Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi seitsemän Kansallisen vastarintaliikkeen aktivistia sakkoihin

Kansallisen Vastarintaliikkeen aktivistien kiireinen vuosi oikeusaleissa jatkuu.

Vuoden 2015 aikana SVL-aktivisteja vastaan on nostettu syytteitä niin Jyväskylän kuin Tampereenkin käräjäoikeudessa. Tällä kertaa seitsemän Kansallisen vastarintaliikkeen keskeistä jäsentä vastasivat syytteisiin Satakunnan käräjäoikeudessa Porin Vasemmistoliiton vapputapahtuman häirinnästä. Kaikki syytetyt saapuivat paikalle (ks. kuva). Syytettyjen lisäksi istuntoa oli seuraamassa myös Tomi Tiihonen.

Janne Mikael Ahokas Jonne Kristian Grönroos Janne Valtteri Moilanen Cari Johannes Murto Otto Emil Rutanen Kimmo Juhani Saarela Jesse Eppu Oskari Torniainen
SVL:n aktivistit vasemmalta: Janne Mikael Ahokas, Jonne Kristian Grönroos, Janne Valtteri Moilanen, Cari Johannes Murto, Otto Emil Rutanen, Kimmo Juhani Saarela ja Jesse Eppu Oskari Torniainen. Taustalla (vas.kulma) Tomi Tiihonen

Vappupäivänä 2014 Vasemmistoliitto piti ”Työväen vappu” – tapahtumaa Porin keskustassa. Seitsemän uusnatsiaktivistia kiipesivät läheisen rakennuksen katolle ja huutelivat tapahtuman osallistujille. Aktivistit sytyttivät soihtuja, laskivat suuren banderollin ja pyrkivät megafonin sireenillä keskeyttämään tapahtuman. Silminnäkijän mukaan uusnatsien ”möykästä” oli vaikeaa saada selvää.

Uusnatsit yrittivät paeta tapahtumapaikalta, mutta paikallinen mies esti koiransa kanssa natsien pääsyn katolta, jonka seurauksena poliisit pystyivät pidättämään kaikki tempaukseen osallistuneet. Seitsemän henkilön lisäksi tapahtuman joukossa oli muutamia SVL:n aktivisteja seuraamassa tilannetta. Tapahtumaan osallistuneista ainoastaan yksi oli kotoisin Porista (Cari Murto).

Torstaina Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi jokaiselle tempaukseen osallistuneelle 50 päiväsakkoa järjestysrikkomuksesta ja varomattomasta käsittelystä.  Yhdelle tekijälle tuomittiin lisäksi teräaseen hallussapidosta viisi päiväsakkoa.

Omilla verkkosivuillaan uusnatsit kommentoivat, että paikallisen median uutiset olivat epäreiluja, eivätkä antaneet todellista kuvaa päivän tapahtumista. Lisäksi verkkosivuilla todetaan, että poliisi takavarikoi SVL:n tapahtumaan teettämän jättibanderollin.