PVL:n sivuilla vakava tietoturva-aukko – hakkerit julkaisivat tuhansia asiakastietoja

Perjantaina 11.8. pastebinissä ja nopastessa julkaistussa antifasistisessa n0 fr0nt friday -“hakkerizinessä” julkaistiin tuhansia PVL:n Ruotsin osaston verkkokaupan asiakastietoja ja ilmoitettiin, että se on vasta alkua tulevasta.

Uutisoimme muutama viikko sitten tietomurrosta, jossa julkisuuteen levitettiin Pohoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) Suomen osaston kadulle.com-verkkokaupan tilaustietoja (tilaajien nimiä, koti- ja sähköpostiosoitteita, ip-osoitteita, tilattuja tuotteita jne.). Nyt PVL on vielä suuremman hakkeroinnin kohteena. Perjantaina 11.8. netissä julkastiin yli 4000:n tilaajan asiakastiedot PVL:n Ruotsin osaston Nordfront Förlag -verkkokaupasta.

Pastebinissä ja nopastessa julkaistun antifasistisen n0 fr0nt friday-“hakkerizinen” mukaan PVL:n Nordfront.se-palvelimelle murtauduttiin jo joitakin kuukausia aiemmin. Perjantaina julkaistu teksti ja siihen liitetty Nordfront-verkkokaupan asiakasrekisteri oli ensimmäinen julkaisu aiheesta. Sen tekijät ilmoittavat julkaisevansa uuden n0 fr0nt friday -numeron joka perjantai, kunnes jäävät kiinni tai kyllästyvät. He sanovat asentaneensa Nordfrontin palvelimelle neljä takaovea, joista kaksi voidaan aktivoida milloin vain, ja jatkavat:

Emme ota ketään kohteeksi hänen mielipiteidensä vuoksi. Ne eivät meitä kiinnosta. Mutta jos levität aktiivisesti fasistista propagandaa, liityt järjestäytyneeseen natsiryhmään tai tuet sellaista taloudellisesti, piirrät v*tun ison maalitaulun selkääsi ja saat raivomme ja kostomme niskaasi.

Tässä numerossa annamme vähän maistiasia tulevasta: nordfrontin natsikaupan asiakasrekisteri kokonaisuudessaan.

N0 fr0nt friday julkaisi myös PVL:n ruotsinkielisten verkkosivujen ylläpitäjien tietoja, mukaan lukien nimiä, käyttäjätunnuksia muilla verkkosivuilla sekä kotiosoitteita. Julkaisun mukaan PVL:n verkkosivujen suojaus on aivan retuperällä, eikä järjestö välitä asiakkaidensa tietoturvasta. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan uusia paljastuksia.

Lähteet: gatorna.info, antifa.se

Lue myös: