Avoin kirje brittiläisiltä YPG-taistelijoilta koskien Lontoon hyökkäyksiä

Viime vuosina kasvava määrä antifasisteja ja erilaisia antikapitalisteja on matkustanut Syyriaan taistelemaan ISIStä vastaan sekä tukemaan ja rakentamaan Rojavan vallankumousta. ISISin ja sen kaltaisten ryhmien vastustaminen on osa kansainvälistä antifasistista kamppailua, jonka takia myös toverit Euroopassa ovat vierailleet ISIStä vastaan taistelleiden Rojavan vallankumouksellisten luona ja tukeneet muilla tavoin Rojavan vallankumousta. Lisää Rojavaa käsitteleviä artikkeleja löydät sivuiltamme Rojava-hakusanalla.

Perjantaina 24. maaliskuuta 2017 joukko Isosta-Britanniasta Rojavan YPG:n (Kansan itsepuolustusjoukot) riveihin lähteneitä taistelijoita julkaisi avoimen kirjeen koskien keskiviikkoista hyökkäystä Lontoossa. Kirjeessä osoitetaan surunvalittelut Lontoon hyökkäyksessä kuolleiden omaisille. YPG:n kansainväliset vapaaehtoiset korostivat, että ISISin vastaisen taistelun onnistumisen kannalta on tärkeää tukea tavallisia muslimeita sekä vastustaa Britain Firstin ja English Defence Leaguen kaltaisia fasistiryhmiä.

Avoin kirje brittiläisiltä YPG-taistelijoilta koskien Lontoon hyökkäyksiä

Me olemme yksilöitä siitä kasvasta joukosta Britanniassa syntyneitä ihmisiä, jotka taistelevat Syyriassa ja Irakissa vapaaehtoisina paikallisten joukkojen kanssa Islamilaista valtiota vastaan.

Haluamme ensisijaisesti osoittaa surumme ja vihamme viime aikaisesta terrorihyökkäyksestä Lontoon Westminsterissä ja välittää vilpittömät surunvalittelumme ja osanottomme uhreille ja heidän perheilleen. Me tiedämme liiankin hyvin millaista on menettää ystäviä, hoitaa kammottavalla tavalla haavoittuneita sekä nostaa kuolleita ja kuolevia raunioista.

Haluamme myös osoittaa tukea ja solidaarisuutta niille tavallisille muslimeille, jotka joutuvat menemään kouluun ja töihin tuntien olevansa erityisen tarkkailun kohteena ja peläten millaisia seurauksia heille koituu tästä. Jaamme heidän pelkonsa, ja kehotamme kaikkia tavallisten muslimien kimppuun käymiseen houkutusta tuntevia miettimään uudestaan. Jos heidät yhdistää Islamilaiseen valtioon, antaa ISISin kaltaisille ryhmille juuri sen mitä ne tavoittelevat: suuremman ja väkivaltaisemman kuilun muslimimaailman ja meidän välillä.

Vihan ja kiihkoilun tuttu ääni kuuluu jälleen – sosiaalisessa mediassa, ja varautuneemmassa valtamediassa – minkä tarkoitus on selvä. Viharikokset nousevat jälleen tilastoissa. Ihmisiä kutsutaan jo tuhoamaan moskeijoita maan tasalle. Villityksessä unohtuu myös helposti, että paikalliset muslimit kokosivat tuhansia puntia uhrien tukemiseksi välittömästi hyökkäyksen jälkeen. EDL on kutsunut pikamielenosoituksen innokkaana hyötymään viattomien ihmisten kärsimyksestä.

Kaikesta metelistä ja suunsoitosta huolimatta emme näe ketään Britain Firstin, EDL:n, UKIP:n kaltaisista ryhmistä taistelemassa rinnallamme. Se on hyvä asia, sillä emme olisi sietäneet heitä.

Meidän rivimme koostuvat kurdeista, arabeista, jesideistä, briteistä, jenkeistä, kanadalaisista, australialaisista, aasialaisista, eurooppalaisista – muslimeista, kristityistä, aleveista, ateisteista – aivan liian monenlaisista uskonnoista ja kansallisuuksista listataksemme niitä kaikkia. Monietninen, moniuskonnollinen kokonaisuus, joka taistelee yhdistyneenä vihaa ja ekstremismiä vastaan. Suuri osa on itseasiassa muslimeita, ja me emme ole ainoastaan ylpeitä taistellessamme heidän rinnallaan – totuus on, että edes me emme pystyisi tähän ilman heitä.

Ainoa keino päihittää Islamilainen valtio, ja muut sen kaltaiset ryhmät, on toimia tavallisten, maltillisten muslimien rinnalla. Ainoa tapa päihittää viha ja ekstremismi on olla antamatta sille periksi. Älä tue Britain Firstia, EDL:ä, UKIPin tai heidän tavallaan puhuvia ja ajattelevia. Ole puolellamme!

Allekirjoittaneet,

YPG-taistelijat Britanniasta

Joe Akerman
Aiden Aslin
Mark Ayres
Botan England
Michael Enright
Macer Gifford
John Harding
Jac Holmes
Steve Kerr
Jim Matthews
Tom Mawdsley
Ozkan Ozdil
Shaun Pinner
Joe Robinson
Josh Walker