Trumpin kannattaja ampui työläisaktiivia antifasistisessa mielenosoituksessa Seattlessa

makeracistsafraidYhdysvaltojen Seattlessa ammuttiin perjantai-iltana antifasistiseen mielenosoitukseen osallistunutta ihmistä mahaan. Kyseinen henkilö on pitkän linjan antirasistinen organisaattori ja vallankumouksellisen ammattiliiton IWW:n aktiivi.

Naisvihalla ja rasismilla eurooppalaisten oikeistopopulistien tapaan Yhdysvaltojen presidentiksi ratsastanut Donald Trump astui virkaansa 20. tammikuuta satojen tuhansien ihmisten osoittaessa mieltä. Tätä seuraavalle päivälle järjestettyyn Naisten marssiin (engl. Women’s March) osallistui puoli miljoonaa ihmistä pelkästään Washingtonissa ja maailmanlaajuisesti miljoonia.

Perjantai-iltana osana Trumpin vastaisia mielenosoituksia Seattlessa järjestettiin antifasistinen mielenosoitus Milo Yiannopoulousta vastaan, joka oli kaupungissa pitämässä vähemmistöjä vastaan kohdistuvaan väkivaltaan lietsovaa puhetta. Antifasistiseen mielenosoitukseen osallistunut henkilö oli IWW:n lehdistötiedotteen mukaan rauhoitellut konfliktia mielenosoittajien ja vastamielenosoittajien välillä ennen kun häntä ammuttiin.

Samaan aikaan kun Yhdysvaltojen mediassa pohditaan “saako natsia lyödä?“, päästi Seattlen poliisi mielenosoittajaa ampuneen henkilön menemään hetken päästä sen jälkeen, kun tämä ilmoittautui itse poliisille. Ampujan motiiveista ja henkilöllisyydestä ei ole annettu tietoa julkisuuteen, sillä poliisin mukaan häntä ei epäillä rikoksesta. Ampuja oli aiemmin illalla ollut menossa kuunteleman Alt-right uusfasisti Yiannopoulosta, kun häneltä vietiin Trumpia tukeva “Make America Great Again” lippalakki. Seattle Timesin mukaan ampuja oli tämän jälkeen lähettänyt viestejä Facebookissa Yiannopoulosille saamatta vastausta.

Ammuttu toveri tarvitsee tästä riippumatta nyt henkilökohtaisen, fyysisen ja emotionaalisen tuen lisäksi taloudellista apua. Alle viikossa kasaan on saatu jo 50 000 dollaria, mutta sairaala ja mahdolliset oikeuskulut maksavat todella paljon Yhdysvalloissa. Voit lahjoittaa rahaa ammutulle ja hänen perheelleen rahaa täältä:

IWW and GDC Member Shot in Seattle Medical Fundraiser

Lähteet: IWW, Its Going Down, Libcom, Seattle Times

Lue myös: