Tampereen Rajat Kiinni -kokoontumisessa bonareita, uskovaisia ja Seppo Lehto

Tampereella järjestettiin perjantaina 2.10. rasistinen ”Rajat Kiinni” – kokoontuminen, joka keräsi noin 80 osallistujaa. Rasismin ja fasismin vastaisia mielenosoittajia paikalle saapui 250-300 henkeä. Rasismin ja fasismin vastainen mielenosoitus sujui onnistuneesti loppuun asti, eivätkä poliisi tai äärikansanmieliset saaneet häirittyä värikästä ja äänekästä mielenosoitusta.

RK_1
“Rajat kiinni” mielenosoituksessa oli runsaasti natseja. Kuvassa saksalaisen natsivaatemerkki Thor Steinarin vaatteita.

Äärioikeistolaiset pyrkivät ainakin kahdesti häiritsemään vastamielenosoitusta. Koskipuistossa eräs päihtynyt tunnettu äärioikeistolainen tunkeutui vastamielenosoittajien joukkoon. Suomen sisun aktiivi ja hommalainen Marko Parkkola tunkeuti rasismin vastaiseen mielenosoitukseen, käyttäytyi hyvin aggressiivisesti, sekä kuvasi ihmisiä erittäin tunkeilevasti lähietäisyydeltä. Mielenosoittajat olivat pyytäneet Parkkolaa useasti lopettamaan ja poistumaan, mutta Parkkola jatkoi uhkaavaa käytöstään ja haistatteluaan. Muistutettakoon, että alkuvuodesta eräs äärioikeistolainen tuomittiin laittoman henkilöreksterin halussapidosta, johon oli listattu satoja “vihollisia”.  Parkkolan käytös ja lähikuvat muistuttivat ikävällä tavalla tästä. Lopulta Parkkola koitti kuristaa yhden mielenosoittajan kun tämä oli koittanut estää tunkeilevan kuvaamisen. Parkkola ei päästänyt uhristaan irti edes maassa, vaan mielenosoittajien piti erottaa Parkkola kuristamisen uhrista. Lopulta poliisi ajoi Parkkolan takaisin rasistiseen mielenosoitukseen.

Mielenosoituksen loppupuolella Tullintorilla päihtynyt joukko boneheadeja (ns. natsiskinheadeja) provosoi rasismin vastustajia. Lopulta yksi natsi hyökkäsi kohti vastamielenosoittajia. Poliisi ei ollut Tullintorilla eristämässä riidanhaastajia, vaan henkilö aiheutti vaaratilanteen vastamielenosoittajille. Tietääksemme kukaan rasismin vastustaja ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

Tampereen Rajat Kiinni -kokoontumiseen oli kerääntynyt tukijoita ympäri sekavaa äärioikeistolaista laitaa. Tapahtuman järjestäjinä oli samoja henkilöitä Susanna Kaukisen viimeaikaisesta lähipiiristä, jotka olivat kiertäneet jo muita paikkakuntia ympäri maata. Myös Rajat Kiinni -mielenosoituksen rekvisiitta on tullut tutuksi eri puolilla Suomea. Pääasiassa mielenosoitus koostui keski-ikäisistä boneheadeista. Vähemmistönä näkyi Suomen sisun ja perussuomalaisten aktiiveja sekä muutamia uskovaisia, joita on näkynyt myös “Aito avioliitto” -kampanjassa.

RK_2
Hitleristisen Suomen vastarintaliikkeen Pirkanmaan johtaja Antti Niemi oli myös paikalla.

Kokoontumisen puheissa toistuivat usein ”me emme ole rasisteja” -kommentit. Samalla yleisöstä huudeltiin kommentteja kuten ”Leikataan niiltä kurkku!” tai ”Älkää antako muslimien valloittaa Suomea!”. Eräät osallistujat olivat sonnustautuneet natsisaksan SS-joukkojen Totenkopfeihin sekä saksalaisen uusnatsivaatemerkin Thor Steinerin vaatteisiin.

Suurin osa rasisteista taisi olla ulkopaikkakuntalaisia. Muun muassa hitleristisen Suomen Vastarintaliikkeen pitkäaikainen aktiivi ja Blood & Honour – järjestön jäsen Antti Niemi (Orivesi) kurkisteli mielenosoituksessa. Hän oli saapunut paikalle ei-arjalaisten aatetoveriensa kanssa.

C18_Tampere_rajat kiinni_2_10_2015_natsi_skinhead_bonehead
Natseja Harjavallasta Tullinaukiolla 2.10.2015.

Paikalle oli saapunut myös satakuntalaisia uusia ja vanhoja tuttavuuksia. Muun muassa Harjavallasta tuttu Rami Levonen oli saapunut ystävineen nauttimaan tamperelaisesta tunnelmasta. Levonen on Muutos 2011 aktiivi ja sosiaalisen median perusteella pesunkestävä natsi. Levosen viidentoista minuutin tähtihetki on katseltavissa täällä. Harjavallasta Levosen seurassa oli saapunut myös vastaperustetun uusnatsijärjestön Combat 18 (”1=Aadolf 8=Hitler”) jäseniä. Alkuperäinen Combat 18 on 1990-luvun alussa Britanniassa perustettu uusnatsijärjestö, joka pyrki olemaan 90-luvun natsiliikkeen “ss-joukot”. Satakunnan oma C18 ryhmä komeili ryhmäkuvassa aiemmin tänä kesänä Harjavallassa. Tullinaukiolla osa Harjavallan C18 natseista koitti provosoida vastamielenosoittajia, mutta joutui toteamaan että rumuudella ei Tampereella pitkälle pötkitä. Lopuksi poliisi otti kiinni yhden C18 häirikön.

Huolimatta siitä, että rasistisessa mielenosoituksessa oli huomattava määrä vanhoja sekä harvalukuinen määrä uusia natseja, sujui vastamielenosoitus onnistuneesti. Ainoa toimituksen huomaama paikkakuntalainen natsi (Marko Parkkolan lisäksi) oli Seppo Lehto. Seppo Lehdon puhe julkaistaan mahdollisimman pian.

Lue aiheeseen liityen: Pakolaiset, hallitus ja media. Aika järjestäytyä!

RK_3
Tampere 2.10.2015 “Rajat kiinni”
Harjavalta 12_9_2015
Harjavalta 12.9.2015. Combat 18, Harjavalta. Oikealla pitkään Ruotsissa asunut Marko “Jäsä” Järvinen, joka on saanut selkäänsä sekä Tukholman että Köpenhaminan B&H järjestöiltä kavallettuaan rahaa näiltä.
harjavalta_urpo_natsi
“Maahanmuuttokriitikoita” Harjavallasta, joita haastateltiin C18 mielenosoituksen jälkeen.