Puhe Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa

cy_2nzuxcaqzsq4
3000 ihmistä kaduille saanut antifasistinen Helsinki ilman natseja -mielenosoitus kokoontui Asema-aukiolla. Kuva: Visa Savolainen

Puhe Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa 6.12.2016.

Fasistinen, rasistinen, misogyyninen ja homofobinen liike on vallannut Helsingin ja muiden kaupunkien katuja liian usein syksyn 2015 jälkeen. Viime vuosina rasismi ja fasismi ovat normalisoituneet yhteiskunnassa sananvapauden nimissä. Olemme nähneet valitettavan tuloksen, mikä seuraa siitä kun kansallissosialistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen eli PVL:n kaltaisten järjestöjen annetaan toimia ja kehittyä ympäristössämme. Asema-aukion surullinen tapahtuma ei tullut yllätyksenä: oli vain ajan kysymys, koska useista pahoinpitelyistä vastuussa oleva PVL tappaa ensimmäisen ihmisen Suomessa.

Tänään Helsingissä marssivien fasistien periaatteita ovat vapaudenriisto, pakottaminen, väkivallalla hallinta, kaiken erilaisuuden tukahduttaminen, misogynia ja rasismi. Kutsumme näiden periaatteiden vastustamista antifasismiksi.

Muu oikeisto ja perussuomalaiset lyövät kättä hallituksessa. Keskustalla ja kokoomuksella ei ole ongelmaa tehdä hallitusyhteistyötä puolueen kanssa, jossa on avoimen fasistisia ja rasistisia toimijoita. Esimerkiksi: Irakista, Somaliasta ja Afganistanista tehtiin poliittisella päätöksellä turvallisia maita, jotta turvapaikanhakijat saadaan poistettua Suomesta.

Nyt tarvitsemme laajan ja monialaisen antifasistisen liikkeen, joka hyväksyy taktiikoiden moninaisuuden. Tarvitsemme antifasistista kulttuuria ja toistemme tukea taistelussa fasismia vastaan. Tarvitsemme sanoja, tekoja ja selkeitä peräänantamattomia kannanottoja. Tarvitsemme vahvan yhteisen rintaman, jotta voimme tehdä lopun fasismista.

Varis-verkoston Helsingin ryhmä

Lähde mukaan paikalliseen fasismin vastaiseen toimintaan. Liity olemassa olevaan Varis-verkoston ryhmään tai  perusta ystäviesi kanssa uusi ryhmä jos kaupungissasi ei sellaista vielä ole.

Ota yhteyttä:

Helsinki

varishelsinki[ät]riseup.net

Turku

varisturku[ät]riseup.net

Tampere

varistampere[ät]riseup.net