Pakolaiset, hallitus ja media. Aika järjestäytyä!

 

Viimeisten viikkojen aikana Suomessa on nähty lukuisia rasistisia ja fasistisia mielenosoituksia pakolaisia vastaan. Samaan aikaan rasististen mielenosoitusten kanssa eri puolilla Suomea on kohdistettu fyysisiä hyökkäyksiä Punaisen ristin työntekijöitä, pakolaisia, vaihto-opiskelijoita ja tulevia pakolaisten majoituskeskuksia vastaan. Internetissä “maahanmuuttokriitikoiden” vastustajat ovat joutuneet kokemaan entistä kovempaa ja härskimpää uhkailua ja kiusantekoa perättömien ilmiantojen ja identiteettivarkauksien muodossa. Perussuomalaisten, hallituksen ja median tulisi ymmärtää roolinsa rasismin ja fasismin normalisoinnissa. Rasismin vastustajien taas on aika järjestäytyä paikallisesti!

 

Tehri Kiemunki perusssuomalaiset rasismi kkk suomen sisu
Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki järjestää bussikyytejä Tornion rasistiseen mielenosoitukseen.

Lukuisten pakolaisvastaisten mielenosoitusten taustalta löytyy perussuomalaisia ja heihin kytköksissä olevia rasisteja. Kansanedustaja Olli Immosen (ps) johtama Suomen Sisu mainostaa aktiivisesti rasistisia mielenosoituksia ja järjestää esimerkiksi bussikyytejä Tornion  “Rajat kiinni”-mielenosoitukseen, jossa vaaditaan ”pääministerin sekä sisäministerin erottamista”. On merkille pantavaa, että hallituskumppanit Keskustassa ja Kokoomuksessa katsovat päältä, kun perussuomalaiset masinoivat hallitusvastaisia mielialoja hyökkäykseen pakolaisia vastaan. Timo Soini on jo karvansa näyttänyt eikä kenenkään tulisi kuvitella, että Soini välittää ihmisistä tai fasismin kasvusta. Soini on rasisti ja uskoo immosten jauhamaan salaliittoteoriaan ”kulttuurimarxisteista”. Soinia ei liikuta fasismin kasvu pätkän vertaa. Hänelle on tärkeää vain oman vallan säilyttäminen ja hallitsemansa säätiön rahoittaminen veronmaksajien piikkiin.

Hallitus Sipilän johdolla pyrkii käyttämään pakolaisia syntipukkeina ja kääntämään leikkausten vastaisen raivon pakolaisiin. Samaan aikaan Sipilä koittaa saada itsensä näyttämään kristityltä hyväntekijältä antamalla yhden lukuisista asunnoistaan pakolaisten käyttöön. Pääministerinä hän silti katsoo passiivisesti sivusta Perussuomalaisten räikeää rasismia ja pakolaisvastaisuutta, eikä mahdollista edes pakolaislasten tehokasta auttamista valtiovallan taholta. Sipilälle ja Stubbille perussuomalaiset ovat joukko hyödyllisiä hölmöjä, joiden vihaa ammattiliittoja vastaan voi helposti hyödyntää hyökkäyksessä ammattiliittoja, työläisiä ja köyhiä vastaan. Elinkeinoelämän intressit ovat niin räikeitä ja kiistattomia hallitusohjelmassa, että kukaan itseään kunnoittava ihminen ei voi kiistää hallituksen halua kyykyttää ammattiliittoja ja poistaa niiden yhteiskunnallista valtaa.

Wonterghem freddy_persut_rasismi_terhi kiemunki_tampere_suomi kkk_pakolaiset
Perussuomalaisten puoluevaltuustoon jäsen ja kotkalainen kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem on myös Suomen Sisun Kymenlaakson piirin johtaja.
Ville Moisanen Perussuomalaiset Lahti KKK rasismi natsit fasismi
Sysmäläinen kunnanvaltuutettu ja Hämeen Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen Ville Moisanen osoittaa ihailunsa Hiterille. Seuraus: suullinen huomautus.

