Pohjoismaisen vastarintaliikkeen suomalaisia jäseniä Ruotsissa vappuna 2017

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitus Ruotsissa 1.5.2017. Jimi Karttusen syksyllä 2016 tappanut arpinaamainen Jesse Torniainen marssii ensimmäisenä vasemmalla kunniapaikalla erossa muista suomalaisista.

Natsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) Ruotsin osasto järjesti Falunissa 1.5.2017 mielenosoituksen, johon osallistui yhteensä 500 ihmistä. Marssijat koostuivat PVL:n ruotsalaisista, suomalaisista ja norjalaisista jäsenistä sekä järjestön tukijoista. Vuoden 2016 vappuna PVL marssi Ruotsissa Borlängessä.

PVL:n Helsingin toisen aktivistiryhmän johtaja Jesse Torniainen kirjoitti Ruotsin-matkasta raportin, jonka mukaan natsimielenosoitukseen osallistui Suomesta lähes 30 osanottajaa (todellinen määrä lienee hieman pienempi). Ainakin seuraavat Suomen PVL:n jäsenet marssivat Falunissa 1.5.2017.

Marssin reunalla asteli jonossa joukko suomalaisia Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäseniä. Tämän kohdan lisäksi suomalaisia natseja oli ripoteltu ympäri marssia.

Antti Niemi

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtajia: vasemmalla Norjan osaston johtaja Haakon Forwald, keskellä Ruotsin osastoa ja koko järjestöä johtava Simon Lindberg ja oikealla Suomen osaston johtaja Antti Niemi.

Orivedellä asuva Antti Niemi kuuluu Suomen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtoon. Virallisesti niemi on järjestön johtaja, sillä hän on Suomen valtuuston puheenjohtaja. Tämän lisäksi Niemi on Pirkanmaan ryhmänjohtaja ja toinen järjestön niin kutsutusta suomalaisavusta  (“valkoisille suomalaisille” suunnattua hyväntekeväisyyttä) sekä aktivismista vastuussa oleva henkilö. Niemi on toinen Suomen kahdesta edustajasta koko Pohjoismaista vastarintaliikettä johtavassa Pohjoismaisessa valtuustossa.

Otto Rutanen

Suomen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtohahmoihin kuuluva Otto Rutanen (silmälasit, kalju) suoristelee hihojaan oikealla etualalla.

Helsingissä asuva Otto Rutanen kuuluu Suomen PVL:n johtoon. PVL:llä on Helsingissä kaksi ryhmää, joista toisen ryhmänjohtaja Rutanen on. Rutasen vastuulla ovat myös Suomen osaston kansainväliset suhteet. Lisäksi Rutanen on toinen Suomen edustajista Pohjoismaista vastarintaliikettä johtavassa Pohjoismaisessa valtuustossa.

Otto Rutanen Ruotsissa 1.5.2017

Santeri Juhani Keränen

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Oulun ryhmänjohtaja Santeri Juhani Keränen esiintyy julkisuudessaa monien natsiaktivistien tapaan toisella virallisella nimellään. Ruotsalainen Paulina Forslund haastatteli Kerästä Ruotsin natsimarssilla 1.5.2017.

Oulussa asuva Santeri Juhani Keränen on Oulun ryhmänjohtaja. Keränen juontaa myös Suomen PVL:n Riimuradio-nimistä radio-ohjelmaa.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Santeri Keränen Ruotsissa 1.5.2017.

Jesse Eppu Torniainen

Helsinkiläinen Jesse Torniainen on ryhmänjohtaja toisessa PVL:n Helsingin ryhmässä. Torniainen on myös PVL:n rahaliikennettä pyörittävän Pohjoinen perinne ry:n puheenjohtaja ja nimenkirjoittaja.

Torniainen pahoinpiteli syyskuussa 2016 Jimi Karttusen Helsingissä PVL:n katutapahtumassa, minkä seurauksena Karttunen kuoli viikkoa myöhemmin. Torniainen sai tammikuussa 2017 Tukholmassa PVL:n “vuoden aktivisti” -palkinnon. Rikostuomioidensa lisäksi Torniainen tunnetaan myös aktiivisesta osallistumisesta helsinkiläisen HIFK-jalkapallojoukkueen kannattajatiimiin.

