Maailmanlaajuinen mielenosoitus ISISiä vastaan – Kobanên ja ihmisyyden puolesta!

Launtaina 1. marraskuuta klo 14 Helsingissä järjestetään mielenosoitus osana maailmanlaajuista liikettä uskonnollis-fasistista ISIS-ryhmää vastaan.

Kehoitamme ihmisiä kaikkialla maailmassa osoittamaan solidaarisuutta kurdikaupunki Kobanêlle, jota vastaan ISIS on hyökännyt sitten maaliskuun alun. Lähtekää kaduille ja mielenosoituksiin, tuokaa järjestönne ja ryhmänne osaksi ISISin vastaista rintamaa!

Mielenosoitus järjestetään vastauksena kansainväliseen kutsuun, jonka on allekirjoittanut 130 tunnettua ajattelijaa, aktivistia, toimittajaa, taiteilijaa ja muuta vaikuttajaa sekä useat poliittiset kollektiivit ja ryhmät.


—————————————————-
Mielenosoituksen taustaa:
Syyskuussa Pohjois-Syyriassa alkoi ISISin kolmas hyökkäys Kobanên kurdialuetta vastaan maaliskuun jälkeen. Epäonnistuttuaan kahdessa ensimmäisessä yrityksessä ISIS hyökkäsi nyt suuremmalla voimalla ja pyrki valtaamaan kaupungin. Sadattuhannet lähtivät pakoon Kobanesta ja kymmenet tuhannet uhkasivat joutua ISISin murhaamiksi.

Länsi-Kurdistanin (Rojavan) kolme kantonia julistautuivat itsehallinnollisiksi alueiksi tämän vuoden tammikuussa. Kobanê on yksi kolmesta kantonista. Turkin rajalla sijaitsevat kantonit ovat ISISille strategisesti tärkeitä. Vaikka järjestö nyt perääntyy Kobanessa niin uusia hyökkäyksiä Rojavan kurdialueita vastaan on varmasti luvassa.

Siksi maailmanlaajuinen mielenosoitus ISISiä vastaan ja Kobanên ja ihmisyyden puolesta on elintärkeä.

Kobanên asukkaiden turvana ovat ainoastaan Kansan puolustusyksiköt YPG ja Naisten puolustusyksiköt YPJ. Niin sanottu ISISin vastainen kansainvälinen koalitio ei ole tukenut kurdien vastarintaa tehokkaasti, vaikka se on tietoinen meneillään olevasta joukkomurhasta Kobanêssa. Koalition jäsenmaista erityisesti Turkki kuuluu myös irakilaisten ja syyrialaisten ISIS-terroristien taloudellisiin ja sotilaallisiin tukijoihin.

Myös siksi maailmanlaajuinen mielenosoitus ISISiä vastaan ja Kobanên ja ihmisyyden puolesta on elintärkeä.

Jos Lähi-itään halutaan demokratiaa, maailman on tuettava kurdien vastarintaa Kobanêssa. Rojavan demokraattinen autonomia takaa vapauden kaikille Syyrian kansoille. “Rojavan malli” on maallinen, ei-lahkolainen ja demokraattinen esimerkki yhtenäisyydestä moninaisuudessa.

Toimi heti!
Nyt on aika saada globaalit toimijat muuttamaan mielensä.

Järejestäjä :
Suomen kurdien Kulttuurikeskus

————————————————————-

Saturday 1st of November at 14.00 in Helsinki there will be a demonstration as part of the global movement against the religio-fascist ISIS-group.

We call for people everywhere in the world to show your solidarity with the Kurdish city of Kobanê, that has been under attack by ISIS since March 2014.

We are organizing the rally in response to an international call for action signed by 130 renowned intellectuals, activists, journalists, artists and other prominent figures, in adittion to numerous political collectives and groups.

—————————————————-
Background for the demonstration:
In September ISIS launched it’s third major offensive against the Kurdish region of Kobanê since March 2014. As the ISIS was unsuccesful on the two previous occasions, they are attacking with larger forces and want to take Kobanê. Hundreds of thousands of civilians have fled Kobanê and tens of thousands are under threat of being murdered by ISIS.

