Loppu köyhien vastakkainasettelulle! Loppu rasismille! – mielenosoitus 24.10.

tree

Rasismi ja pelonlientsonta lisäävät köyhien vastakkainasettelua. Hallitus voi toteuttaa leikkauspolitiikkaansa niin kauan kun kurjistuksen kohteet etsivät syitä tilanteeseensa toisistaan. Perussuomalaisiin kytköksissä olevat rasistit ja avoimet natsit ovat järjestämässä lauantaina 24.10. Tampereen keskustorilla vihatapahtumaa nimeltä “Rajat kiinni”. Me Tamperelaiset kuitenkin tiedämme, että rasistien tarkoitus ei ole “keskustella” vaan nostaa väkivaltaa ja vihaa köyhien välille. Heidän peräänkuuluttamansa “dialogi” ei edistä keskustelua. Sen tarkoitus on hiljentää kaikki äänet jotka eivät jaa “maahanmuuttokriitikoiden” lähtökohtia. Tällä hetkellä isoa osaa keskustelusta käy ryhmä ihmisiä, jotka pyrkivät marginalisoimaan toisia ihmisryhmiä. Sitä varten kutsumme kaikki tamperelaiset ikään, sukupuoleen, ihonväriin tai varallistuuteen katsomatta osoittamaan, että rasismi, fasismi ja köyhien vastakkainasettelu ei mahdu Tampereelle. Tampere kuuluu kaikille paitsi natseille!

Tavataan Tullinaukiolla lauantaina 24.10. klo. 12.30.

Kuluneen hallituskauden aikana on nähty ennennäkemätöntä liikehdintää leikkauksia ja hallituspolitiikkaa vastaan. Matalapalkka-alojen työntekijät, varhaiskasvattajat, opiskelijat, eläkeläiset, kehitysvammaiset, työttömät sekä muut köyhemmät väestönryhmät, joista hallitus kaavailee maksumiehiä kurjistamispolitiikalleen, ovat löytäneet toisensa. Hallituksen kurjistamispolitiikkaa ei voida pysäyttää vain pitämällä kiinni omista saavutetuista eduista. Leikkaukset ovat tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille, ja ne voidaan pysäyttää vain laajapohjaiselle solidaarisuuteen perustuvalla vastarinnalla.

Valitettavasti ennennäkemättömän poliittinen kesä ja syksy on herättänyt myös taantumukselliset tahot. Rajat kiinni -mielensoittajat yrittävät kääntää huomion hallituksen ajamasta kurjistamispolitiikasta pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin. Rasistit Rajat kiinni -porukasta ovat tulossa myös Tampereelle lietsomaan vastakkainasettelua YK:n päivänä lauantaina 24.10.

Tampereen rajat kiinni -tapahtuman järjestämisessä ovat aktiivisesti mukana mm. hallituksessa leikkauspolitiikkaa toteuttavien Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen, perussuomalaisten Tampereen puheenjohtaja ja Suomen Sisun aktiivi Terhi Kiemunki sekä Aito avioliitto -kampanjan ja Suomen Sisun aktiivi Seikku Kaita. Yksi tapahtuman alkuperäisistä järjestäjistä, entinen Suomen Sisun aktiivi ja nykyinen islamvastaisen Finnish Defence Leaguen -aktiivi Marko Parkkola, jättäytyi pois järjestelystä, koska hänen sanojensa mukaan tapahtumaa järjestävät apartheidia ja rotuaatetta kannattavat henkilöt. Näitä rotuaattellisia järjestäjiä ovat esimerkiksi avoin natsi ja fasisti Klaus Elovaara sekä helsinkiläinen Susanna Kaukinen. Kaukinen julistaa avoimesti olevansa natsi ja toivovansa, että kaikki juutalaiset ja sionistit tapetaan. Huomautettakoon, että edellä mainitulle perussuomalaisten Terhi Kiemungille ei ole este järjestää mielenosoitusta näiden avointen natsien kanssa.

Mielenosoituksen järjestäjät vakuuttavat, että he edustavat vain “tavallisen kansalaisen huolta”, mutta todellisuudessa iso osa mielenosoituksen järjestäjistä on syvällä kansallissosialistisessa aatemaailmassa. Jokainen tamperelainen ymmärtää, ettei tapahtuman järjestäjien tavoitteena ole “keskustelu maahanmuutosta”, vaan rasistisen ilmapiirin levittäminen kotikaupunkiimme ja oman kannatuksensa kasvattaminen keinolla millä hyvänsä. Edelllisessä Rajat kiinni Tampere -vihapuhetapahtumassa huudeltiin kurkkujen katkaisemista, valkoista tulevaisuutta ja uhkailtiin rasismin vastustajia väkivallalla.

Rajat kiinni-mielenosoituksen järjestäjät yrittävät hyötyä nykyisestä politisoituneesta ilmapiiristä ja kääntää ihmisten suuttumisen maahanmuuttajia kohtaan. Maahanmuuttajiin kohdistettu viha ei kuitenkaan ratkaise yhdenkään kantasuomalaisen ongelmia. Se on ainoastaan helppo syntipukki jota vastaan rasistit yrittävät kohdentaa ihmisten vihaa nostaakseen omaa kannatustaan. Samalla se asettaa vähätuloiset ja hallituksen kurjistamispolitiikan kanssa kamppailevat ihmiset toisiaan vastaan sen sijaan, että toimisimme yhdessä parantaaksemme elämiemme perusedellytyksiä.

Vastavetona Rajat kiinni -tapahtumalle, rasisminvastustajat pyysivät tamperelaisia yrittäjiä lahjoittamaan rahaa Suomen Punaisen Ristin pakolaistyölle Suomessa. Kukin yrittäjä lahjoittaa jokaisesta rasistimielenosoituksen osallistujasta viisikymmentä senttiä em. tarkoitukseen. Tällä on tarkoitus, paitsi masentaa rasistisia toimijoita, laittaa rasistit keräämään oman tarkoituksensa vastaisesti rahaa pakolaisten avuksi. Aloitteella halutaan luoda laajemmin sovellettu käytäntö vastauksena rasistien mielenilmauksille. Useita tamperelaisia yrittäjiä lähti aiemminkin 2.10. vastaavankaltaiseen hankkeeseen mukaan, vaikka se toteutettiin vain kahden päivän varoajalla.

Kuten vanhassa sanonnassa todetaan, vaikka kuinka vääntäisit leipäpalaa köyhän suusta, ei se omaan suuhusi tipahda.

Siksi kutsumme kokoon myös vastamielenosoituksen näyttämään, ettemme hyväksy rasismia tai vastakkainasettelun lietsomista köyhien välille. Se vie ainoastaan huomion pois oikeista epäkohdista ja pelaa lopulta vain hallituksen pussiin.

Toivotetaan pakolaiset tervetulleiksi ja osoitetaan, että köyhien vastakkainasettelu ei ole vastaus leikkauspolitiikkaan! Tampere kuuluu kaikille paitsi natseille!

Tavataan Tullinaukiolla lauantaina 24.10. klo. 12.30.