PVL:n natsien nettikauppa suljettiin toista kertaa viikon sisään

Internet-palveluntarjoaja Zoner Oy ilmoitti 7. helmikuuta irtisanovansa pari päivää aiemmin voimaan astuneen sopimuksen natsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) kanssa. Tämä oli toinen kerta lyhyen ajan sisään, kun natsijärjestön nettikauppa joutuu keskeyttämään toimintansa palveluntarjoajan irtisanouduttua yhteistyöstä.

PVL:n Suomen osaston kautta oli kiinni “huollon” takia 9. helmikuuta 2017.

Natsien nettikauppa oli juuri avattu uudelleen, kun sille aiemmin palveluita tarjonnut Vilkas Group oli päättänyt sulkea sen saatuaan tietää PVL:n olevan natsistinen järjestö:

Antisemitistisestä ja muusta rasistisesta kirjallisuutta, natsipropagandaa, vaatteita ja kaikenlaista krääsää myyvä nettikauppa on merkittävä tulonlähde ja markkinointikanava PVL:lle.

Natsijärjestön nettikauppa kadulle[piste]com on rekisteröity Pohjoismainen perinne -yhdistykselle, jonka kautta PVL hoitaa virallisen rahaliikenteensä. Nettisivu on rekisteröity turkulaisen Janne Ahokkaan nimellä, joka on PVL:n pitkäaikainen aktiivi:

Viime vuoden lopulla Osuuspankki irtisanoi tytäryhtiönsä pankkipalvelut PVL:n kanssa.  PVL on kohdannut viime aikoina erityisen paljon vastoinkäymisiä. Natsijärjestön verkkokauppa on ollut alhaalla kahteen otteeseen, natsien kerhotilan vuokrasopimus irtisanottiin Helsingissä ja poliisihallitus aikoo vaatia tuomioistuimelta natsijärjestön lakkauttamista. Samaan aikaan kolmea PVL:n Ruotsin osaston jäsentä epäillään pommi-iskujen sarjasta.

Lue myös: