Sanotaan EI rasismille! – Karnevaali rasismia vastaan

11792074_1055979961108634_5554104216918535653_o

Tule mukaan sanomaan ei rasismille! Pidetään ääntä kattiloiden, pannujen, pillien, soittimien ja omien ääniemme avulla ja pysäytetään rasistiset puheet ja teot. Ei jäädä sivustakatselijoiksi. On meidän kaikkien vastuulla toimia aktiivisesti sen eteen, että Helsingistä tulee rasismista vapaa kaupunki!

Tuhannet ihmiset ovat viime kuukausina paenneet sotaa, vainoa ja epäinhimillisiä olosuhteita Suomeen. Tämä on talouskriisin aiheuttamassa epävarmassa ja vastakkainasetteluihin lietsovassa ilmapiirissä laukaissut vihan aallon maahantulijoita kohtaan. Rasistit, fasistit ja natsit kanavoivat vihaansa myös teoiksi: uhkailuksi, tuhopolttoyrityksiksi, kivien heittelyiksi ja rakettien ampumisiksi.

Nyt, lauantaina 24.10. avoimen rasistinen Rajat kiinni-ryhmä on järjestämässä Narinkkatorilla tapahtumaansa, jossa levitetään rasistista ja fasistista propagandaa. Ryhmän keskeinen organisoija on mm. julistanut äärioikeistolaisen Lapuan liikkeen uudelleen perustetuksi. Rajat kiinni -tapahtumat ovat osa laajempaa rasistista liikehdintää ja raivaavat tilaa rasismille sekä kaduilla että kabineteissa. Rasistisen toiminnan lisääntyminen katukuvassa, esimerkiksi mielenosoitusten muodossa vahvistaa rasistista ilmapiiriä yhteiskunnassa ja tekee rasistisesta toiminnasta ja väkivallasta normaalia. On tärkeää, että ihmiset Helsingissä ja ympäri Suomen saapuvat näyttämään, ettei rasismi ole tervetullutta kaduillemme nyt eikä koskaan!

Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta kaikki rasismia ja rasistista väkivaltaa vastustavat henkilöt ja tahot ovat tervetulleita. Pidetään myös toisistamme huolta. Tule paikalle ja kutsu ystäväsi mukaan! Vapaa liikkuvuus kuuluu kaikille, pidetään rajat auki!