Valtamedian rooli rasismin kasvussa

Valtamedia ei edelleenkään tunnu ymmärtävän, mikä on Perussuomalaisissa toimivien uusfasistien rooli rasismin ja aktiivisen väkivallan levittämisessä, ja mikä on median rooli tämän poliittisen liikkeen edistämisessä. Vaikka Jussi Halla-ahon kirjoitukset olivat yksi Breivikin yllykkeistä joukkomurhaan Norjassa, niin silti Halla-aho pääsee edelleen kritiikittömästi esittämään ihmisvihamielisiä mielipiteitään esimerkiksi Ylen uutisiin keskellä pakolaisiin kohdistuvia väkivaltaisia hyökkäyksiä.  Se että media jatkuvasti antaa tilaa halla-aholaisille levittää ennakkoluuloja ja rasismia muokkaa sitä, mistä ihmiset ylipäänsä puhuvat. Halla-aholaiset pyrkivät jatkuvasti asettemaan maahanmuuton ongelmat puheenaiheeksi mediassa ja siten tekemään nimenomaan ongelmalähtöisestä ajattelutavasta vallitsevan. Valtamedian tulisi ymmärtää roolinsa rasismin ja fasismin normalisoimisessa, sekä lopettaa immosten ”mestarin” kritiikitön toisteleminen kuten pahimmat hommabotit tekevät.

Valtamedian tulisi myös tehdä parempaa taustaselvitystä haastateltavistaan ja ajankohtaisohjelmiin kutsuttavista. Esimerkiksi Salon seudun perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jani Salomaa on vuosikausia kiusannut ihmisiä internetissä valeprofiileilla, jotka ovat yleisessä tiedossa. Silti Salomaa päästettiin puhumaan “maahanmuuttokritiikistä” Ylen A-studioon. Tämä pakotti yhden vieraan perumaan osallistumisensa.  Ylen Sanna Ukkola puolusteli myöhemmin Salomaan osallistumista sillä että lähetyksessä Salomaa ei sanonut mitään liian radikaalia. Ukkola on naimisissa Hommafoorumin perustajan Matias Turkkilan kanssa. Turkkila on nykyään Perussuomalainen-lehden päätoimittaja. Ukkolan kaltaiset toimittajat eivät kanna vastuuta siitä, että samaan aikaan samat rasistit uhkailevat ihmisiä internetissä saunan taakse viemisellä ja ovat mukana ryhmissä, jotka kannustavat väkivaltaan pakolaisia kohtaan.

Yle on myös keskustelut Perssuomalaisten 3. varapuheenjohtajan ja Perusuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen kanssa yhteistyöstä. Tynkkynen oli vastikään Ruotsissa hieromassa yhteistyötä jopa natsiliikkeestä ponnistaville Ruotsidemokraateille* liian fasistisen entisen Ruotsidemokraattien nuorisojärjestön kanssa. Eikö Ylessä todellakaan vaivauduta selvittämään Tynkkysen ruotsalaisia fasistikytköksiä tai kritisoimaan tätä? Huomautettakoon vielä, että Yleisradion ylin päättävä elin on hallintoneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii Perussuomalaisten Kimmo Kivelä ja jäsenenä muun muassa Olli Immonen.

12063794_1215737301785904_946640079937536777_n
Kuka on vastuussa jos kun rikollisuus kasvaa?

Järjestäytykää!

Me olemme aina puhuneet paikallisen antirasistisen ja antifasistisen järjestäytymisen puolesta. Varsinkin viime aikojen pakolaisvastaiset tapahtumat osoittavat paikallisen järjestäytymisen tärkeyden kaikkialla. Me emme odota että kaikki rasismin ja fasismin vastustajat liittyvät osaksi Varisverkostoa tai että kaikki haluaisivat toimia kanssamme. Viimeaikaisten tapahtumien johdosta kehotamme kuitenkin kaikkia järjestäytymään omien kykyjensä, mahdollisuuksiensa ja poliittisen analyysinsa mukaan. On aika tukahduttaa fasismin ja rasismin kasvualustat ja sanoa ehdoton kyllä kanssaihmisyydelle, tasa-arvolle ja solidaarisuudelle.

Jotta voisimme vastustaa rasismia ja fasismia yhteiskunnassa, tulee meidän toimia riippumattomasti poliittisista puolueista, valtion rahakirstuun sidoksissa olevista kansalaisjärjestöistä tai suuryritysten infrastruktuurista (toisin sanoen facebookista). Tarvitaan lisää omaehtoista rasismin ja fasismin vastaista järjestäytymistä työpaikoilla, kouluissa ja naapurustoissa.

Ensi viikonlopun pakolaisvastaisia mielenosoituksia vastaan ollaan järjestämässä vastamielenosoituksia eri puolilla Suomea. Kehotamme kaikkia osallistumaan näihin ja näyttämään, että rasismi, fasismi ja rasistinen väkivalta ei ole hyväksyttävää!

– Varistoimitus


* Ruotsidemokraatit on niin fasistinen puolue, että edes ranskalainen räikeän rasistinen ja uusfasistinen Front National ei suostu tekemään yhteistyötä sen kanssa. Ruotsissa yksikään parlamentaarinen puolue ei tee minkäänlaista yhteistyötä Ruotsidemokraattien kanssa.

Kaikki kuvat Anarkistimeemit-sivulta.