Antifasisti Joel Almgren pääsi pois vankilasta!


Joel Almgren.

Joulukuussa 2013 Joel Almgren vangittiin sen seurauksena, että hän puolusti koko perheen antirasistista naapurustomielenosoitusta Kärrtorpissa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen natsien hyökkäystä vastaan. Joel tuomittiin tapon yrityksestä ja väkivaltaisesta mellakoinnista 6,5 vuodeksi vankilaan, joka vähennettiin hovioikeudessa 5,5 vuoteen. Joel on pitkän linjan antifasisti, jonka vangitsemisen aikaan Ruotsin valtio aloitti mittavat tukahduttamistoimet antifasistista liikettä vastaan. Iloksemme saimme kuulla, että Joel pääsi tällä viikolla pois vankilasta!

Kärrtorpin tapahtumat eivät unohdu. Kyseessä on yksi tämän vuosikymmenen tunnetuimmista natsien hyökkäyksistä Ruotsissa. Tapausta seurattiin Suomessa alusta lähtien, sillä perhetapahtumaan hyökännyt Pohjoismainen vastarintaliike on tuttu väkivaltaisista iskuistaan myös Suomessa. Tukholmalaisten antifasistien päättäväinen toiminta vaikeassa tilanteessa kannusti ihmisiä Suomessakin rakentamaan antifasistista itsepuolustusta tämän vuosikymmenen alussa lisääntynyttä natsien väkivaltaa vastaan.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen natsit hyökkäävät perhetapahtumaan Tukholmassa joulukuussa 2013.

Ruotsissa ja myös Helsingissä järjestettiin välittömästi tukimielenosoituksia natsien hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Kärrtorpin yhteisölle ja sitä puolustaneille antifasisteille. Vuoden 2014 alussa Kärrtorpin tapaus oli paljon esillä. Kaksi vuotta myöhemmin Joelin vankilassaolosta kirjoiteltiin ja muistutettiin, tovereita ei jätetä!

Suomessa on vuosien varrella järjestetty monenlaista tukitoimintaa Joelille useissa eri kaupungissa Helsingistä Tampereelle ja Turusta Jyväskylään:

Antirasismi X -verkosto järjesti solidaarisuusmielenosoituksen tukholmalaisille antirasisteille 22.12.2014.
Solidaarisuutta Joelille Helsingistä.
Jyväskylästä fasisminvastaisia terveisiä Ruotsiin.
Forssasta terveisiä Joelille ja Showan Shattakille.
Turusta solidaarisuusterveisiä ruotsalaisille antifasisteille.
Tammikuussa 2014 helsinkiläisen A-ryhmän loppuunmyydyissä 0% Porvari -bileissä esiintyi Ruotsi-Grimen ykkösnimi Max Peezay. Keikalla muistettiin Joelia ja muita Ruotsissa vangittuja antifasisteja.

Lähde: Gatorna.info, Free Joel -sivu

Katso myös:

Natsit hyökkäsivät rasismin vastaiseen mielenosoitukseen Tukholmassa

#freejoel – Fasismin vastustaminen on aina itsepuolustusta!

Solidaarisuus on aseemme

Ruotsalainen antifasisti sai 6,5 vuotta vankeutta itsepuolustuksesta

#FreeJoel: kirje Joelilta

Kiitos kaikille Joelia kahden vuoden aikana tukeneille