Helsinki: Tiedote iskusta Perussuomalaisia vastaan

[Uudelleen julkaistu takku.net -sivustolta. Varis ei ole tiedotteen tai iskun takana]

windowsss

Aikaisin torstai aamulla 18.9. kivitimme säpäleiksi Perussuomalaisten mainostilan etuikkunat Hämeentiellä Helsingin Vallilassa.

Vallitseva taantuma on antanut ympäri Eurooppaa jalansijaa oikeistopopulismille ja uusfasistiselle liikehdinnälle. Perusuomalaiset ovat yksi näistä tahoista, jotka tarjoavat naiiveja ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin käyttäen hyväkseen taloudellista epävarmuuden tilaa. Syntipukkina ongelmille toimivat niin maahanmuuttajat, ei-heteroseksuaalit, feministit kuin Kalliossa asuvatkin.

Angela Davis totesi jo 1970-luvulla “If they come for me in the morning, they will come for you in the night.” Fasismi ei välttämättä vielä kosketa juuri sinun elämääsi henkilökohtaisesti, mutta pian saatat huomata jo kuuluvasi johonkin diskriminoituun ryhmään. Kukaan ei ole turvassa fasismilta!

Yhteiskuntaan, jota perussuomalaiset ovat luomassa, ei mahdu kaikkea elämämme runsautta, vaan ainoastaan malli valkoisesta heteromiehestä ja hierarkisesta ydinperheestä yhteiskunnan perusyksikkönä, alisteisena totalitaariselle hallinnolle.

 

Perussuomalaiset ovat yrittäneet luoda itselleen poliittisesti korrektia kuvaa, välttäen esiintymistä ääriryhmänä. Perussuomalaisten riveissä kuitenkin seisoo monia kovan luokan fasisteja, kuten Suomen Sisuun kuuluva Jussi Halla-aho, joka on myös Euroopan parlamentin jäsen. Perussuomalaiset ovat onnistuneet muovaamaan haluamaansa suuntaan poliittista keskustelua, tehden rasismista ja muusta vihapuheesta hyväksyttävää. On vaarallista päästää valtaan fasisteja, edes niin sanottua “demokraattista”, puoluepoliittista tietä. Tästä löytyy monia historiallisiakin esimerkkejä.

Ratkaisut eriarvioisuuteen, köyhyyteen ja yhteiskunnalliseen osattomuuteen ei löydy rakentamalla lisää hierarkioita, vaan niitä purkamalla. Tarvitsemme tasa-arvoisen yhteiskunnan, jossa kaikilla on yhtäläinen valta päättää yhteiskunnan järjestäytymisestä ja elämistään. Puoluepolitiikka ja fasismi ei tätä pysty ikinä tarjoamaan.

Teollamme haluamme vaikeuttaa perussuomalaisten toimintaa konkreettisesti. Fasismin torjumiseen vaaditaan toimintaa kaikilla tasoilla. Aiomme vastaisuudessakin toimia myös suoran toiminnan keinoin perussuomalaisia ja muita fasisteja vastaan. Persut eivät ole tervetulleita “punavihreään kuplaan”, eivätkä muuallekaan!

Muistamme myös tasan vuosi sitten kuollutta Pavlos Fyssasia, jonka Kultaisen Aamunkoitto-fasistipuolueen jäsen murhasi Kreikassa. Osoitamme solidaarisuutta jatkamalla samaa kamppailua.

Lähetämme myös terveiset Ruotsiin, jossa käydään jatkuvasti tärkeitä antifasistisia kamppailuja repressiosta huolimatta. Terveiset muun muassa Joelille, joka on tuomittu seitsemäksi vuodeksi vankilaan puolustettuaan itseään ja antirasistista mielenosoitusta uusnatsien väkivaltaiselta hyökkäykseltä.

Kamppailumme ja solidaarisuutemme on kansainvälistä! Alas fasismi!