Tampere: 24.5. The Antifascists -dokumenttinäytös Niagarassa

The Antifascists -dokumenttinäytös
Arthouse Cinema Niagara
Kehräsaari B, Tampere
24. toukokuuta 2017 klo 20:30

Dokumentin pituus: n.70 minuuttia
Tuottaja/ohjaaja: Patrik Öberg

Euroopan kaduilla käydään matalan intensiteetin sotaa fasismia vastaan. The Antifascists -dokumentti vie meidät militanttien, antifasisteiksi kutsuttujen ryhmien naamioiden taakse.

Vuonna 2013 ryhmä aseistautuneita natseja hyökkää rauhanomaiseen mielenosoitukseen Tukholmassa. Monet antirasistit haavoittuvat. Seuraavana vuonna Kreikassa Kultainen aamunkoitto nousee kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ja Malmössä puukoin aseistautuneet natsit hyökkäävät Showan Shattakin ja hänen ystäviensä kimppuun. Showan vaipuu viikoksi koomaan. Antifasistit eri puolilla Eurooppaa ymmärtävät, että kasvavaan fasismin uhkaan on vastattava entistä vahvemmin.

The Antifascists on kuvaus antifasistisesta liikkeestä Kreikassa ja Ruotsissa. Keskeiset henkilöt kertovat näkemyksistään ja radikaalista politiikastaan, mutta analysoivat samalla kriittisesti myös omaa väkivaltaansa ja militanssiaan.

Dokumentin avainhenkilöt:
Kajsa Ekis Ekman
Showan Shattak
Athena Farrokzhad
Joel Bjurströmer Almgren
Spyros Marchetos

Dokumentissa puhutaan ruotsia, kreikkaa ja englantia, ja tekstitys on englanniksi. Liput 6 euroa ja niitä myydään Niagaran ovella ennen näytöstä. Ennakkolippuja myynnissä Arthouse Cinema Niagaran lipunmyynnissä, ravintola 931:n yhteydessä lähempänä näytöspäivää. Tarkka päivämäärä ennakkolipunmyynnin alkamiselle ilmoitetaan pian.

Näytöksen järjestää Varis-verkoston Tampereen ryhmä

Katso myös: