Vasikoita, heikkoa johtajuutta rotuteorioiden rappiota. Suomen vastarintaliike vuonna 2015

Suomen vastarintaliike (SVL) on hitleristinen natsilahko, jota johtaa Ruotsista käsin entinen natsibonehead Klas Lund*. Liike tavoittelee pohjoismaista diktatuuria, joka olisi sekoitus Kalmarin unionia ja kolmannen valtakunnan politiikkaa. SVL on tunnettu väkivallasta, terrorismista ja tiukasta machokulttuurista, joka ajaa ”kunnian” ja veren puhtauden asiaa. Kulissien takana SVL on täynnäsaksaf1 vasikoita ja rotupettureita, ja sen johto käyttää vasikkaa kansainvälisenä edustajanaan. Jopa järjestön natsi-ideologia on kaupan. SVL osallistuu 9.-10.10.2015 kansainväliseen Reconquista Europa -natsikonferenssiin, joka järjestetään Saksassa Deutsche Stimme -lehden toimesta.

Finnish-resistance-movement-snitch-juuso-tahvanainen-strasserist-lover
“Johtaja” ilman rajoja?

Suomen vastarintaliike perustettiin vuonna 2008, kun Henrik Holappa oli kirjeenvaihdossa yhdysvaltalaisen natsiterroristijärjestön The Orderin vangittujen jäsenten kanssa. Heidän kauttaan Holappa tutustui Magnus Södermaniin, yhteen niistä Ruotsin vastarintaliikkeen (Svenska motstånsrörelsen, SMR) johtajista, jotka tuohon aikaan halusivat perustaa jaoston Suomeen parantaakseen omaa asemaansa Ruotsissa. Myöhemmin SMR perusti sisarjärjestöt myös Norjaan ja Tanskaan. Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä (NMR) tuli näiden kaikkien kattojärjestö. Pohjoismainen vastarintaliike on alusta lähtien tunnettu Pohjoismaiden väkivaltaisimpana ja dogmaattisimpana fasistijärjestönä. Esimerkiksi Ruotsin vastarintaliike (SMR) järjesti Tukholmassa joulukuussa 2013 tehdyn Kärrtorp-iskun, jonka seurauksena monet antifasistit saivat pitkiä vankeustuomioita puolustettuaan rauhallista rasisminvastaista mielenosoitusta fasistien hyökkäykseltä.

Suomessa yksi ensimmäisistä SVL:n jäsenten tempauksista oli pippurisumute- ja kyynelkaasukranaatti-isku Helsinki Pride -kulkueeseen vuonna 2010. Osa hyökkääjistä sai 88 pahoinpitelysyytettä. Nuorin pahoinpitelyn uhri oli seitsemän kuukauden ikäinen lapsi.

Suomen Vastarintaliike on hierarkkinen lahko, jossa johdolle alistumisen vaatimukset ovat tiukat. Jäsenten on muun muassa maksettava ruotsalaiselle johdolle sakko, mikäli he eivät kahdesti viikossa liimaa tarroja ympäri kaupunkeja. SVL kehuu turvallisuuskulttuuriaan hyväksi, vaikka sen jäsenhakemukset ja salaiset sisäiset keskustelufoorumit ovat useamman kerran vuotaneet internetiin. SVL:n keskeinen jäsen vasikoi natsitoverinsa jo vuoden 2013 alussa, mutta jatkaa edelleen työtään järjestössä.

Heikko johto ja vasikka edustamassa kansainvälisesti

SVL:n johtaja on vuodesta 2012 lähtien ollut jyrkkä natsi Juuso Tahvanainen, joka sanoo omantuntonsa kieltävän yhteistyön “strasseristien” kanssa. Pohjoismainen vastarintaliike kutsuttiin vapuksi 2014 Saksan Plaueniin osallistumaan mielenosoitukseen nimeltä Tagder nationalen arbeit 2014. Kutsuja, Stephan Günther, on Nordisches Hilfswerkandin jäsen ja toimii vähintään yhteyshenkilönä nykyään laittomassa Freies Netz Süd-ryhmässä. Mielenosoitus oli Der Dreitte Weg -nimisen rhmittymän, joka oli silloin osa Freies Netz Süd -ryhmää. Kuultuaan, että Der Dritte Weg on strasseristinen järjestö, Tahvanainen kirjoitti suomalaisille (lainaukset nettiin vuotaneelta “salaiselta” foorumilta):

“Todella harmillista perua suunnitelmia tässä vaiheessa, mutta tapahtuman hyvin vahvasti esille tuoma Mustan rintaman symboliikka (ja täten sanoma) menee nykysaksalaisessakin kontekstissa aivan liian kauas omista arvoistani.”

