Lisätietoja PRKL CLUB:n toiminnasta

Kirjoitimme eilen, että Helsingin keskustassa toimiva PRKL CLUB on järjestämässä lauantaina 25.7.2015 täysimittaista natsikeikkaa, jossa ainoa yhdistävä tekijä esiintyjien välillä on natsi-ideologia. PRKL CLUB on aiemminkin yhdistetty natsibändien keikkojen järjestämiseen.

Koska natsikeikat ovat ennen kaikkea poliittinen tapahtuma, jossa esiintyvien yhtyeiden tavoite on uusien jäsenten värvääminen valkoisen vallan liikkeeseen ja ”kulttuuritaistelun” levittäminen, emme näe miten PRKL CLUB voi puolustaa kyseisiä tapahtumia. Kuten natsit itsekin sanovat, heille ”musiikki on vain työkalu”.

PRKL CLUB on osa Goldiamo Oy Ltd Finland:ia (Y-tunnus 10318266). Samaan yhtiöön kuuluu Ravintola HIISI, Ravintola Päivänsäde ja kasvisravintola Salaattibaari Freesi, jotka kaikki toimivat Helsingin keskustassa. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Kalevi Siljamäki ja toimitusjohtajana Antti Petteri Siljamäki.

Tilojaan Goldiamo Oy vuokraa kiinteistösijoitusyhtiö Spondalta, jota on tiedotettu sen vuokralaisen kytköksistä natsi-ideologian levittämiseen. Jos haluat tiedustella, miten Sponda reagoi sen omistamien tilojen käyttämiseen natsitoiminnassa, voit ottaa yhteyttä yhtiön viestintäosastoon.

Kuten aiemmin kirjoitimme, industrial- ja black metall -kulttuureissa on yleistä flirttailla natsistisella kuvastolla ja kuitata tämä vain taiteelliseksi provokaatioksi. Samanlaisen sananvapauden viitan suojista myös Club PRKL toivotti natsit tervetulleiksi tiloihinsa aiemmin. Saamiemme tietojen mukaan, PRKL CLUB on esimerkiksi lokakuussa järjestämässä blackmetal keikkaa, jonka julisteessa lukee isolla KKK ja julisteessa näkyy Ku Klux Klanin hahmo.

11246481_10205978237628871_866705684302574574_n
Keikkajuliste PRKL CLUB 3.10.2015