the latest twelve months Sören has traveled around Europe documenting far right demonstrations.