Rasisminvastaisen viikon dokumenttinäytös Turussa: The Antifascists

 

22.3. klo. 19.30 Turun Kirjakahvila näyttää The Antifascists -dokumenttielokuvan, joka veti Andorran 180-paikkaisen elokuvasalin täyteen Helsingissä 2. maaliskuuta. Varis-verkoston Helsingin-ryhmä järjesti tuolloin näytöksen juuri valmistuneesta dokumentista. Lue elokuva-arvosteluja suomeksi ja englanniksi (kaksi eri arvostelua) sekä haastattelu elokuvan tekijän kanssa.
Euroopan kaduilla käydään matalan intensiteetin sotaa fasismia vastaan. The Antifascists -dokumentti vie meidät militanttien, antifasisteiksi kutsuttujen ryhmien naamioiden taakse.

Vuonna 2013 ryhmä aseistautuneita natseja hyökkää rauhanomaiseen mielenosoitukseen Tukholmassa. Monet antirasistit haavoittuvat. Seuraavana vuonna Kreikassa Kultainen aamunkoitto nousee kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ja Malmössä puukoin aseistautuneet natsit hyökkäävät Showan Shattakin ja hänen ystäviensä kimppuun. Showan vaipuu viikoksi koomaan. Antifasistit eri puolilla Eurooppaa ymmärtävät, että kasvavaan fasismin uhkaan on vastattava entistä vahvemmin.

The Antifascists on kuvaus antifasistisesta liikkeestä Kreikassa ja Ruotsissa. Keskeiset henkilöt kertovat näkemyksistään ja radikaalista politiikastaan, mutta analysoivat samalla kriittisesti myös omaa väkivaltaansa ja militanssiaan.

Avainhenkilöt:
Kajsa Ekis Ekman
Showan Shattak
Athena Farrokzhad
Joel Bjurströmer Almgren
Spyros Marchetos

Dokumentissa puhutaan ruotsia, kreikkaa ja englantia, tekstitys on englanniksi.

1 Trackback / Pingback

  1. Kirjakahvilan uusien ilta ke 12.4.2017 – Turun Kirjakahvila

Comments are closed.