1.5. Helsinki: Taistelevan työväen blokki + vappujuhla

TAISTELEVAN TYÖVÄEN VAPPU – ANTIFASISMI ON TYÖVÄENLUOKAN ITSEPUOLUSTUSTA

(in English below)

TAISTELEVAN TYÖVÄEN VAPPU – ANTIFASISMI ON TYÖVÄENLUOKAN ITSEPUOLUSTUSTA

Leikkauspolitiikan ja kilpailukykysopimusten seuraukset alkavat tuntua jo nahoissamme. Hallitukset heikentävät työläisten asemaa ja kaventavat sen järjestäytymismahdollisuuksia määrätietoisesti samalla kun rajoille rakennetaan yhä korkeampia muureja. Muun muassa rajakontrollit, kansalaisuuteen ja työlupiin perustuva eriarvoisuus sekä työttömille asetetut palkattomat pakkotyöt pirstovat työväestöä.

Samaan aikaan fasistiset ja nationalistiset liikkeet pyrkivät hajottamaan rivejämme häivyttämällä yhteiskunnallisen ja taloudellisen eriarvoisuuden etnisten ja kulttuuristen erojen taakse. Rakenteiden ja vallanpitäjien vastustaminen korvautuu heidän puheissaan epämääräisillä salaliittoteorioilla sekä vihalla toiseutta kohtaan, joka ajaa sorretut taistelemaan toisiaan vastaan. He pyrkivät levittämään keskuutemme vapauden ja tasa-arvon vastaisia ajatusmalleja, jotka palvelevat hallitusten työväen vastaista politiikkaa.

Tämä kehitys on kansainvälinen. Näemme sen etenevän eri nopeuksilla ympäri Eurooppaa ja laajemminkin. Jotta saamme käännettyä kehityksen suunnan, meidän on pidettävä yhtä kansainvälisesti ja järjestäydyttävä sekä omistavaa luokkaa että kaikkia sitä tukevia rakenteita, liikkeitä ja ajatusmalleja vastaan.

Kutsumme järjestöt ja yksityishenkilöt marssimaan kanssamme työväenluokkaisen antifasismin, internationalismin ja luokkataistelun hengessä yhtenäisenä blokkina vappumarssilla 1.5. Kokoonnumme osaksi vapun päämielenosoitusta klo 10.30 alkaen Hakaniemen kauppahallin edessä, josta meitä voi bongailla bandiksista ja lipuista. Etenemme osana mielenosoitusta Kansalaistorille, jossa kokoonnumme uudestaan Mannerheimin patsaan luona klo 12 alkaen. Teemme yhteissiirtymän takaisin Dallapenpuistoon, jossa on luvassa Taistelevan työväen puistojuhla; vegaanisia hodareita ja kahdesta eteenpäin räppiä, esiintymässä Bomstikidi, Mon-Sala sekä Julma H! Toivotamme kaikki tervetulleeksi niin mielenosoituksiin kuin juhlaan osoittamaan, että työväki taistelee yhä tänäkin vappuna!

Blokin kutsuvat koolle Varis Helsinki, A-ryhmä ja Vapaa syndikaatti. Katso myös Taistelevan työväen vapun facebook-tapahtuma, ja levitä sanaa!

———-

May Day of militant workers – anti-fascism is self-defence of the working class

We can already feel the effects of austerity measures and the national competitiveness agreement (so-called Kiky). Governments everywhere are weakening the position of workers and making concerted efforts to encroach on our right to organize while increasingly higher walls are being erected on borders. The working class is being divided by measures that include border controls, inequality based on citizenship and work permits and the constant harassment and humiliation of unemployed people.

At the same time fascist and nationalist movements try to split our ranks by putting an emphasis on ethnicized and cultural differences while downplaying issues related to social and economic inequality in society. They replace resistance to powers that be with fuzzy talk of conspiracy theories and whip up hatred against people labeled as representatives of otherness. This only serves to turn the exploited against each other. They try to disseminate among us concepts that serve
the interests of governments’ agendas that are directed against the workers and which are, in essence, contrary to the principles of freedom and equality. This development is international in its character. We can see it progressing at different rates across Europe and beyond. In order to turn the tide we must hold together internationally and organize against both the propertied classes and all those structures and movements that are essential to their rule.

We invite organizations and individuals to join us on May Day to march as a united block under the banner of anti-fascism, internationalism and class struggle. We organize as part of the main May Day march starting at 10.30 in front of the Hakaniemi Market Hall, where you can spot us from our banners and flags. We move as part of the demonstration to Kansalaistori, where we will assemble again in front of the statue of Mannerheim. We move as a group back to Dallapenpuisto where a Militant Workers’ Park Party will be held, complete with vegan hot dogs and from 2pm onwards rap party, with Bomstikidi, Mon-Sala and Julma H performing. We welcome everyone to the demonstrations and to the party to show, that this May Day too, the working class keeps on fighting!