“Naisrauhaa” vaativa Tampereen äärioikeiston aktiivi tuomittu naisen pahoinpitelystä

Tampereella järjestetään tänään 23.1.2016 kaksi maahanmuutonvastaista mielenosoitusta. Äärioikeisto ratsastaa naisiin kohdistuvalla väkivallalla.

Molempien taustalla on äärioikeiston aktiiveja, jotka ovat järjestäneet useita rasistisia ja homofobisia mielenosoituksia viime vuosina. “Naisrauha” nimellä kulkeva mielenosoitus kokoontuu 13:30 Tampereen Sorsapuistossa. Tapahtuman viestinnässä ratsastetaan naisten turvallisuudella, mutta sen todellinen tarkoitus on lietsoa rasistisia vastakkainasetteluja. Tapahtumapaikaksi on valittu Sorsapuisto, koska Tampere-talolla järjestetään iltapäivällä Tampere auttaa -tukikonsertti. Konsertilla kerätään varoja turvapaikanhakijoiden tukemiseksi ja sen tuotto ohjataan Punaisen ristin Tampereen osastolle. Mielenosoituksella halutaan häiritä konserttia, koska se edustaa äärioikeiston itselleen luomaa “monikulttuurisuuden” viholliskuvaa.

“Naisrauha” -mielenosoituksen järjestäjinä ovat Facebookin mukaan Jani Salomaa ja Pekka Kemppainen. Molemmat ovat viime syksynä alkaneiden nationalististen ja siirtolaisvihamielisten Rajat kiinni -mielenosoitusten pääjärjestäjiä. Salomaa järjesti myös vuonna 2013 surullisen kuuluisan Hetero Pride -tapahtuman. Tuolloin järjestetty humoristinen vastamielenosoitus onnistui nolaamaan Hetero Priden niin, että tapahtuma ei ole järjestetty uudestaan järjestäjien kertomista jatkosuunnitelmista huolimatta. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Salomaa siirtyi homofobiasta avoimen muukalaisvastaisten Rajat kiinni mielenosoitusten järjestämiseen ja käytti tietävästi ensimmäistä kertaa Rajat kiinni -nimeä.

kemp
Pekka Kemppainen Helsingissä Rajat kiinni -mielenosoituksissa syksyllä 2015.
p10308-9piPnYtZMX
Jani Salomaa järjestämässään Hetero Pride -mielenosoituksessa kesällä 2013.

Äärioikeistolaiseen maailmankuvaan kuuluu näkemys kahdesta sukupuolesta ja niiden välillä milloin milläkin “biologisilla” tai “kulttuurisilla” eroilla perustellusta epätasa-arvosta. Viime syksystä lähtien naisten oikeuksilla ratsastavat rasistit ovat misogynistisestä maailmankuvastaan huolimatta väittäneet puolustavansa “suomalaisia naisia”. Talvella kohua herättänyt Soldiers of Odin on kertonut taistelevansa “valkoisen Suomen” puolesta. SoO:n johtaja on julkisesti kansallissosialistiksi tunnustautuva kemiläinen Mika Ranta, joka on kertonut olevansa myös kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen jäsen. Äärioikeistolaisten konservatiivisessa maailmankuvassa naisen tehtävä on toimia kotitöitä tekevänä synnytyskoneena ja alistua miesten hallintaan, mutta siitä huolimatta sen edustajat uskottelevat puolustavansa naisia.

Rajat kiinni -mielenosoituksissa aktiivisesti toiminut Klaus Elovaara on tuomittu kumppaninsa pahoinpitelystä. Törkeänä pahoinpitelynä tutkitussa tapauksessa Elovaara muun muassa kuristi vaimoaan, jolla on osteoporoosi. Elovaara on tunnettu netissä vihapuhetta ja väkivaltafantasioita pursuavista Facebook-päivityksistä. Aiemmin hän esiintyi Facebookissa nimellä Leon Degrelle, joka oli Natsi-Saksan riveissä taistellut belgialainen fasisti. Nykyään hän käyttää Facebookkia nimellä Bernardo Clarevesil. Klaus elovaaran tytät Tiina Elovaara toimii Perussuomalaisten kansanedustajana.

elovaaoikeus-1024x683-2

 

klauselovaara
Klaus Elovaara on Tampereen Rajat kiinni -ryhmän admin Facebookissa yhdessä Jani Salomaan ja Pekka Kemppaisen kanssa.

“Naisrauha” mielenosoituksen järjestäjiä yhdistää aatteensa lisäksi myös Rajat kiinni -mielenosoitusten järjestäminen yhdessä. Kemppaiselle ja Salomaalle naisen pahoinpitelystä tuomitun Elovaaran mukanaolo ei ole ongelma. Tämä osoittaa, että naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen ei kiinnosta ilman rasistisia motiiveja, silloin kun väkivallan tekijänä on valkoinen mies. “Naisrauhaa” vaativat äärioikeistolaiset ja “valkoisia suomalaisia puolustavat” katupartiot eivät ole kiinnostuneita naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisestä, vaan se on ainoastaan yksi tekosyy lisää vainota ja pahoinpidellä siirtolaisia.

Lue myös:

Fasistien ja konservatiivien näkemyksiä sukupuolesta

Rasismista, uhkailusta, väkivallan ihannoinnista ja raiskausfantasioista – niistä on isänmaan toivot tehty (Lily)