SoO lopettanut Turussa – kiitoskulkue peruttiin kun ketään ei kiinnostanut

Natsistinen Soldiers of Odin -ryhmä on lopettanut toimintansa Turussa, uutisoi Turun Sanomat viime viikolla. Samoihin aikoihin Suomi Ensin-tapahtumissa esiintynyt Freya Snow (facebook-nimi) alkoi järjestellä kiitoskulkuetta Odineille. Odinit lopettivat kuitenkin ennen kuin tukijoukot ehtivät kiittää. Kiitosmarssi olisi tosin peruttu joka tapauksessa – kulkueeseen ei nimittäin ollut osallistujia.

kulkueperuttu

 

Keväällä maalattu kauhukesä siirtolaismiesten raiskausaallosta ei toteutunut. Kovilla uhkakuvilla soturit pistivät homman pyörimään alkuvuodesta. Natsit aikoivat lähteä turvaamaan katuja ja ulkoiluttamaan vanhuksia (mikä taisi jäädä vähälle). Sen sijaan toiminta kääntyi hallitsemattomaan sekoiluun.

Kohunatsi Olavi Mäenpää liittyi SoO:n joukkoon ja poseerasi Turun kunnanvaltuustossa SoO-tukipaita päällä. Mäenpää sai kuitenkin äkkilähdön Odin-kultista lyhyeksi jääneen provosointinsa jälkeen. Turun Sanomat uutisoi keväällä, että Turun SoO:n johtoryhmään kuuluva mies oli baari-illan aikana vetänyt kommandopipon päähänsä ja yrittänyt stiletillä kiristää tuntemattomalta pariskunnalta rahaa ja huumeita. “Illan päätteeksi mies uhkasi ulkona istuskellutta naista veitsellä kaverinsa vaatiessa tältä seksiä,” kirjoittaa TS. Rahaa, huumeita ja seksiä veitsellä kiristävä johtomies kiteyttääkin karun totuuden, joka “päihteettömän”, “väkivallattoman” ja “valkoisia naisia suojelevan” järjestön julkisuuskuvan taakse kätkeytyy.

nuorettytot

Kalifaatissa ISIS määrää naisten vaatetuksesta, Ranskassa poliisi, ja Suomessa tähän pyrkii Soldiers of Odin.

Silloin tällöin Soldiers of Odin on bongattu Turun kaduilla, yleensä parin hengen voimin. Alkukesästä Turun rohkeat soturit saivat koottua isomman porukan, ja menivät aurajoen rannalle vahtimaan teinityttöjä — ei siis uhkaavia tummia miehiä, kuten olivat luvanneet. Raportissa natsit, jotka tietysti edustavat äärimmäistä arvokonservatismia, arvostelivat nuorten tyttöjen vartaloita ja pukeutumista. Liian vähän vaatteita tytöillä, kuului Soldiers of Odin Turun osaston tuomio kaupungin äärivaarallisesta miljööstä. Moni turkulainen pohti tämän jälkeen kumman aatemaailma on vanhoillisempi, Soldiers of Odinin vai toisen äärikonservatiisen järjestön ISIS:n. Ilmeisesti molemmat fasistiset ryhmät pitävät yhtenä tärkeimmistä tehtävistä teinityttöjen tuijottelua kaupungilla, sekä heidän pukeutumisensa moralisointia ja määräämistä.

whiteprideMuutama vuosi sitten ympäri maailmaa ja myös Turussa feministinen Slutwalk-liike keräsi tuhansia nuoria naisia kaduille osoittamaan mieltä sen puolesta, ettei kukaan muu kuin naiset itse määrittele omaa pukeutumistaan; ei edes virkavallalla ole asiaan mitään sanottavaa. Soldiers of Odinin näkemykset ovatkin kotoisin ajatuksista valkoisen rodun ylivallasta ja tätä ajatusmaailmaa ei kaivata nykyään. Onneksi Turun SoO:n pikkusoturit tajusivat sen ja lopettivat toimintansa ajoissa.

Kuitenkin äärioikeiston riveissä löytyy naisiakin, jotka tukevat valkoista ylivaltaa ja konservatismia. Näihin kuuluu facebook-aktivisti Freya Snow, joka on nähty myös fasistisissa Suomi Ensin -mielenosoituksissa niinkin kaukana Turkua kuin Helsingin Itäkeskuksessa. Snow oli liikuttunut Odinien rohkeudesta ja päätti kutsua koolle Kiitos SoO -kulkueen Turkuun. Tämä marssi piti kuitenkin perua, koska ketään ei kiinnostanut sotureiden kiittäminen.

simosuni1

simosuni2

Mitä Soldiers of Odin -järjestön kulisseissa tapahtuu, kun johtohenkilöt haluavat pestä kätensä vastuusta? Simo Suni oli kuopatun Turun paikallisosaston johtaja.

Turun Soldiers of Odin ei ole peittänyt omaa natsismiaan ja rotuoppiaan, joten uutinen lopettamisesta oli ilouutinen koko Turulle. Kukaan ei jää kaipaamaan nuoria naisia tiirailevia ja tuomitsevia setänatseja, jotka eivät epäröi stiletin vilauttelua rahan tai seksin puutteessa. Nyt jatketaan kohti muiden Soldiers of Odin -ryhmien luhistumista ja keskitetään voimat antiautoritaariseen, antikapitalistiseen ja aidosti tasa-arvoiseen antifasistiseen kamppailuun.