Yle Aamu-tv kutsui vieraaksi äärioikeistolaisia hörhöjä

12644842_1066755220012585_4231046432492194703_n
Vasemmalla Yle Aamu-tv:n juontaja Juha Hietanen seurassaan vihaa pursuavasta nettikirjoittelusta ja äärioikeistolaisista Rajat kiinni -mielenosoitusten järjestämisestä tunnetut Susanna Kaukinen ja Pekka Kemppainen.

Monella Suomen äärioikeiston liikehdintää seuraavalle saattoi mennä kahvit väärään kurkkuun, kun äärioikeistolaisten Rajat kiinni -mielenosoitusten pääjärjestäjiin kuuluvat Susanna Kaukinen ja Pekka Kemppainen saapastelivat Yle:n Aamu Tv:n studioon maanantaiaamuna 25. tammikuuta 2016. Kaukisen mielipiteet ovat olleet liikaa jopa höttömedia MV-lehdelle.

Facebookin Rasmus-ryhmässä yksi kommentoija tiivisti Aamu-tv:n keskusteluun liittyvät ongelmat:

“Olen sanaton. YLEn aamu-tv:ssä olivat äsken vieraina Susanna Kaukinen ja Pekka Kemppainen Rajat kiinni -“kansanliikkeestä”. Toimittaja ei kysynyt rasismista yhtä ainutta kysymystä, vaan antoi haastateltaville pitkiä puheenvuoroja, joissa he normalisoivat ja kiillottivat mielenosoituksiaan sekä puolustivat muukalaisvihamielisiä, valkoisen Suomen puolesta marssivia katupartioita. Kaukinen muun muassa sanoi, että kansa on katupartioiden takana, vaikka esimerkiksi MTV:n kyselyn mukaan useampi vastustaa niitä kuin kannattaa. (http://www.mtv.fi/…/kysely-lahes-40-prosenttia-hyva…/5694074) Toimittaja ei puuttunut tähän mitenkään. Hän ei myöskään kysynyt mitään Susanna Kaukisen netissä levittämistä rotujen sekoittamista vastustavista ajatuksista tai Pekka Kemppaisen jakamista, mustia ihmisiä kyseenalaisissa tilanteissa esittävistä kuvista. Äärioikeisto on taas vähän salonkikelpoisempi, kiitos ei-kriittisten toimittajien. Tämä oli häpeällinen hetki verorahoilla toimivan median historiassa.”

Kaukinen ja Kemppainen eivät peittele julkisuudessa mielipiteitään. Kaukisen blogia seuraamalla saa nopeasti selkeän kuvan hänen poliittisista näkemyksistään. Kaukisen tekstejä julkaistiin aiemmin  MV-lehdessä, mutta lopulta hänen rotuteorioita pursuavat vihakirjoituksensa olivat liikaa jopa journalistisista periaatteista vähät välittävälle MV-lehdelle. MV-lehdessä kerrottiin julkisesti yhteistyön päättymisestä: “Susanna Kaukinen suuttui viikonloppuna, kun MV-lehti ei suostunut julkaisemaan hänen, sanotaanko, rotuhygieniajuttuaan, minkä jälkeen hän kävi yksityisviesteissä toissapäivänä ja eilen MV:n päätoimittajan kimppuun.”

mvkaukinen

mvkaukinen1
MV-lehti irtisanoutuu Kaukisesta.

Ylelle voi laittaa palautetta Aamu-tv:n sisällöstä seuraaviin osoitteisiin:

http://yle.fi/uutiset/laheta_palautetta_aamu-tvlle/5719774

https://www.facebook.com/aamutv/

https://twitter.com/Aamutv

Katso myös:

“Naisrauhaa” vaativa Tampereen äärioikeiston aktiivi tuomittu naisen pahoinpitelystä

Äärikansallismielisyys roihuaa Helsingin rasistisissa mielenosoituksissa

Tampereen rajat kiinni -kokoontumisessa bonareita, uskovaisia ja Seppo Lehto