Helsinki ilman natseja 6.12.

hkiilmannatseja2

Tämän vuoden itsenäisyyspäivänä 6.12. järjestetään ennätysmäärä äärioikeiston tapahtumia. 15:30 oman marssinsa aikoo järjestää Pohjoismainen Vastarintaliike PVL, jonka Suomen haara SVL pahoinpiteli syyskuussa Jimi Karttusen Helsingin Asema-aukiolla kuolettavin seurauksin. Sama järjestö on aikaisemmin syyllistynyt useisiin muihin pahoinpitelyihin, esimerkiksi kaasuiskuun Pride-marssille 2010.

Edes kolmea kuukautta ei ole kulunut Jimi Karttusen kuolemasta, ja natsit haluavat tulla Helsinkiin levittämään fasistista sanomaansa ja uhkailemaan kaupunkilaisia. PVL kannattaa pohjoismaisen natsivaltion luomista ja Suomen liittämistä Ruotsiin. Itsenäisyyspäivänä järjestö aikoo tuoda myös ruotsalaisia natseja Helsingin kaduille uhoamaan ja marssimaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun SVL marssii avoimesti omilla tunnuksillaan, kutsuen mukaan jäsenistönsä lisäksi myös yleisesti “kansallismielisiä” toimijoita marssimaan.

Oman marssinsa jälkeen PVL:n natsit liittyvät 612.fi -soihtukulkueeseen, jota järjestää sen oman määritelmän mukaan ”laaja rintama kansallismielisiä ihmisiä”, SVL:n lisäksi naisvihamielisistä kirjoituksistaan tunnettu kirjailija Timo Hännikäinen ja perussuomalaisten espoolainen kunnanvaltuutettu, Suomen Sisun entinen puheenjohtaja ja 90-luvun IKL-aktiivi Teemu Lahtinen. SVL:n entisen johtajan Esa Holapan mukaan soihtukulkue järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 nimenomaan SVL:n aloitteesta, ja he ovat aikaisempina vuosina olleet mukana järjestämässä mm. tapahtuman järjestyksenvalvontaa.

Liity joukkoomme 6.12. osoittamaan, ettei PVL, eikä mikään muukaan äärioikeiston järjestö tai yhteistyöhanke ole tervetullut Helsinkiin. Kokoonnumme Asema-aukiolla klo 14:30, siirtyen sieltä alustavasti kohti Senaatintoria selventämään natseille mitä mieltä olemme rasismista ja natsismista.

Mielenosoituksen tarkoitus ei ole synnyttää konfliktia poliisin kanssa, vaan vastustaa natseja väkivallattomalla mielenilmauksella.

Helsinki ilman natseja – nyt ja aina!

Huom! Kokoontumisen aika ja paikka saattavat vielä muuttua, joten seuraa tapahtuman tiedotusta muutosten varalta.

Mielenosoituksen järjestävät Varisverkosto, A-ryhmä ja Helsingin Vasemmistonuoret

Yhteydenotot: ilmannatseja@outlook.com

facebook-tapahtuma: Helsinki ilman natseja