Tähän SVL:n toinen johtohenkilö, Ali Kauriala, vastasi: €

“Kyselen jos olisi joku muu halukas lähtijä, koska järjestelyt ovat siinä mallilla, että Liikkeen täysi osallistumatta jättäminen herättää ihmettelyj䀝.”

Snitch_paavo_laitinen_plauen_der_dritte_weg_nordic_resistance_movement_finnish_resistance_movement
Paavo “vasikka” Laitinen edusti Pohjoistamaista vastarintaliikettä Saksassa 2014.

Juuso Tahvanaisen sijaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen edustajaksi Plaumeniin lähetettiin Paavo Laitinen. Tuolloin Paavo Laitinen oli jo vasikoinut kaikki niin sanottuun kirjastopuukotukseen osallistuneet SVL:n jäsenet. Nämä olivat hyökänneet suomalaisesta äärioikeistosta kertovan kirjan esittelytilaisuuteen Jyväskylän kaupunginkirjastossa 30.1.2013. Kun tilaisuuden turvallisuutta valvoneet antifasistit estivät hyökkääjiä, veti yksi natseista esiin veitsen ja puukotti yhtä paikalla olleista. Yksi kolmesta hyökkääjästä oli Paavo Laitinen.

support_the_movemenet_snitch
Paavo Laitinen osaa myös soittaa kitaraa.

Toinen hyökkääjistä oli paikallinen natsi Sampsa Muhonen, Ferus Finnum -nimisen natsivaateliikkeen omistaja. Muhonen antoi itsensä ilmi seuraavana päivänä ja vasikoi kaikki mukana olleet. Paavo Laitinen pidätettiin hyökkäyksen jälkeisenä päivänä. Oltuaan poliisivankilassa pari päivää myös Laitinen vasikoi kaikki hyökkäykseen osallistuneet. Hän myönsi jopa yrittäneensä saada iskuun mukaan 17-vuotiaan veljensä ja tämän tyttöystävän. (Katso jutun lopusta liitteenä olevat kuulustelupöytäkirjat). Lisäksi Laitisella oli pidätyksen aikaan tietokoneellaan laiton henkilötietorekisteri rotupettureista, joka tietysti joutui poliisin käsiin. Tästä satojen nimien listasta Laitinen tuomittiin myöhemmin noin 30 000 euron sakkoihin. Laitisella oli koneellaan myös osittain kryptattu keskustelu SVL:n johtajistoon kuuluvan Ali Kaurilan kanssa. Keskustelu koski kirjastopuukotuksen suunnittelua. Kaurila mm. kysyy vasikka Laitiselta onko tämä valmis huomiseen, ja toteaa että “päivän sana on ennakoiva hyökkäys“. Hyökkäys oli siis ainakin osittain SVL:n johtajien suunnittelema, ja kaksi kolmesta hyökkääjästä vasikoi kaikki muut natsit.

Viime vuosina Paavo Laitisella on ollut SVL:ssä avainasema. Hän on ollut keskeisessä roolissa SVL:n nettisivujen ja sosiaalisen median tilien luomisessa ja päivittämisessä sekä propagandavideoiden ja -kuvien tekemisessä. Hän on myös toiminut Jyväskylän paikallisryhmän johtajana. Jyväskylän kirjastopuukotusta käsiteltiin oikeudessa vuoden 2015 alussa. Sen jälkeen Paavo Laitista ei ole enää näkynyt SVL:n verkkosivuille laitetuissa kuvissa, mutta hän mainostaa edelleen aktiivisesti SVL:n tapahtumia twitterissä. Lisäksi hän näyttää edelleen olevan SVL:n verkkosivujen ylläpitäjä ja liikkeen videoiden tekijä. Laitinen soittaa bassoa Pagan Skull -RAC-bändissä, joka on tehnyt splittilevyn virolaisen Minu Kamp -RAC-bändin kanssa. Vasikoimisen jälkeen Pagan Skull on soittanut esimerkiksi Suomen Blood and Honour -ryhmän järjestämällä keikalla.

pagan skull_marder_civic duty_paavo laitinen_SVL_blood honour
Pagan Skull @ Blood and Honour keikalla.

“Rotupetturit” ja yhteistyö SVL:lle vihamielisten kanssa

Viime vuonna NMR muutti politiikkaansa ja rotuteorioitaan melko radikaalisti. Aiemmin järjestö toivotti tervetulleeksi vain “pohjoismaisen veren”, mutta nykyään sen jäseniksi voivat päästä “kaikki eurooppalaiset”. NMR on niin ikään muuttanut näkemystään parlamentarismista. Aiemmin se oli jyrkästi parlamentarismia vastaan ja nimitti kaikkia puolueita kansallissosialistisen vallankumouksen pettureiksi. Nyt NMR on muodostamassa omaa parlamentaarista puoluetta Ruotsissa. Maaliskuussa 2015 NMR osallistui Putinia tukevaan Venäjän kansainväliseen konservatiivifoorumiin Pietarissa.

