Antifasistinen hakkeriryhmä jatkaa PVL:n nolaamista

Eilen viidennen jokaperjantaisen julkaisunsa tehnyt hakkeriryhmä n0 fr0nt friday on jo yli kuukauden ajan toiminut Pohjoismaista vastarintaliikettä vastaan julkaisemalla mm. näiden verkkokaupan tilaajatietoja sekä WordPress-tunnuksia salasanoineen. Natsien vakuutteluista huolimatta vuodoille ei näytä olevan tulossa loppua, ja ryhmä onkin sanonut jatkavansa kiinnijäämiseensä saakka.

Viime viikkoina olemme saaneet lukea natsien sisäisiä keskustelupalstoja, osoitetietoja, salasanoja, sekä vihaisia sähköposteja PVL:n surkean tietoturvan uhreiksi joutuneilta asiakkailta. Tällä viikolla n0 fr0nt friday jatkoi paljastusten sarjaa julkaisemalla natsien Discord-chattien lokeja. Aiemmin lähinnä pelaajien suosima Discord nousi uutisiin elokuussa, kun antifasistit paljastivat, että yhden kuolemaan ja useiden loukkaantumiseen johtanutta Charlottesvillen Unite the Right -natsimarssia koordinoitiin Discord-palvelussa. Paljastusten jälkeen useita väkivaltaisiin tapahtumiin sotkeutunuteita natsikäyttäjiä ja -palvelimia potkittiinkin ulos palvelusta.

PVL sanoi poistaneensa hakkerit palvelimiltaan. N0 fr0nt friday ilmoitti PVL:n omilla sivuilla että natsit valehtelevat.

N0 fr0nt friday on myös saanut huomiota leikkisän kerskailevalla tyylillään. Ryhmän tiedotteiden tyyli on 90-luvun hakkeriskenen perinteitä kunnioittaen (ansaitun) yliampuvaa ja vastustajilleen ivailevaa. Eikä tämä asenne jää vain retoristen keinojen tasolle – Kadulle-verkkokaupan sekä PVL:n keskustelupalstan ja blogien käyttäjien salasanatiivisteet murrettiin videopeliharrastaja (ja natsi) “Jeff Heden” kaapattua tietokonetta käyttäen.

Huomionarvoista vuodoissa on ollut myös natsien täydellinen ymmärtämättömyys ja/tai piittaamattomuus tietoturvan perusteista. Onnistuneesti murrettujen salasanojen joukossa oli silmiinpistävä määrä sanakirjasta löytyviä sanoja joko sellaisenaan, tai varsin helposti pääteltävän natsien suosiman luvun 88 kanssa. Mutta täysin omassa sarjassaan olivat PVL:n Suomen osaston Kadulle.com-verkkokaupan käyttäjien “kauppa” ja “root” salasanat – jotka olivat “kauppa” ja “root”.

N0 fr0nt friday ilmoitti pitävänsä taukoa julkaisusta keskittyäkseen uuden materiaalin hankkimiseen. Jäämme odottamaan jännityksellä tulevia paljastuksia. Mutta antifasistisessa kamppailussa jo tähänastiset vuodot ovat olleet enemmän kuin tarpeeksi; PVL:lle myötämieliset tahot varmasti miettinevät useampaan kertaan, ennen kuin antavat rahojaan (saati sitten henkilötietojaan) kerta toisensa jälkeen tietomurtojen kohteeksi joutuvien natsien käsiin.

Lue myös:

PVL:n sivuilla vakava tietoturva-aukko – hakkerit julkaisivat tuhansia asiakastietoja

PVL:n verkkokaupassa suuri tietovuoto: asiakastiedot levisivät julkisuuteen

PVL:n natsien nettikauppa suljettiin toista kertaa viikon sisään