Uuden vuoden 2017 päivitys antifasistivangeista

Tämä vankitukipäivitys on kännetty NYC Antifa -ryhmän sivulta. Julkaistu 16. tammikuuta 2017.

Vuodesta 2017 on tulossa kiireinen antifasisteille ympäri maailmaa. Jatkamme taistelua fasismia ja äärioikeistoa vastaan sekä vastustamme kaikin mahdollisin tavoin heidän säälimättömiä kiihotuskampanjoitaan pakolaisia, siirtolaisia, muslimeja, juutalaisia, seksuaalivähemmistöjä ja rodullistettuja ihmisiä vastaan. Uusi vuosi vaikuttaa sopivalta hetkeltä muistuttaa ympäri maailmaa vangittuna olevista antifasisteista. Ei ainoastaan, koska solidaarisuus on moninaisten liikkeidemme kulmakivi. Myös siksi, että myös kuka tahansa meistä saattaisi hyvinkin olla kaltereiden takana.

Heinäkuussa tehdyn viimeisimmän päivityksemme jälkeen monet uudet antifasistit ovat solidaarisuuden tarpeessa. Maxim Yahnieshka pidätettiin Valko-Venäjällä vuonna 2015 sen jälkeen, kun oikeistolaiset huligaanit hakkasivat hänet sairaalakuntoon. Yahnieshka tuomittiin hiljattain kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Ruotsissa Kungsan 15 -oikeudenkäynnistä tuomitut henkilöt istuvat nyt 4-12 kuukauden mittaisia vankeusrangaistuksia. Olle Smedberg on yksi tuomituista, hän saisi mielellään kirjeitä vankilan ulkopuolelta! Olemme hyvin iloisia saatuamme kuulla kahden antifasistin, Dzmitry Stsyashenkan Valko-Venäjältä ja Michelle Smithin Englanista, päässeen vapaaksi marraskuussa 2016. He pystyivät tämän vuoksi viettämään uutta vuotta ystäviensä ja perheensä kansa.

Älä kuitenkaan odota heinäkuun 25. päivään asti, jolloin vietetään Kansainvälistä solidaarisuuspäivää antifasistivangeille. Osoita solidaarisuutta uusille vangeille tai antifasistivankien maailmanlaajuisella listalla alusta asti olleille ihmisille. Kortin tai kirjeen kirjoittaminen on helppo tapa tukea tovereita, jotka on erotettu meistä betonilla ja kaltereilla. Osoittaaksemme miten paljon solidaarisuus merkitsee, lue alla oleva kirje. Antifa-vanki Aleksei Sutuga lähetti sen viime vuonna heidän #J25 tapahtumansa jälkeen NYC:n Anarkistiselle Mustalle Ristille. Auta meitä varmistamaan, että vuonna 2017 iskulauseesta “He ovat siellä meidän takiamme, me olemme täällä heidän takiansa!” tulee totta.

NO PASARAN!!

Kunnes kaikki ovat vapaita!

NYC ABC lähetti antifa-vankien kansainvälisen solidaarisuusviikon aikana kortin Aleksei Sutugalle, venäläiselle antifasistille. Sutugan vastasi heille kirjoittamalla kortin, jossa sanotaan:

“Hei Ystäväni, sain solidaarisuuskirjeenne. Ennen tätä sain yhden viime syksynä. Olin erittäin iloinen. En odottanut teidän olevan kiinnostunut kohtalostani. Toisaalta, asiat eivät voisi olla toisin kenellekään meistä. Olemme kaikki yhtä, ja tämä yksi asia yhdistää meitä riippumatta siitä missä elämme. En tunne montaakaan ihmistä Yhdysvalloista (mutta lähettäkää erityiset terveiset Madballin Freddylle NYC:stä). Tämän takia on niin hyvä asia, että minulla on uusia ystäviä. Jatkan hyvin mielelläni yhteydenpitoa kanssanne. Onnea kaikkeen toimintaanne. Pysykää vahvoina veljet, ja pitäkää huolta itsestänne.”

Katso myös:

Vuosittainen Kansainvälinen solidaarisuuspäivä antifasistivangeille 25.7.2016

Kansainvälinen solidaarisuuspäivä antifasistivangeille 25.7.2015