Valentin tarvitsee tukea!

Varisverkosto kirjoitti aiemmin jutun bremeniläisen antifasistin ja ultran tilanteesta. Viime viikolla Valentinin tilanne on muuttunut entistä tukalammaksi.

Valentin on istunut bremeniläisen poliisivankilan valentin4tutkintovankeudessa jo yli kaksi kuukautta. Tiistaina Bremenin osavaltion nuorisoasioista vastaava tuomioistuin hylkäsi esityksen Valentinin vapauttamisesta. Perusteena käräjäoikeus totesi, että Valentin on ollut jo kahdesti poliisin
pidättämänä vuoden 2014 aikana. Tämän vuoksi riski rikoksen uusimiseen oikeudenkäyntiä odottaessa olisi liian suuri. Totuus on, että Valentin on ollut kahdesti pidätettynä edeltävänä vuonna, mutta kummallakaan kertaa häntä vastaan ei löydetty näyttöä syytteen nostamiseen.

Valentinin tilanne on vaikea. Häntä syytetään kahden muun edelleen tuntemattoman tekijän kanssa uusnatsin törkeästä pahoinpitelystä. Uusnatsit aloittivat Werdener Eck – ravintolan edustalla Werder Bremen – HSV – ottelun jälkeen tappelun, jonka seurauksena paikallisen RAC -bändin laulaja ja tunnettu äärioikeistolainen jalkapallohuligaani pahoinpideltiin. Tilanteesta tekee vastenmielisemmäksi se tosiasia, että samaiset natsihuligaanit hyökkäsivät vuonna 2007 Werder Bremenin fanikerhotilaan pahoinpidellen rasismia ja syrjintää vastustavia kannattajia. Tällöin uusnatseja hyväiltiin silkkihansikoin paikallisen tuomioistuimen toimesta. Kaikki tekijät saivat vain naurettavan pieniä sakkorangaistuksia. Yksikään natsihuligaaneista ei istunut päivääkään tutkintovankeudessa. Hyökkäyksen poliittinen motiivi lakaistiin maton alle ja uusnatsien hyökkäystä kuvailtiin jalkapallohuligaanien yhteenottona.

Saksassa tutkintovankeudessa voidaan vastaavissa tapauksissa pitää maksimissaan kolme kuukautta. Näyttävästi Valentinin tapauksesta ollaan tekemässä varoittavaa esimerkkiä, sillä huolimatta henkilön nuoresta iästä, harjoittelu- ja koulutuspaikasta, tuomioistuin on päättänyt pitää Valentinin vangittuna maksimiajan. Valentinin seuraava käsittely on 11.lokakuuta. Tutkintovankeudessa vangitun liikkuminen on yleistä vankilaa huomattavasti rajatumpaa ja syytetyn on osallistuttava väkivallan vastaiseen harjoitteluun. 15.8. arviolta 1000 bremeniläistä antifasistia ja ultraa marssivat Valentinin puolesta. On selvää, että poliittinen paine on kasvanut syyttäjää ja oikeuslaitosta vastaan.

Varisverkosto haluaa osoittaa solidaarisuutta Valentinille ja kaikille vangituille antifasisteille ympäri maailman! Lisätietoa Valentinin tilanteesta löytyy kampanjasivuilta, jossa voi osoittaa myös lahjoituksia Valentinille ja muille vangituille tovereille.

Valentinin tukiryhmä toivoo myös runsaasti kirjeitä ja postia Valentinille.

Valentin et ole yksin! Vapautta Valentinille!
Valentin – du bist nicht allein! Freiheit für Valentin!

Valentinin osoite
(huom. poliisit tarkastavat kaiken saapuvan postin)

Infoladen Bremen
C/O Valentin
St-Pauli-Str. 10-12
28203 Bremen

valentin3
Lähetä kirje Valentinille