Turku: Tolkun ihmiset rauhan ja ihmisyyden puolesta

Kynttiläkulkue Tuomiokirkolta Kaupungintalolle

Tule vastustamaan rasismia, fasismia, väkivaltaa ja yhteiskunnallista epäoikeudenmukaisuutta. Vastustamme kaikkea väkivaltaa, syrjintää ja vihapuhetta, emmekä hyväksy niitä, oli tekijänä kuka tahansa.

Ihmisarvo on jakamaton: jokaisella ihmisellä on oikeus inhimilliseen kohteluun ja koskemattomuuteen. Minkään ihmisryhmän tekemää väkivaltaa ja vihapuhetta ei pidä hyväksyä. Jokainen ihminen vastaa omista teoistaan, ei maanmiestensä, saman uskonnon harjoittajien tai samaa ihonväriä olevien teoista. Yhteiskunnallinen epäoikeudenmukaisuus altistaa rasismille, fasismille ja väkivallalle, mutta mikään ei oikeuta niihin. Ongelmat pitää hoitaa muuten.

“Jotkut väärin ymmärtäneet väittivät, että tolkun ihminen on passiivinen sivusta seuraaja, lammasmainen pelkuri, joka kääntää katseensa pois ja hiljaa hyväksyy ympärillään tapahtuvat vääryydet ja pahuudet. Se ei ole totta, miten voisikaan olla. Minun määrittelemäni ja lukemattomien ihmisten omaksi kokema tolkun ihminen on kaikkea muuta kuin pelkuri tai hiljainen hyväksyjä.”

http://www.iisalmensanomat.fi/news/jyri-paretskoi-jlkikirjoituksessaan-voin-edelleen-seist-ryhdikkn-sanojeni-takana/

Tule näyttämään, että me olemme enemmistö. Mukaan kynttilöitä sekä aiheeseen sopivia tunnuksia.

Klo 16.45 Kokoontuminen Tuomiokirkon edessä. Kynttilät mukaan.

Klo 17.00 Kynttiläkulkue lähtee Tuomiokirkolta Kaupungintalolle

Halutessaan kulkueen jälkeen voi jäädä talvipiknikille jokirantaan: https://www.facebook.com/events/1009853895754533/

Lähde: https://www.facebook.com/events/1004929279576807/