Palestiina-solidaarisuus ja antifasismi

ZionismANDRacism_PPT
Israelin julma hyökkäys Gazaan on kestänyt nyt neljä viikkoa. Suomessakin palestiinalaisten ystävät ja tukijat ovat järjestäneet mielenosoituksia teurastusta vastaan. Oikeistolaiset – useimmiten kristilliset sionistit – ovat sen sijaan hurranneet Israelin ihmisoikeusrikoksille. Uskonnollisesti motivoituneita Israel-faneja tehokkaammin palestiinalaisten sortoa ovat tukeneet Suomen diplomatia, asekaupat, sekä aina niin näennäisobjektiivinen valtamedia. Palestiinalaisten vastarintaa ja solidaarisuusliikettä eivät kuitenkaan vaani vain avoimet viholliset tai tekopyhä status quo, vaan myös ystävällisyydeksi naamioitu rasismi.

Puhtaan rasistisesti motivoituneet juutalaisvastaiset tahot, kuten uusnatsit ovat kerääntyneet Gazan verilöylyn haaskalle. Heidän toiveenaan on vahvistaa Palestiina-protestienkin liepeillä ilmennyttä juutalaisvastaisuutta ja käyttää sitä oman liikkeensä vaikutuksen levittämiseen ja rasismin popularisoimiseen. Susi lampaan taljassa ei ole lammas vaan susi.

Juutalaisvastaisuudella ei vapauteta palestiinalaisia, joiden ystäviä uusnatsit rotuoppeineen eivät voi koskaan olla. Juutalaisvastaisuus tukee epäsuorasti Israelia peittämällä sen poliittista ja yhteiskunnallista luonnetta rasistisilla salaliittoteorioilla. Juutalaisvastaisuus pyrkii ohjaamaan Palestiina-solidaarisuusliikettä harhaan kansainvälisyydestä ja hämärtää sen ymmärrystä Israelin sortamien palestiinalaisten vapautumisen ehdoista. Siksi Palestiina-solidaarisuusliikkeessä aika ajoin ilmenevää tai sitä loismaisesti hyväksikäyttävää antisemitismiä on tärkeää vastustaa. Juutalaisvastaisuus voi ajoittain tehdä enemmän vahinkoa solidaarisuustyölle kuin sitä avoimesti vastaan asettuva, myös fasistisia piirteitä keräävä sionismin ystävien liike.

Ruotsalaista uusnatsisuuntausta Suomessa edustava, itseään Suomen vastarintaliikeeksi kutsuva ryhmä, haistoi satojen palestiinalaisten veren ja päätti hyötyä sittemmin jo puoleentoista tuhanteen kasvaneesta uhriluvusta käynnistämällä kampanjan ”Palestiinan tukemiseksi”. Uusnatseja motivoi Israelia vastaan ainoastaan sen juutalaisuus, ja sekin vastustus on vain ideologista. Tärkeintä heille on käyttää Israelia ja länsimaiden suoraa ja epäsuoraa tukea sille todisteena juutalaisten globaalista salaliitosta ja samaistaa sionismi ja juutalaisuus. Salaliittoteoria on natseille tärkeä, koska sillä selitetään ja demonisoidaan “SVL”:n vihan kotimaisempia kohteita, kuten ”monikulttuurisuutta” ja ”äärivasemmistoa”. Hieman samoin toimii myös muiden fasistien suosima ”kulttuurimarxismin” teoria. Sen sijaan äärioikeisto Länsi-Euroopassa ja esimerkiksi Halla-Aholaiset ovat pitkälti siirtänyt salaliittoteorioidensa painopistettä juutalaisvastaisuudesta muslimivastaisuuteen ja Israelin sympatisoimiseen.

Vielä tovi sitten “SVL” haikaili apartheidin perään kampanjoimalla Etelä-Afrikan valkoisten kansanmurhaa vastaan. Tästä on syytä muistuttaa nyt, kun he koettavat esiintyä palestiinalaisten ystävinä. Se järjestelmä, mihin Israel alistaa Palestiinan arabit, ei pelkästään muistuta Etelä-Afrikan apartheidiä vaan on kehittynyt ja selviytynyt yhteydessä siihen. Israelin sionismi seisoo samalla siirtokuntalaiskolonialistisella perustalla, jolla Etelä-Afrikan apartheid kaatui. Israelin sionismi ja Etelä-Afrikan apartheid tukeutuivat toisiinsa jopa sotilaallisesti ja suhde kesti toisen poismenoon asti. ”SVL” haluaa kaivaa tämän sionismin kuolleen aseveljen haudastaan. Tälläkin tavalla ”SVL”:n Israelille julistama “vastarinta” osoittautuu yhtä petolliseksi kuin sen Suomessa julistama.

Juutalaisvastaisuus uhkaa juutalaisia ja lietsoo rasismia, sekä sabotoi ja pyrkii hajottamaan ja marginalisoimaan solidaarisuusliikettä. Koska uusnatsit edustavat raakalaismaista juutalaisvastaisuutta ja rasismia, heitä ei tule ottaa mukaan Israelin vastaisiin mielenosoituksiin sen enempää kuin minnekään muuallekaan. Palestiinalaisten vastarinnan moraalisen tukemisen ja kansainvälisen boikottikampanjan lujittamiseksi on tärkeää myös heikentää antisemitismiä antirasismilla ja pitää fasistit ulkona kaikesta Palestiina-solidaarisuusliikehdinnästä ja dialogista sen kanssa. Antifasistien on seistävä palestiinalaisten rinnalla sionismia ja rasistista valesolidaarisuutta vastaan.