Jesse Torniainen Ruotsissa 1.5.2017.

Cari Johannes Murto

Cari Johannes Murto Ruotsissa 1.5.2017.

Porilainen Cari Johannes Murto on Porin ryhmänjohtaja sekä toinen aktivismista ja “suomalaisavusta” vastaava henkilö.

Tomi Tiihonen

Tomi Tiihonen vastaa Suomen PVL:n nettisivujen toimittamisesta. Tiihonen on myös PVL:n rahaliikennettä pyörittävän Pohjoinen perinne ry:n varapuheenjohtaja.

Toinen vasemmalta Cari Murto (kalju) ja neljäs vasemmalta Tomi Tiihonen (kalju) PVL:n banderollin takana Ruotsissa 1.5.17.

Janne Moilanen

Janne Moilanen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen marssilla Falunissa 1.5.2017.

Helsinkiläinen Janne Moilanen on vuosia PVL:n Helsingin ryhmässä toiminut aktivisti. Moilanen piti Falunin natsimarssilla Suomen osastoa edustaneen puheen, jossa hän kehui, kuinka hyviä natsi-Saksan lait olivat työläisille. Moilanen osallistuu aktiivisesti PVL:n katutapahtumiin Suomessa. Vuonna 2016 hän on esimerkiksi pitänyt puheita eri tapahtumissa ja toiminut huudattajana.

Rami Termonen

Rami Tervonen vasemmalla päästämässä suustaan natsihuutoa ja oikealla vilkuilemassa ympärilleen Ruotsissa 1.5.17.

Tukholmassa pitkään asunut ja siellä Ruotsin PVL:ssä toiminut Rami Termonen muutti viime vuonna takaisiin Suomeen. Toimii tällä hetkellä Helsingin toisessa aktivistiryhmässä.

Niklas Suomi

Niklas Suomi keskellä etualalla Ruotsissa 1.5.2017.

Porvoossa asuva Niklas Suomi aktivoitui Suomen PVL:ssä vuoden 2016 aikana. Suomi on PVL:n ainoa jäsen Porvoossa, mutta hän on kiertänyt aktiivisesti muiden kaupunkien natsitapahtumissa. Porvoosta lähin PVL:n ryhmä toimii Helsingissä, joten Suomi kuuluu todennäköisesti siihen.

Harri Aurema

Harri Aurema Ruotsissa 1.5.17.

Ylivieskalainen Harri Aurema aktivoitui PVL:ssä vuonna 2016. Aurema on ainoa PVL:n jäsen Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Ylivieskassa, mutta hän kiertää aktiivisesti osallistumassa muiden kaupunkien natsitapahtumiin. Ylivieskasta lähin PVL:n ryhmä toimii Oulussa, joten Aurema kuuluu todennäköisesti siihen.

Raimo Rantanen

Raimo Rantanen Ruotsissa 1.5.17.

Jyväskyläläinen Raimo Rantanen on Jyväskylän ryhmän jäsen, joka aktivoitui PVL:n toiminnassa vuonna 2016.

Tampereen ryhmän jäsen 1

Tampereen ryhmän aktiivinen jäsen 1.

Kuvassa oleva henkilö on osallistunut jo kahden vuoden ajan hyvin aktiivisesti PVL:n Tampereen ryhmän toimintaan.

Tampereen ryhmän jäsen 2

Tampereen ryhmän jäsen 2.

Kuvassa oleva henkilö on PVL:n Tampereen ryhmän jäsen.


Lisää kuvia Ruotsin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Falunissa järjestämältä natsimarssilta löydät täältä.

Jos sinulla on lisää tietoa natsimarssin suomalaisista osallistujista ja suomalaisista Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsenistä tai haluat kysyä lisätietoa, älä epäröi ottaa yhteyttä osoitteeseen varistoimitus [at] riseup.net.

Katso myös: