Antifasistinen vastaus trumpilaiseen tulevaisuuteen

headernew

New York City Antifa – ryhmän kirjoitus julkaistiin 20. marraskuuta 2016 Donald Trumpin voitettua Yhdysvaltojen presidenttivaalit. Yhdysvalloissa on kuluneen vuoden aikana syntynyt lukuisia uusia antifasistisia ryhmiä sekä entistä huomattavasti laajempaa antifasistista järjestäytymistä vastauksena uusien fasististen ryhmien aktivoitumiseen. New York City Antifa on toiminut vuodesta 2010.

Oikeistopopulistisen miljardöörin Donald Trumpin tyrmistyttävä valinta presidentiksi on tuottanut vasemmalta tulvan analyyseja, sormella osoittelua ja epätoivoa. Tulevina kuukausina ja vuosina on kuitenkin välitön tarve käytännölliselle toiminnalle.

Meidän on taisteltava kynsin ja hampain sellaista tulevaisuutta vastaan, jota Trump ja hänen kauhukabinettinsa pyrkivät parhaillaan meille rakentamaan: lisääntyvät karkotukset, muslimien rekisteröinti, abortin ja ehkäisyvälineiden käytön kieltäminen, hyökkäykset LGBTQ-väkeä vastaan, antisemitistinen populismi ja vaaleja varten perustettu Yhdysvaltain valkoisen nationalismin koalitio. Ennen kun Trump laajentaa Obaman karkotus- ja turvallisuuspolitiikkaa, meidän on rakennettava itseorganisoitunutta vastavaltaa uudella tarmolla ja sitouduttava tovereihimme, naapureihimme ja työkavereihimme.

Trumpin valinta on jo synnyttänyt rasististen hyökkäysten aallon ympäri Yhdysvaltoja, ja rohkaisemme kaikkia erilaisilla kyvyillä varustettuja tovereita vastaamaan näihin hyökkäyksiin – ja kaikkeen muuhun mitä on tulossa – taktiikoiden moninaisuudella ja taukoamattomalla toiminnalla.

zip-hoodie-antifa-graffiti-d001001220831

Järjestäytykää läheisryhmiksi

Älä odota, että vakiintunut ryhmä järjestää julkisen tapaamisen. Aloita ystäviesi kanssa tänä päivänä. Kiinnostus paikallisten antifasististen järjestäytymiseen on kasvanut ympäri maata. Suosittelemme kaikille kiinnostuneille Anti-Fascist Networkin johdantoa ryhmän perustamiseen sekä heidän välineitä aktivisteille -artikkeleja. Läheisryhmäsi voi ottaa osaa toisiin vastarintaliikkeisiin, osallistua antiautoritaaristen blokkien kokoontumisiin mielenosoituksissa ja ottaa osaa sorron vastaisiin aktioihin.

Solidaarisuus ja Nopean Reaktion Verkosto

Kollektiivit eri kaupungeissa järjestäytyivät ennen vaaleja tukeakseen riistävien pomojen ja vuokranantajien kanssa tekemisissä olevia ihmisiä. Jos isompi osa ihmisistä ottaa osaa näihin verkostoihin, niistä voi tulla entistä tärkeämpiä Trumpin jälkeisessä maailmassa. The Rapid Response Network järjestäytyy New Yorkissa tukeakseen maahanmuuttoviraston kanssa kamppailevia paperittomia siirtolaisia. The Community Action Team NYC (CATNYC) ja Kuwasi Balagoon Liberation Schoolin järjestämät Neighborhood Anti-Racist treenit, rakentavat myös vastausta rasistisiin hyökkäyksiin.

catNew Sanctuary Movement -liikkeellä on toinen taktiikka, se tarjoaa karkoitusuhan alla oleville ihmisille piilopaikkoja, joissa he voivat miettiä seuraavaa siirtoaan. Useat aktivistien tiloista ovat parhaillaan muuttumassa turvapaikoiksi ja voit auttaa alueella olevaa tilaa tässä prosessissa.

