ARNA: Natsimarssia vastaan Göteborgissa! Fight the nazi march in Gothenburg!


Kolmaskymmenes syyskuuta (30.9.2017) Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) yrittää marssia Göteborgissa. Samaan aikaan kaupungissa järjestetään Pohjoismaiden suurimmat kirjamessut, jotka kerännevät lähemmäs 100 000 osallistujaa. Viimeiset kaksi vuotta julkinen keskustelu Ruotsissa on pyörinyt sen ympärillä, että fasistit osallistuvat virallisille kirjamessuille. Tämä on kutsu osallistua Pohjoismaisiin antifasistisiin protesteihin ja radikaaleille kirjamessuille syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

__________________

Varis-verkosto, TAL ja A-ryhmä ovat järjestämässä bussikyytejä Suomesta Göteborgin antifasistisiin protesteihin. Matkan arvioitu hinta tullee olemaan noin 60 euroa. Ota yhteyttä osoitteeseen matkaruotsiin[aaaat]riseup.net ja ilmoittaudu jo tänään, viimeistään 14.9 mennessä (siihen mennessä matka myös maksettuna)! Mitä nopeammin ilmoittaudut ystäviesi kanssa, sitä nopeammin saamme kaikki käytännön järjestelyt hoidettua. Tulemme myös järjestämään infokiertueen isoimmissa kaupungeissa syyskuuun puolivälissä. Don’t mourn, get organized for Göteborg!

____________________

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen ytimen muodostavat uusnatsimurhaajat ja 1990-luvun pankkiryöstäjät, ja vaikka he tavoittelevat valtavirtaistumista, jatkavat he silti historiaansa hitleristisinä murhaajina. Nykyään he ovat isoin ja käytännössä ainoa natsijärjestö Ruotsissa, jolla on ryhmiä myös Suomessa ja Norjassa. PVL on viime vuosina tappanut lukuisia ihmisiä ja he hyökkäävät säännöllisesti vasemmistolaisia tiloja ja mielenosoituksia vastaan. Vastikään heidän jäseniään tuomittiin Göteborgissa 1,5-8,5 vuoden pituisiin tuomioihin pommi-iskuista pakolaiskeskuksia ja vasemmistolaista kirjakahvila Syndikalistiskt Forumia vastaan.

Siten PVL on ongelma kaikille, jotka asuvat Pohjoismaissa. Missä PVL:llä ei ole vahvaa läsnoloa, yrittävät he organisoida sellaista (kuten Tanskassa) tai laajentaa vaikutusvaltaansa (kuten Suomessa ja Norjassa). PVL ei ole poikkeustapaus, ainoastaan jäävuoren huippu fasistisessa kehityskulussa pohjoismaisissa yhteiskunnissa. Se on yhteydessä laajempaan globaaliin taantumukselliseen ja vastavallankumoukselliseen kehitykseen, joka näkyy Turkista Yhdysvaltoihin. Kapitalismi ja patriarkaatti ovat edelleen kriisissä ja fasismi näyttäytyy osana yritystä vahvistaa niiden valtaa työväenluokan, LGBTQIA+ -väen, rodullistettujen ryhmien, maahanmuuttajien ja kaikkien niiden keskuudessa, jotka eivät hyväksy heidän politiikkaansa.

On selvää, että fasisteilla on työnjako; natsit tappavat ja tuhopolttavat, ja internetsoturit levittävät vihaa samalla kuin rasistiset politiikot puolueista kuten Sverigedemokraterna (suom. Ruotsidemokraatit), Perussuomalaiset, Fremskrittspartiet (suom. Edistyspuolue) ja Dansk Folkeparti (suom. Tanskan kansanpuolue) ylläpitävät ja edistävät rasistista diskurssia yhteiskunnassa. Näinä fasistisen internationalismin aikoina meidän tulee kohdata heidät omalla kansainvälisellä solidaarisuudellamme ja kamppailla heitä vastaan kaikissa maissa ja kaikkia heidän valepukujaan vastaan. Siksi kutsumme kansainvälisen ja internationalistisen mobilisaation Göteborgiin vastustamaan natseja. Lukuisista kaupungeista ja maista on jo valmisteilla busseja, mutta me tarvitsemme sinut!

Fasistit ovat onnistuneet “aseistautumaan” puheella sananvapaudesta, joka itsessään on juridinen liberaali käsite, ja ovat työntymässä valtavirtaan. Siinä missä rasistiset puolueet olivat aikaisemmin Pohjoismaissa pannaan julistettuja, ovat he onnistuneet luomaan itselleen uutta tilaa politiikan valtavirrassa. Tämä hämmentää liberaaleja, jotka eivät ole kykeneviä vastaamaan kriittisesti siihen, että heidän omia käsitteitään käytetään heitä vastaan. Tämä osoittaa kuinka syvällä kriisissä liberalismi itsessään on. Me vastustamme fasisteja koska he ovat uhka meidän luokkapohjaiselle järjestäytymisellemme, meidän tiloillemme (kuten Göteborgin pommi-iskut osoittavat) ja jopa elämillemme (kuten kauhistuttava murha Helsingissä tai vastikään Charlottesvillessa jälleen osoittaa). Me emme mene kaduille pelkästään kamppailemaan fasismia vastaan, vaan paljastamaan ristiriitaisuuksia liberaalissa kapitalismissa.

Fasistinen katunäkyvyys kasvaa entistä röyhkeämmäksi ja Göteborgin marssi on vain sen huippu. Historia opettaa meille, että tilanne kehittyy vain pahempaan, jos emme lopeta tällaisten mobilisaatioiden kehitystä. Tietenkin tämä kaikki liittyy muihin käytäntöihin kuten feministiseen kamppailuun, pakolaisaktivismiin, antirasismiin, järjestäytymiseen työpaikoilla, sosiaalikeskuksiin ja niin edelleen. Me emme taistele fasismia vastaan säilyttääksemme porvarillista demokratiaa vaan taistelemme osana vallankumouksellista kamppailua kohti yhteiskuntia ilman luokkia, valtioita ja rajoja; kohti yhteiskuntia, joissa ei ole rasismia tai patriarkaattia.

Kaikki Göteborgiin! Tuhotaan fasismi, taistellaan kapitalismia vastaan!

_______________________

Varis-verkosto, TAL ja A-ryhmä ovat järjestämässä bussikyytejä Suomesta Göteborgin antifasistisiin protesteihin. Matkan arvioitu hinta tullee olemaan noin 60 euroa. Ota yhteyttä osoitteeseen matkaruotsiin[at]riseup.net ja ilmoittaudu jo tänään! Mitä nopeammin ilmoittaudut ystäviesi kanssa, sitä nopeammin saamme kaikki käytännön järjestelyt hoidettua. Tulemme myös järjestämään infokiertueen isoimmissa kaupungeissa syyskuuun puolivälissä. Don’t mourn, get organized for Göteborg!

 

Katso myös:

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäseniä epäillään pommi-iskuista Ruotsissa

AFA Oslo: PVL:n mielenosoituksesta tuli täysi fiasko

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen suomalaisia jäseniä Ruotsissa vappuna 2017

Antifasistit ja ay-liike vastustivat natsimarssia Ruotsissa