Suomessa SVL on tehnyt yhteistyötä uusfasistisen Suomen Sisun kanssa, jolla on muutama kansanedustaja Suomen eduskunnassa populistisen ja rasistisen Perussuomalaiset-puolueen listalta. Suomen Sisun tunnetuin jäsen on Eurabia-teoreetikko Jussi Halla-aho, joka tällä hetkellä on Euroopan parlamentissa Perussuomalaisten jäsenenä. Perussuomalaiset kuuluu Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmään yhdessä mm. Konservatiivipuolueen (Yhdistynyt kuningaskunta), Tanskan kansanpuolueen (Tanska) ja “Laki ja oikeus” (Puola) kanssa. Turkkia diktaattorimaisesti hallitsevan Erdoğanin puolue AKP kuuluu samaan liittoutumaan. Breivik siteerasi manifestissaan laajasti Halla-ahoa.

Suomen itsenäisyyspäivänä, kuudes joulukuuta 2014, SVL, Suomen Sisu ja verkkolehti Sarastus järjestivät nationalistisen mielenosoituksen nimeltä 612, jossa järjestöjen omia tai muita avoimen fasistisia symboleita ei käytetty. Loppukesällä 2015 Suomen Sisu ja Sarastus nimittivät Suomen vastarintaliikettä typeräksi ja marginaaliseksi ja tuomitsivat sen politiikan, koska SVL oli Jyväskylässä pitämässään mielenosoituksessa hyökännyt paikallisten kimppuun. Jää nähtäväksi, onko SVL jatkossakin halukas yhteistyöhön järjestöjen kanssa, jotka pyrkivät aktiivisesti marginalisoimaan ja arvostelemaan Suomen vastarintaliikettä Suomen nationalististen piirien sisällä.

Yhteenvetona voi sanoa, että Suomen vastarintaliikettä heikentää sen johto, joka antaa tunnettujen vasikoiden edustaa koko Pohjoismaista vastarintaliikettä kansainvälisissä tapahtumissa. Lisäksi SVL:n johto tekee yhteistyötä sellaisten strasseristien, uusfasistien ja “sionistien” kanssa, jotka ovat poliittisesti vihamielisiä SVL:ää kohtaan ja tuomitsevat sen julkisesti heti tilaisuuden tultua. Kuluneena vuonna NMR on pyrkinyt laajenemaan hylkäämällä rotuteoriansa tehden tilaa “paneurooppalaiselle pro Putin -nationalismille”. NMR on myös muodostamassa Ruotsiin puoluepoliittista ryhmää. Samalla NMR kuitenkin pitää yllä väkivaltaisen katutoiminnan strategiaa, jota seuraten sen jäsenet hyökkäävät paikallisten kimppuun mielenosoituksissaan, joita ei koskaan mainosteta julkisesti.


 

* Viimeisten viikojen NMR johto on itse asiassa vaihtunut. Lund on syrjäytetty johtajan paikalta. Käytännössä uusi johtaja on Emil Hagberg, jota auttaa Simon Lindberg. Lisäksi johtajina toimivat Pär Öberg (parlamentaarinensiipi) ja Fredrik Vejdeland (verkkomedia). Lund on jo pitkään ollut rasite NMR:lle. Hänen elämisensä rahoittaminen on syönyt ison osan NMR rahoista, ja on selvää että osittain siitä syystä jäsenmaksut ja sakot siitä jos ei liimaile tarroja ovat olleet niin kovat. Esimerkiksi Henrik Holappa julkaisi Rudolf Hessiä koskevan kirjansa oman kustantamonsa (Fenrir förlag) kautta, ei NMR/SMR kautta koska olisi silloin joutunut antamaan ison osan “rahoista” Klas Lundille.


Tämä teksti on julkaistu samaan aikaan suomeksi, ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi. Paraikaa sitä käännetään ainakin kreikaksi.

Alla katkelmia Paavo “vasikka” Laitisen ja Sampsa “suurvasikka” Muhosen kuulustelupöytäkirjoista.

—-

Ensimmäisenä otteita Sampsa Taneli Muhosen kuulustelupöytäkirjoista:

sampsa muhonen vasikka vastarintaliike sampsa muhonen vasikka vastarintaliike svl tahvanainensamspa muhonen vasikka vastarintaliike 3

Seuraavaksi Paavo Arvo Akseli Laitisen kuulustelupöytäkirjat ja ote Skype-keskustelusta Suomen vastarintaliikkeen johtoon kuuluvan Ali Kaurilan kanssa:

paavo laitinen vasikka svl natsi vastarintaliike paavo laitinen vasikka vastarintaliike lamsa2laitinen_vasikka_svl_natsi_ali_kaurilalaitinen ali kaurila suunnittelu kirjastopuukotus vasikka suomen vastarintaliike