Sanotaan EI rasismille! – Sivustakatsomisen aika on ohi (HKI 10.10.)

Aika: Lauantai 10.10. klo 14:00

Paikka: Narinkkatori (Kamppi)

Tuhannet ihmiset ovat viime kuukausina paenneet sotaa, vainoa ja epäinhimillisiä olosuhteita myös Suomeen. Tämä on talouskriisin aiheuttamassa epävarmassa ja vastakkainasetteluihin lietsovassa ilmapiirissä laukaissut vihan aallon maahanmuuttajia kohtaan.Rasistit, fasistit ja natsit kanavoivat vihaansa myös teoiksi: uhkailuksi, tuhopolttoyrityksiksi, kivien heittelyiksi ja rakettien ampumisiksi.

Nyt Hommaforum on 10.10 järjestämässä tapahtumaa, jossa koitetaan luoda salonkikelpoista kuvaa maahanmuuttovastaisuudesta. Kuitenkin tapahtuma on osa laajempaa rasistista liikehdintää ja levittää osaltaan rasistista propagandaa ja valheellista informaatiota, jolla maahanmuuttokriittisyydeksi naamioitua rasismia normalisoidaan ja rasistisia tekoja ja väkivaltaa perustellaan.
Maahanmuutovastaisuutta selitetään muun muassa perättömillä väitteillä lisääntyneestä rikollisuudesta, vaikka viime aikoina rikoksia ovat tehneet rasistit hyökkäyksillään ja iskuillaan vastaanottokeskuksia ja turvapaikanhakijoita vastaan. Tällaista rasistista liikettä ei voi oikeuttaa millään. Poliittikkojen ja median yritykset “ymmärtää” ihmisvihamielistä liikehdintää tai hyväksyä maahanmuuton vastaisia mielenosoituksia on lopetettava.

Viime vuosien aikana rasistista puhetapaa on systemaattisesti vakiinnutettu osaksi yhteiskunnallista keskustelua. Poliitikot ovat toistuvalla rasistisella kielenkäytöllään vahvistaneet yhteiskunnan rasistista ilmapiiriä ja ovat siten osavastuussa siitä, että rasistinen puhe ja teot hyväksytään yhteiskunnassa yleisemmin kuin aiemmin. Sipilän hallituksen tekemille leikkauksille haetaan syntipukkia maahanmuuttajista, samalla kun hallitus itse lisää kansalaisten eriarvoisuutta tekemällään politiikalla.

Tule mukaan sanomaan ei rasismille! Pidetään ääntä kattiloiden, pannujen, pillien, soittimien ja omien ääniemme avulla ja pysäytytetään rasistiset puheet ja teot. Ei jäädä sivustakatselijoiksi, vaan toimitaan aktiivisesti sen eteen, että Helsingistä tulee rasismista vapaa kaupunki!

Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta kaikki rasismia ja rasistista väkivaltaa vastustavat henkilöt ja tahot ovat tervetulleita. Pidetään myös toisistamme huolta. Tule paikalle ja kutsu ystäväsi mukaan!