Turkulainen rakkaustarina? Uusnatsit ja ”Rajat kiinni, uunit auki” –ryhmäläiset kahvittelevat yhdessä

Natsilahko Suomen Vastarintaliike (SVL) ja ”Rajat kiinni, uunit auki” – ryhmän harvat Turun seudun aktiivit ovat löytäneet yhteisen sävelen. Näiden kahden yksinäisen ja harhaisen sielun toisiaan kohtaan tuntema viehätys on jo edennyt soidinmenoja pidemmälle. Viime vuoden loppupuolella alkanut ujo lähentyminen on johtanut yhteiseen laatuaikaan mielenosoitusten ja niiden kuvaamisen sekä intiimien kahvitteluhetkien muodossa. Romanssin osapuolista ainakin SVL on vastarakastuneille tyypillisellä maanisuudella mainostanut nettisivuillaan uuden rakkaansa järjestämiä ”Rajat kiinni -uunit auki” –tapahtumia sekä julkaissut puuduttavan yksityiskohtaisia raportteja mainituista latteuden latotansseista.

rk1

rk2 rk youtube

Pullat vaikuttavat siis olevan jo syvällä uunissa.

Vai eteneekö? Kuhertelijakaksikon toinen osapuoli eli ihmisten uunittamisella avoimesti hekumoiva rajoittuneiden ryhmä kun ei ole juuri ulospäin asiasta viestinyt. Ehkäpä he eivät ole vakuuttuneita uuden petikumppaninsa kyvykkyydestä tai uskollisuudesta tiukan paikan tullen? Onhan tunnettu tosiasia, että SVL:n väkivaltanatseilla on ollut tapana vasikoida kavereitaan ja joutua vankilaan tuon tuostakin.

Ehkäpä Susanna Kaukisen suomalaiskansallisesta saappaankorosta takapuolessaan haaveilevat harvalukuiset turkulaisuroot eivät auktoriteettiuskossaan uskalla itse kertoa kuhertelustaan vaan odottavat oman führerinsä julkista siunausta asialle? Vai onko kyse siitä, että Susanna ei ehkä sittenkään halua fanipoikiensa telmivän yhdessä arjalaisten kosijoidensa kanssa? Syitä tähän varauksellisuuteen voimme vain arvailla. Ehkäpä lesboksi identifioituva Susanna yksinkertaisesti vierastaa valiojoukkoaan kosiskelevien natsien tapaa kaasuttaa surutta suomalaisiakin homoja ja lesboja, kuten nämä tekivät Helsinki Pride –tapahtuman yhteydessä vuonna 2010. Uunitus kelpaa, kaasutus ei?

Hitleristisen SVL:n ja vakavaa uunitusfetissiä potevien ”Rajat kiinni” –ryhmäläisten yhteinen onni tulee joka tapauksessa olemaan lyhytaikaista. Alun huuman jälkeen todellisuus iskee silmille. Näiden kahden ryhmän käsitykset pelkästään oikeasta ”kansasta” ja ”kansakunnasta” kun ovat keskenään melkoisessa ristiriidassa. SVL:hän ajaa yhteispohjoismaista, Ruotsista käsin johdettua arjalaista natsivaltiota kun taas Susanna fanipoikineen haluaa pystyttää Suomea ympäröivän muurin, jonka sisäpuolella he voisivat rauhassa harrastaa oman makunsa mukaista suomalaiskansallista rodunjalostusta. Draamaa on siis luvassa. Sitä odotellessa popkornit tulille.

Tässä vielä kolmannen tahon ottama video SVL:n kuvaamasta ”Rajat kiinni, uuni auki” –tapahtumasta Turussa 25.1. Videolla näkyy suurin osa niistä fasisteista jotka ottivat osaa Uunit auki -mielenosoitukseen Turun kaupungintalon edessä 25.1. Videon lopussa myös kuvaa uunittajia vastaan asettuneesta antirasistisesta ja feministisestä rumpuryhmästä.