Suomen vastarintaliike varmistui Jimi Karttusen tappajaksi

torniainen
Jesse “Eppu” Torniainen Helsingissä Suomen vastarintaliikkeen katupahtumassa 10.9.

Natsien pahoinpitelemän Jimi Karttusen kuolinsyyksi on vahvistunut pahoinpitelystä aiheutunut kallovamma. Helsingin poliisin 10.11. julkaiseman tiedotteen mukaan asia varmistettiin oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa.

Karttunen sai vammoja, kun katutempausta Helsingin rautatieaseman edustalla pitäneen natsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen aktiivi Jesse “Eppu” Torniainen hyökkäsi natseja arvostelleen Karttusen kimppuun. Kirjoitimme Karttusen taposta välittömästi hänen menehtymisen jälkeen. Torniainen on päästetty vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä ja hänet on määrätty matkustuskieltoon.

Kuten Karttusen kuolema osoittaa, fasistisiin aatteisiin kuuluvan väkivallan ihannoinnin takia jopa yksittäiset ohikulkijat voivat joutua katuväkivallan kohteeksi taustastaan riippumatta. Fasismin vastustaminen on siis meidän kaikkien yhteinen tehtävä, jollemme kirjaimellisesti halua elää fasistien uhkailujen ja väkivallan hampaissa. “Antifasismi on itsepuolustusta”, kuten toverimme Ruotsissa sanovat.

Suomen vastarintaliike aloitti Torniaisen vangitsemisen jälkeen Eppu vapaaksi -tukikampanjan. Liikkeen tukijan Jyväskylässä kirjoittama tukiviesti sai nopeasti uuden käsittelyn ja lähti elämään omaa elämäänsä internetissä:

freepeppu

Natsipiirit ovat suhtautuneet myönteisesti Karttusen tappaneen Torniaisen toimintaan. Helsingissä järjestettiin 7.10. tuolloin tutkintavankeudessa olleelle Torniaiselle tukikonsertti. Konsertissa soitti kuluneita RAC-bändejä (Mistreat, Marder, Vapaudenristi, Civic Duty) sekä NSBM-yhtye Goatmoon ja natsistista huumorimusiikkia soittava Liittoneuvosto. Torniainen on itse soittanut bassoa Civic Dutyssa ja keikan muut bändit ovat “tunnettuja” lähinnä natsikeikoilla soittamisesta. SVL:n kotisivujen mukaan konsertin järjestivät “pääkaupunkiseudun kansallismieliset”. Konserttipaikkaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

peppuvapaaksikeikka

Torniaista ja Suomen vastarintaliikkeen Oulun ryhmänjohtaja Santeri Juhani Kerästä haastateltiin Torniaisen vapauduttua Ruotsissa asuvan “Paavo Tajukankaan” ja Oulussa asuvan Junes Lokan Radio Monokulttuuri -ohjelmaan. Mediaa, poliisia ja “äärivasemmistoa” koskevien salaliittoteorioiden jälkeen Keränen kertoo liikkeen natsistisesta ideologiasta uhoamalla, että “kansallissosialistinen vastarinta ei tuu Suomesta loppumaan” vaikka järjestö kiellettäisiin. Ohjelman lopuksi keskustelijat mainostivat kahta tulevaa fasistimielenosoitusta: SVL:n kattojärjestö Pohjoismaiseen vastarintaliikkeen -mielenosoitusta Tukholmassa lauantaina 12.11. ja SVL:n vuonna 2014 aloittamaa 612-natsimarssia 6.12. Helsingissä. Tukholmalaiset antifasistit järjestävät vastamielenosoituksen natsimarssille.

14713755_1299582853387931_2326333913932507559_n

Lue lisää:

Suomen vastarintaliike tappoi ohikulkijan katutempauksensa aikana

Jimi Karttusen tappajan rikoshistoria vastaa Jesse Torniaista