Uusi Clément Méricin murhaa ja ranskalaista antifasismia käsittelevä dokumentti julkaistu Clémentin murhan kolmantena vuosipäivänä

Pariisilainen antifasisti Clément Méric kuoli 5.6.2013 “kolmannen tien” fasistiryhmään kytkeytyneiden natsiskinien murhaamana. Antifasistit ovat järjestäneet joka vuosi kesäkuun 5. päivänä Pariisissa ja muualla mielenosoituksia Clémentin muistolle.
Pariisilainen antifasisti Clément Méric kuoli 5.6.2013 “kolmannen tien” fasistiryhmään kytkeytyneiden natsiskinien murhaamana. Antifasistit ovat järjestäneet joka vuosi Pariisissa ja muualla mielenosoituksia Clémentin kuolinpäivänä.

Mediakollektiivi Left Report ja North-East Antifascists Berlin ovat tuottaneet uuden, 30 minuutin pituisen dokumentin Une vie de lutte (Taistelu jatkuu), joka on tekstitetty enlanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Dokumentti kuvaa viime vuosien antifasistista kamppailua Ranskassa, Méricin kuolemaan johtaneita tapahtumia ja jälkiselvittelyjä, sekä yhteiskunnan oikeistolaistumista äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman saavuttaman parlamentaarisen menestyksen myötä.

Voit lukea dokumentista lisää sen omilla nettisivuilla http://uneviedelutte.blogsport.eu

Dokumentin tekijät ovat myös pyytäneet apua heidän uuden projektinsa rahoitukseen:

“Suunnittelemme juuri parhaillaan uuden fasisminvastaisen filmin tuotantoa. Sen on tarkoitus käsitellä Ranskan viime aikaisia poliittisia tapahtumia, eli laajapohjaista ja voimakasta Nuit de Bout -liikettä, joka taistelee uusliberaaleja työmarkkinareformeja, Kansallisen rintaman nousua, yhteiskunnan oikeistolaistumista, viime vuotisia terrori-iskuja seurannutta yhteiskunnan militarisoitumista, sekä maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden prekaaria asemaa vastaan kyseenalaistaen samalla koko kapitalistisen ja poliittisen järjestelmän.”

Tuotantobudjetista on nyt kerätty noin puolet. Elokuvan tuotantoon voi lahjoittaa rahaa tästä linkistä: www.leetchi.com/c/projekt-von-left-report

Tänäkin vuonna sadat antifasistit osoittivat mieltään Pariisissa kesäkuun 4. päivänä. Never forget! Never forgive!