In January this year, the Kurds in western Kurdistan (Rojava) established local administration in the form of three cantons. One of the three cantons formed is Kobanê. Located on the Turkish border, the cantons are strategically important for ISIS. Even though ISIS is now on the retreat in Kobanê, new assaults on the Kurdish regions in Rojava are to be expected.

Therefore a Global Rally against ISIS – for Kobanê – for Humanity is vital

The people of Kobanê are safeguarded only by the People’s Protection Units YPG and Womens Protection Units YPJ. The so-called international coalition to fight the ISIS has not helped the Kurdish resistance effectively, despite witnessing the ongoing genocide comitted against Kobanê. Some of the countries in this coalition, especially Turkey, are among financial and military supporters of the ISIS terrorists in Iraq and Syria.

Therefore a Global Rally against ISIS – for Kobanê – for Humanity is vital

If the world wants democracy in the Middle East, itshould support the Kurdish resistance inKobanê. Democratic autonomy in Rojava promises a free future for all peoples in Syria. In this regard, the “Rojava Model”- the secular, non-sectarian, democratic position in Rojava is the model which practices unity in diversity.

Act now!
It is high time to give global players the reason to believe otherwise

Organizer:
Cultural Center of Finnish Kurds
———————————————————-
ڕۆژی جیهانی کوبانی

14 کاتژمێر2014/11/1 ڕۆژی شەممە

لە ئاستی جیهاندا خۆپیشاندانێک لە دژی ڕێکخراوی فاشیستی ـ دینی (داعش) بەڕێوەدەچێت.

Narinkkatoriلە هێلسینکی ئەم خۆپیشاندانە لە هەمان کاتدا و لە
بەڕێوە دەچێت کە دەکەوێتە پێش بازاڕی کامپپی

ڕۆژی جیهانی کوبانی

ئه‌م کۆمه‌ڵه‌ که‌سایه‌تی، زانا، پڕۆفیسۆر، په‌رلامانتێر، سیاسه‌ت مه‌دار، چالاکوان و مه‌ده‌نی و داکۆکیکه‌ر له‌ مافی مرۆڤ ، ئه‌م کات و ڕۆژه‌یان بۆ پڕۆتستۆکردنی تیرۆریستان و پشتیوانی کوبانی له‌ جیهان دیاری کردووه.

داوا له‌ هه‌موولایه‌ک ده‌که‌ین که‌ وه‌ک ئه‌رکی مرۆڤ دۆستی، نیشتیمانی، نه‌ته‌وه‌یی و ئایینی به‌ ده‌نگ ئه‌م بانگه‌وازه‌ جیهانیه‌ بچن، له‌ هه‌ر کوێیه‌ک هه‌‌ن له‌م کات و ساته‌‌دا له‌ ناوه‌ندی گوند و شاره‌کانتان کۆبوونه‌وه بۆ گه‌یاندنی ده‌نگی زوڵم لێکراوانی کورد به‌ جیهان و شه‌رمه‌زار کردنی داگیرکه‌ر و ده‌مارگیره‌ شۆڤیه‌نیه‌ عه‌ره‌به‌کان که‌ له‌ژێر په‌رده‌یی ئایینی پیرۆزی ئیسلام ده‌یانه‌وێت تیرۆرمان بکه‌ن و بۆ هه‌تا هه‌تایه‌ به‌ کۆیله‌ بمان هێڵنه‌وه.

به‌ ئه‌رکی زانایان، پێش نوێژو ووتار خوێنی مزگه‌وته‌کانی کوردستانی ده‌زانین که‌ له‌ پێش هه‌موو چین و توێژه‌کانی تر، له‌ دووژمانه‌ی خوا وه‌ ‌ده‌نگ بێن، که‌ ده‌یانه‌وێت خاکی کوردستان به‌ عه‌ره‌ب بکه‌ن، نێرینه‌کانمان سه‌ر ببڕن، ژن و منداڵه‌کانمان به‌ کۆیله بۆ خزمه‌تکار بهێڵنه‌وه.
خوا، دنیا له‌گه‌ڵمانه با بۆ خۆشمان له‌گه‌ڵ یه‌ک بین