Paavo Laitista uhkaa 50 000 euron mätky

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että keski-Suomen käräjäoikeudessa on luettu tiistaina syytteet Kansallisen vastarintaliikkeen jäsenelle henkilötietorikoksesta.

Paavo Laitinen 2013
Paavo Laitinen vuonna 2013

Kansallisen vastarintaliikkeen jyväskyläläinen jäsen Paavo Laitinen on kerännyt lähes 300 yksityishenkilön tiedot omalle muistikortilleen ja luokitellut ne eri ryhmiin, kuten oikeisto, vasemmisto, juutalaiset, rotupetturit ja eliittiseurat. Helsingin Sanomien mukaan useat listatuista ovat alaikäisiä. Lukuisat asianomistajat vaativat miehelle rangaistusta ja monet myös vahingonkorvauksia. Korvausvaatimukset ovat yli 50 000 euroa.

Poliisi löysi muistikortin Paavo Laitisen kotoa Jyväskylän kirjastopuukotuksen jälkeen kotietsinnöissä. Laitinen osallistui niin ikään hyökkäykseen Jyväskylän kaupunginkirjastoon.

Twitter-tilillään Paavo Laitinen suhtautuu oikeudenkäyntiin pelonsekaisen kyynisesti. Paavo Laitinen twiittasi oikeudenkäynnistä: „No nyt on ensimmäinen osio #henkilörekisteri -kaustista väännelty. Kovin on järkyttyneitä ihmiset. Kohta jatkuu järkytykset…“

Lue myös:

HS: Äärioikeistolaiselta vaaditaan 50 000 euron korvauksia – syytetään satojen ihmisten tietojen keräämisestä
HS: Uusnatsien sisäpiirissä – näin suomalaiset kansallissosialistit haluavat houkutella alaikäisiä
Varis: Jyväskylän #kirjastopuukotus oikeudenkäynnistä