Jimi Karttusen tappajan rikoshistoria vastaa Jesse Torniaista

Jesse Eppu Torniainen

Mtv uutisoi aiemmin tänään maanantaina, että poliisin kiinniottamalla, pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäillyllä natsilla on “rankka väkivaltarikostausta ja pitkä historia Suomen vastarintaliikkeessä.” Mtv:n uutisen mukaan:

Vuonna 2010 mies on kaatanut rikoskumppaninsa kanssa Helsinginkadulla toisen miehen katuun ja potkinut tämän jälkeen tätä kasvoihin ja vartaloon rikoskumppaninsa kanssa. Sivullinen oli saanut lopetettua pahoinpitelyn tulemalla väliin tilanteeseen.

Vuonna 2011 mies on yrittänyt estää poliisia ottamasta kiinni toista miestä tönimällä ja repimällä konstaapelia.

Pahoinpitelyjen ja törkeän pahoinpitelyn lisäksi mies on tuomittu ainakin virkamiehen vastustamisesta, salakuljetuksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta ja törkeästä vahingonteosta. Hän on saanut teoistaan sekä ehdollista että ehdotonta vankeutta.

Tämän rikoshistorian mukaan tappaja on Vastarintaliikkeen Helsingin ryhmän ydinaktiivi Jesse Eppu Torniainen. Myös kiinniotetun ikä (s. 1990) vastaa Torniaista (s. 21.8.1990).

torniainen
Vasemmalla Jesse Tornianen rasistisessa Rajat kiinni! -mielenosoituksessa 6.2.2016 toisen SVL:n jäsenen kanssa valmistautuneina tappeluun rystyssuojatuin hanskoin.

Äärioikeisto Suomessa -kirjan (Into, 2012) mukaan Torniaisella “on tilillään tuomiot useista pahoinpitelyistä, 18 kaasusumuttimen salakuljetuksesta sekä teleskooppipatukan ja nyrkkirautojen hallussapitorikoksia.” Edelleen Äärioikeisto Suomessa -kirjan mukaan “Torniainen on tuomittu myös törkeästä pahoinpitelystä puukotettuaan egyptiläissyntyistä miestä 7. lokakuuta 2008 Vantaalla.” Helsingin hovioikeuden päätöksen mukaan Tornianen oli käyttäytynyt erittäinen aggressiivisesti, puukottanut pakenevaa maahanmuuttajamiestä selkään ja uhannut tappaa hänet. Torniainen on myös tuomittu yhdessä toisen Vastarintaliikeen aktiivin, Tomi Tiihosen, kanssa törkeästä vahingonteosta poltettuaan kaksi roskakatosta ja yhden auton ja jäätyään kiinni paikan päältä.

Jesse Eppu Torniainen
Jesse Eppu Torniainen kuolemaan johtaneessa katutempauksessa.

Jo aiemmassa uutisessamme viittasimme SVL:n itse kuvaamaan videoon kuolemaan johtaneesta katutempauksesta, josta on selvästi nähtävissä kuinka harmaapaitainen ja arpinaamainen Eppu Torniainen on ensimmäisenä tönimässä ja uhkailemassa ohikulkijoita etsien aktiivisesti syitä päästä tappelemaan. Ei ole lainkaan yllättävää, että juuri hän on myös kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn tekijä, vaikka myös ainakin Petri Nordman ja Tomi Tiihonen olivat kuvissa näkyvien rystyssuojattujen hanskojen perusteella lähteneet hakemaan väkivaltaa. Kyse ei ole yksittäisestä kuumakallesta, vaan väkivalta on keskeinen osa natsistisen Vastarintaliikkeen poliittista toimintaa. SVL käyttää sitä keinona luoda järjestöstä kuvaa väkivaltaisena paramilitaarisena ryhmänä, joka puolestaan houkuttelisi lisää väkivaltaisia nuoria miehiä liittymään toimintaan. Olemme kirjoittaneet enemmän SVL:n kasvustrategioista artikkellisamme Paikkalisten pahoinpitely ja yhteistyö Immosen kanssa osa natsien kasvustrategiaa. Torniainen soittaa Civic Duty -nimisessä natsibändissä. White power -musiikkialakulttuuri on toinen SVL:n ja muiden uusnatsien rekrytoimiskanava.

schauman
Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu ja Suomen sisun perustaja Teemu Lahtinen, Perussuomalaisten kansanedustaja, puolustuvaliokunnan ja yleisradion hallintoneuvoston jäsen, Suomen sisun puheenjohtaja Olli Immonen, sekä Suomen sisun jäsen ja uusfasistisen Sarastus-verkkolehden pyörittäjä Timo Hännikäinen seisovat kirjaimellisestikin Torniasen rinnalla toisen kansallismielisen murhaajan, Eugen Schaumanin haudalla.

Lue lisää kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn taustoista:

Suomen Vastarintaliike tappoi ohikulkijan katutempauksensa aikaan