Poliisi otti kiinni SVL:n Sebastian Lämsän

Poliisi otti tänään Kuopiossa kiinni Suomen Vastarintaliikkeen aktiivin Sebastian Lämsän. Lämsä on pakoillut poliisia pian kaksi vuotta. Hän on osallistunut muun muassa SVL:n aktiivien suorittamaan hyökkäykseen Jyväskylän kirjastossa.lämsä

Poliisi sai Lämsän vahingossa kiinni etsiessään Kuopiossa nuoren äidin kimppuun käynyttä ryöstäjää. Ilmeisesti Lämsä oli pelästynyt poliisiautoa ja pyrkinyt pakoon. Poliisi otti pakenevan Lämsän kiinni, jonka jälkeen selvisi, että henkilö ei ollutkaan naisen kimppuun käynyt ryöstäjä, vaan poliisia kaksi vuotta pakoillut etsintäkuulutettu.

Mikko Miettinen Itä-Suomen poliisista toteaa YLE:n uutisessa, että: “Melko hauska yhteensattuma ja poliisille tietysti hyvä näin. Joskus tällaistakin sattuu.” Lämsä on ilmeisesti täysin osaton itse ryöstöön.

Jyväskylän kirjastoon pyrkineet aseistautuneet natsit pysäytettiin ovelle, ilman että he pääsivät itse tilaisuuteen. Lämsä ehti kuitenkin puukottaa yhtä ovivahdeista, joka esti natseja hyökkäämästä tilaisuuteen.

Sebastian Lämsä ei ole kuka tahansa Suomen Vastarintaliikkeen rivijäsen. Hän on ollut osallisena useissa SVL:n tekemissä väkivallanteoissa. Varmuudella Lämsä on osallistunut kirjastoiskun lisäksi Dan Koivulaaksoon kohdistuneeseen kaasuiskuun 2012 kesällä ja 2012 syksyllä pahoinpitelyn yritykseen Tampereella. Lämsä on kirjoittanut Jyväskylän puukkoiskun jälkeen omalla nimellään avoimesti natsiterroria ihannoivia tekstejä. SVL on yleisesti pyrkinyt viestinnässä välttämään avointa kansallissosialistisen ideologian ihannointia ja pyrkinyt mm. rodun sijaan puhumaan kansallismielisyydestä.