Hevibaari PRKL CLUB järjestää täysimittaisen natsikeikan la 25.7

goatmoon
Goatmoon – “perus keikka sananvapauden puolesta”

Keväälle kirjoitimme kuinka Helsinkiläinen Hevibaari PRKL CLUB oli järjestämässä venäläisen natsibändi Korrozia Metallan keikan. Baari ilmoitti aluksi peruvansa keikan, mutta järjesti sen kuitenkin lopulta vedoten siihen, että yhtye ei soita rasistisia, fasistisia tai väkivaltaan yllyttäviä biisejään keikalla, ja että PRKL CLUB ei kannata väkivaltaa tai ideologioita.

herrenblut_prkl_club_25_7
NSBM -sivuston keikkakalenteri

Nyt PRKL CLUB vetää linjansa selkeästi johdonmukaisemmaksi ja tuo samalle keikalle kolmen eri genren natsibändit. Lauantaina 25.7. Helsingissä ovat esiintymässä yhdysvaltalainen powerelectronics/industrial-yhtye Deathkey, NSBM:a (national socialistic black metal) soittava Goatmoon sekä löysää äärioikeistorockia soheltava Vapaudenristi.  Näitä yhtyeitä ei yhdistä niinkään musiikkityyli kuin äärioikeistolainen ideologia. Keikkaa on mainostettu internetissä vain Saksalaisella NSBM-sivustolla “Herrenblut, NSBM Kulturkampf” (suom. Herran veri, NSBM kulttuuritaistelu) koska mitä ilmeisemmin PRKL CLUB ei halua huomiota keikalleen.

 

PRKL CLUB keikkakalenteri
PRKL CLUB keikkakalenteri

 

 

 

 

 

 

 

Vapaudenristi on suomalainen RAC-bändi, joka on esiintynyt viime vuosina monilla natsikeikoilla ympäri Suomea. Bändi on levyttänyt Sakaramiina Recordsille, jonka muita julkaisemia artisteja ovat mm. äärioikeistolaiset Sniper ja Mistreat. Tuoreessa haastattelussa tunnetulle ruotsalaiselle natsilevymerkki Midgårdille, Vapaudenristi sanoi että “rotutietoisuuden lisäämiseksi tarvitsemme kulttuurisen ilmaston muutoksen”. Vapaudenristi on tehnyt splitin esimerkiksi Pagan Skull -nimisen uusnatsibändin kanssa, jossa bassoa soittaa Suomen vastarintaliikkeen jäsenenä ja vasikkana tunnettu Paavo Laitinen. Laitinen osallistui Jyväskylän kirjastopuukotukseen ja vasikoi tutkintavankeudessa muut hyökkäykseen osallistuneet. Lisäksi Laitinen tuomittiin laittoman henkilörekisterin ylläpidosta. Midgårdin haastattelussa Vapaudenristi kertoo biisiensä kertovan mm. “sionismin vallasta” ja valkoisen rodun taistelusta.  Vapaudenristi on osa valkoisen vallan liikettä, jonka ainoa syy tehdä musiikkia on poliittisen sanoman levittäminen ja uusien jäsenten saaminen. Vapaudenristillä on myös tiivis side Suomen vastarintaliikkeeseen.

Vapaudenristi 2014 natsikeikalla
Vapaudenristi 2014 natsikeikalla
goatmoon
Goatmoon

Goatmoon on tunnettu suomalainen nsbm-orkesteri, jonka keikoilla hakaristiliput ja corpse paintit liukuvat sulassa sovussa. Goatmoon on esiintynyt myös lukuisilla puolisalaisilla natsikeikoilla eri puolilla maailmaa. Vuonna 2012 Helsingin nuorisoasiainkeskuksen pyörittämä kulttuuriareena Gloria kielsi Goatmoonin esiintymisen sen tiloissa koska ei halunnut levittää natsibändejä tai rasistista sanomaa. Keikan järjestänyt Jhonny Niemi Kold Reso Kvlt -yhtiöstä kiersi kuitenkin tätä kieltoa ja päästi Goatmoonin esiintymään.

satanicskinhead_deathkey
Deathkey on myös osa Satanic Skinhead Propaganda nimistä levy-yhtiötä. Kansi kokoelmalevyltä, jossa on pari Deathkey kappaletta.

PRKL CLUB:n natsikattauksen päättää Deathkey, joka on äärioikeistolaisista mielipiteistään tunnetun Mikko Aspan Freak Animal Recordsille nauhoittanut yhdysvaltalainen power electronics / industrial –musiikkityylin yhtye. Deathkey on osa valkoisen vallan liikettä (kts. esim. maailman isoimman valkoisenvallan-foorumi Stormfrontin Der Stürmer-haastettelu https://www.stormfront.org/forum/t866759/). Iso osa Deathkey kappaleista kertoo juutalaisten vastustamisesta ja valkoisen rodun kunniasta. Bändi on julkaissut mm. LP:n “Doctrine Of Intolerant Hatred” (Freak Animal Recods, 2010), joka sisältää kappaleet kuten “Die Juden Sind Unser Unglück” (Juutalaiset ovat epäonnemme), “Blood Supremacy” (Veren ylivalta) ja “Behead The Semite” (Leikataan pää juutalaiselta). Deathkey on osa Satanic Skinhead Propaganda -nimistä levymerkkiä ja tehnyt näille muun muassa nsbm kokoelmalevyn “Declaration of Anti-Semitic Terror”. Power electronics / industrial -piireissä on ollut jo pitkään trendinä black metallin tapaan flirttailla natsistisella kuvastolla ja kuitata tämä vain taiteelliseksi provokaatioksi, eli verhoutua samaan sananvapauden viittaan, minkä suojista myös Club PRKL toivottaa natsit tervetulleiksi tiloihinsa

hitlersananvapaus
Äärioikeistolaiset vetoavat usein “sananvapauteen”. Kikka ei ole jäärin uusi fasismin historiassa. Kuva 1930-luvulta.

Jäämme innolla seuraamaan miten PRKL CLUB tällä kertaa vetoaa siihen, että vastustaa väkivaltaa, ideologioita ja järjestää natsikeikkoja. Toki PRKL CLUB voi vedota jälleen myös sananvapausmarttyyriuteen, kuten monet tunnetut äärioikeistolaiset ovat Suomessa viime aikoina tehneet. Toisaalta, jos PRKL CLUB haluaa olla johdonmukainen aiemmin ilmoittamansa kanssa, se voisi perua natsikeikan ja keskittyä muuhun kun natsi-ideologian normalisoimiseen ja “kulttuuritaistelun” levittämiseen.

Kehotamme jälleen ottamaan yhteyttä PRKL-klubiin ja tekemään selväksi, ettei natsikeikkojen järjestäminen ole sananvapautta vaikka asiaa kuinka kääntelisi.

PRKL-klubin yhteystiedot:

PRKL CLUB
Kaisaniemenkatu 4
00100 HelsinkiFacebook: ???
Puh. +358 40 777 5815
info@prklclub.fi

http://www.prklclub.fi/