Joshua Witt puukotti itseään ja syytti antifasisteja, suomalaiset natsit uskoivat

Yhdysvaltojen Coloradossa asuva 26-vuotias Joshua Witt väitti poliisille 16. elokuuta, että antifasistit olisivat puukottaneet häntä “väärän kampauksen takia”. Erikoisen kuuloinen tarina paljastui eilen valheeksi, kun Witt tunnusti poliisille tekaisseensa koko jutun ja hänet pidätettiin.

Witt kertoi alunperin poliisille, että hänen noustua autosta tuntematon henkilö kysyi “oletko uusnatsi?” ja puukotti häntä tämän jälkeen. Witt laittoi kädessä olevasta haavastaan kuvia sosiaaliseen mediaan ja alkoi levittää tarinaa häntä puukottaneista antifasisteista. Keksittyä tarinaa levittivät äärioikeistolaiset sivustot ympäri maailmaa aina Suomen Pohjoismaista vastarintaliikettä myöten. Poliisi alkoi kuitenkin epäillä oudolta kuulostavaa tarinaa. Valvontakameranauhaa katsomalla kävi ilmi, että Witt oli itse ostanut pienen veitsen juuri ennen “puukotusta”. Nauhalla ei myöskään näkynyt pois juoksevia henkilöitä. Poliisin  kysyttyä tästä häneltä muutama päivä sitten Witt murtui ja kertoi viiltäneensä itse itseään vahingossa ja keksineensä koko aiemmin kertomansa tarinan. Vice-lehdessä kysytään, onko tämä historian kömpelöin yritys lavastaa puukotus.

Suomalaiset natsit Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä mehustelivat uutisella verkkosivullaan tuttuun tyyliin, jossa pyritään toistuvasti levittämään propagandistiseen tapaan valheita heidän poliittisista vastustajistaan taustoja tarkistamatta. Tätä kirjoittaessa valeuutinen on yhä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen sivulla eikä sitä ole oikaistu.