Voita propagandasota

Mainokset ja epäpoliittinen katutaide on jo liian kauan hallinnut katuja. Meidän on tuotettava tarroja, julisteita ja seinämaalauksia, tuodaksemme esiin läsnäolomme – sekä vastataksemme ympäri maata yleistyneisiin rasistisiin ja fasistisiin graffiteihin. Kolmenuolinen antifasistinen ympyrä kehitettiin juuri tätä varten, ja haluamme nähdä sen yleistyvän vastarinnan symbolina. Emme anna järjestäytyneiden valkoisten nationalistien toimia avoimesti New Yorkin kaduilla.

1024px-antifascist_circle_bw-svg

Kulkueita, mielenosoituksia, ulosmarsseja ja lakkoja

Vaalien jälkeen tuhannet ihmiset osallistuivat kymmeniin protesteihin, jotka syntyivät spontaanisti ja välittömästi ympäri maata. Antifasistien on jatkettava tämän katutoiminnan laajentamista sekä jaettava aiemmista liikkeistä opittuja militantteja taktiikoita – kaupunkien sulkemiset sodan vastaisen liikkeen aikana, massiivinen “Päivä ilman latinoja” yleislakko vuonna 2006, aukioiden valtaukset Occupyn myötä ja infrastuktuurin blokkaus Black Lives Matter ja #NODAPL liikkeissä. Meidän on myös järjestäydyttävä työpaikoilla ja kouluissa, joissa politiikka on liian kauan ollut sopimaton puheenaihe. Meidän on käytettävä näiden vaalien luomaa vihaa koko paskan järjestelmän pysäyttämiseksi.

Paljasta fasistit

Suurin osa järjestäytyneistä valkoisista nationalisteista ja fasisteista pysyy yhä Trumpin voiton jälkeen pelkureina, jotka jakavat mielipiteitään ainoastaan anonyymisti ja toisten fasistien ympäröimänä. Tämän vuoksi KKK verhoaa itsensä kaapuihin ja naamioihin ja Alt Right trollit käyttävät anonyymeja keskustelupalstoja ja luovat feikkitilien kautta mielipiteitään levittäviä Twitter-tilejä. He kuitenkin usein tekevät virheitä ja paljastavat henkilökohtaista tietoa. Valvo heidän keskustelupalstoja, sosiaalisen median tilejä ja dokumentoi kaikki heistä saamasi tieto. Lähetä se paikalliselle antifasistiselle ryhmälle, aloita oma blogi tai levitä tietoa lentolehtisillä heidän naapurustoon, työpaikalle tai kouluihin ja pakota heidät pois varjoista.

Lahjoita

Vastarintaa käydään koko valtion voimaa vastaan, ja meidän rahoituksemme pitää toimia hyvin. Harkitse henkilökohtaisen lahjoituksen tai säännöllisen varainkeruun järjestämistä. Tässä jotain ryhmiä, joille suosittelemme tekemään lahjoituksen:

Anarchist Black Cross Warchest

Just Info legal advice hotline

The Base

International Antifascist Defense Fund

It’s Going Down news

Queer Detainee Empowerment Project

Hoods For Justice

Julkaisemme seuraavina päivinä tietoa New Yorkin alueen fasistien ja Alt-Rightin/Valkoisten nationalistien ryhmistä.

NO PASARAN!

KUNNES KAIKKI OVAT VAPAITA!!

New York City Antifan kotisivut:

Nycantifa.wordpress.com

Twitter.com/NYCAntifa

Varisverkosto on ottanut useana vuonna osaa NYC Antifan aloitteesta järjestettyyn antifasistivankien kansainvälisiin solidaarisuuspäiviin:

Vuosittainen Kansainvälinen solidaarisuuspäivä antifasistivangeille 25.7.2016

Kansainvälinen solidaarisuuspäivä antifasistivangeille 25.7.2015

1 Trackback / Pingback

  1. An Antifascist Response to the Trumpist Future | NYC ANTIFA

Comments are closed.