Parhaassa seurassa? Turku Thaiboxing Clubin jäsenten natsisympatioista

Hyvämaineisen Turku Thaiboxing Clubin valmentaja ja tiedotusvastaava Pasi Luukkanen osallistui viime syksynä aktiivisesti Rajat kiinni, uunit auki -ryhmän mielenosoituksiin niin Turussa kuin Helsingissäkin. Kyseessä ei ole Luukkaselta mikään hetken hairahdus, sillä nopean facebookin selaamisen perusteella hän tykkää muun muassa väkivaltaisen natsilahkon Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) jäsenten pyörittämästä Suomalaisavusta ja lahkoa lähellä olevasta Ferus Finnum -verkkokaupasta sekä juutalaisvastaisia salaliittoteorioita levittävästä Magneettimediasta. Lisäksi hänen facebook-kavereihinsa kuuluu Ali Kaurila, väkivaltarikoksista tuomittu SVL-johtaja, joka oli suunnittelemassa Jyväskylän kirjastopuukotusta, jossa SVL:n jäsenet Sebastian Lämsä ja Paavo “vasikka” Laitinen hyökkäsivät aseistautuneina kirjastossa olleeseen keskustelutilaisuuteen.

p4

Ttbc:n valmentajiin niin ikään kuuluvan Juha Tolosen facebook-profiili puhuu myös selvää kieltään: Tolonen tykkää niin SVL:stä kuin SVL:n jäsenen Mika Rannan johtamasta Soldiers of Odinistakin.

t11

t2
Lisäksi Ttbc:n ottelijoihin kuuluvan Pasi Kupilan myös tykkäävän facebookissa Soldiers of Odinista. Kupila on Luukkasen tavoin osallistunut Rajat kiinni, uunit auki -mielenosoituksiin Turussa.

pasikupila_fb_nazi

Turku Thaiboxing Clubin vastuu- ja opetustehtävissä toimii ihmisiä, jotka ihannoivat väkivaltaisia, valkoista valtaa kannattavia natseja, sympatisoivat rasistisia katupartioita ja osallistuvat Rajat kiinni -mielenosoituksiin. Ovatko Turku Thaiboxing Club ja sitä rahoittavat tahot tietoisia Ttbc:n aktiivijäsenten äärioikeistolaisista ja ihmisvihamielisistä näkemyksistä? Mitä Ttbc aikoo tehdä asialle?