Jyväskylän #kirjastopuukotus oikeudenkäynnistä

jyväskylä+puukotus+äärioikeistoTammikuussa 2013 Suomen vastarintaliikkeen natsit hyökkäsivät kirjastossa pidettyyn keskustelutilaisuuteen, joka käsitteli Äärioikeisto Suomessa -kirjaa. Oikeudenkäynti aiheesta päättyi tänään  14.1.2015. Oikeudenkäynnissä yksi hyökkääjistä sai 18 kuukauden ehdollisen tuomion. Toinen hyökkääjä ja kaksi ovella ollutta tilaisuuden turvallisuushenkilöä saivat sakkoja.

Varisverkosto pitää natsien tuomioita lievinä. Varsinkin turvallisuushenkilöä puukottaneen Sebastian Lämsän ehdollinen tuomio on vaatimaton kun ottaa huomioon hänen jatkuvan rikollisen toimintansa. Lisäksi pidämme kohtuuttomana, että tilaisuuden suojelijat, jotka laittoivat terveytensä peliin suojellakseen tilaisuutta ja luentosalissa olleita ihmisiä, saivat minkäänlaisia tuomioita. Toki olemme helpottuneita etteivät he joutuneet vankilaan, kuten syyttäjä toisen osalta vaati. Osallistumme osaltamme keräämään rahaa sakkojen maksamiseen. Jos haluat osallistua sakkojen maksamiseen laita meille sähköpostia. Ruotsista on esimerkkejä siitä, miten itsepuolustuksesta natseja vastaan voi saada pahemman tuomion kuin natsien suorittamasta hyökkäyksestä.

“Suomen vastarintaliikkeen” väkivalta ei ole mikään yksittäistapaus. Esimerkkejä on lukuisia alkaen 2010 Helsinki prideen suoritetusta iskusta. Lisäksi SVL on sivuillaan ihaillut  ruotsalaisia ja yhdysvaltalaisia natsiterroristiryhmiä. Ryhmältä joka ihailee Adolf Hitleriä ja hänen johtamaansa natsi-Saksaa, ei toki voisi vähempää odottaa.

Vasemmalta: Cari Johannes Murto, xxx, Tomi Tiihonen, Juuso Tahvanainen. Jyväskylä, 2015.
Vasemmalta: Cari Johannes Murto, xxx, Tomi Tiihonen, Juuso Tahvanainen. Jyväskylä, 2015.

Anekdoottina mainittakoon, että oikeudenkäyntiä oli seuraamassa tuomittujen kahden natsin lisäksi muutama muukin SVL:n jäsen. Tunnistamistamme kolmesta henkilöstä kaksi on tuomittu väkivaltarikoksista (Cari Johannes Murto ja Juuso Tahvanainen), lisäksi Tomi Tiihonen on tuomittu ehdolliseen vankeuteen törkeästä vahingonteosta hänen syyllistyttyään päiväkodin roskakatosten tuhopolttoon.  Eli pikaisella havainnoinnilla 5/5 tunnistamistamme Keski-Suomen käräjäoikeudessa pyörineistä SVL:n aktiiveista on todistettavasti tuomittuja rikollisia. Se, jonka tuomioista emme tiedä, on meille vielä tuntematon kuvan neljäs henkilö. Jos tunnistat kuvan henkilön, ota meihin yhteyttä.

Huom. Kirjoitimme aikaisemmin, että kuvassa vasemmaisin henkilö olisi tunnettu SVL:n jäsen, joka on myös tuomittu väkivaltarikoksista. Tunnistimme kuitenkin henkilön alunperin väärin. Kyseessä ei ole aiemmin mainitsemamme henkilö, vaan porilainen Cari Johannes Murto. Pahoittelemme virheestä aiheutunutta mielipahaa.

Lue myös:

Varis: Jyväskylän kirjastopuukotus meemeinä

Fingerpori 14.1.2015

Yle: Jyväskylän kirjastopuukotus: päätekijälle ehdollista vankeutta

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Jyväskylän kirjastopuukotus meemeinä | Varis
  2. Paavo Laitista uhkaa 50 000 euron mätky | Varis
  3. Vasikat, henkilörekisterit ja öiset pahoinpitelyt – Suomen vastarintaliike vuonna 2015 | Varis

Comments are closed.